.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, March 3, 2014

Perkara penting yg slalu wanita essp surirumah lupe...


Uols! Hari ni aku saje nk share ttg set penjagaan muka yg aku guna & aku rase mmg bagus. Mane tau kot2 korg nk try ke.  Tp korg jgn la terpengaruh sgt sbb x semestinya serasi ngan kulit aku benda tu serasi ngan kulit korg. 

Ekceli ada 2 jenis yg aku betul2 serasi. Set ANEW dari Avon dan jugak set ARTISTRY dari Amway. 2-2 ni mmg sgt2 ok. Tp since laki aku 'boss' amway dan dia blh amek set ni guna staff point dia, so aku guna la artistry. Satu aku nk ingatkan korg, x kire la ape jenis pun, yg penting korg mesti guna set asas dia yg lengkap. Memula kena cuci muke guna cleanser. Pastu tepekkan toner. Dan last skali jgn sekali2 lupekan moisturiser. Nak awet muda kan? Kalau nk awet muda, 3-3 ni penting. Kalau blh jgn la campur2 produk utk ketiga2 ni. Beli je satu set. Sng. 

Lg satu kdg2 korg nmpk muke org lain mcm flawless je kan. Mcm putih je gitu kan. Tips dia sng je. Lps pakai moisturiser, Korang Sapu lak BBCream kt muke tu. Lepas tu baru sapu compact powder. Mcm aku yg slalu jadik supirwoman ni, lps pakai BBCream aku sapu lak cream foundation yg SPF dia tinggi sket. Bkn ape.. kulit muke aku sng sunburn. Jd kena lindung betul2. Kalau x abes la mengelupas. Lps sapu tu baru la aku pakai compact powder. Jgn skip ye korg. Hari2 kena jg muke tau. Korg tanak nmpk tua dari usia kan? 

Oklah. Nak share tu je. Adios uols! Selamat menjaga kulit muke. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...