.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, March 25, 2013

♥ Doa Ketika Bayi Dalam Kandungan ♥

Untuk ibu2 yang sedang mengandung... jom baca doa ni utk baby2 kite...



♥ Doa Ketika Bayi Dalam Kandungan ♥


-بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


"Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.


Ya Allah, rupakanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepadaMu dan kepada rasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudahdan selamat.

Ya Allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna dan berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadis dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"

. اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

Frust....

Sesungguhnye aku rase mcm nk nangis je skang ni. I feel betrayed. Keciwanya hati ni Allah je yg tau. Maybe disbbkan pregnant, aku jd over sensitive dan in the end terover react. Tuhan... Kuatkan lah semangat aku. Berilah aku kekuatan dlm situasi ni Ya Allah.. Tuhan... Tunjukkanlah aku setiap yg terbaik dlm hidup ni..

Wednesday, March 20, 2013

Tangisan dalam tangisan...

Aku dh penat menangis... Besarnye dugaan pregnant kali ni. Aku sentiasa sakit2. Kalau sblm pregnant aku blh bt seme keje sendiri, tp skang satu keje pun aku x mampu nak buat. Tuhan... Tolong aku... Beri aku kekuatan Ya Allah... Aku dah malu nak menyusahkan orang lain dgn keadaan aku ni. Tuhan... Semoga baby yg dikandung ni membawa sejuta rahmat kepada kehidupan aku sekeluarga. Semoga dia membesar sbg bayi yg sihat dan sempurna sifatnya... Sihatkan aku Ya Allah... Aku nak melakukan ibadah kpdMu dgn sempurna...

Wednesday, March 13, 2013

Week 9

Syukur hari ni bdn rase lebih baik dari semalam... Hari ni genap 9 minggu usia kandungan. Aku sentiasa berdoa agar kesihatan aku pulih setiap hari. Rasenye aku x pnh lg tulis kt blog ni yg aku pregnant. Expecting for the 4th. I was very excited at first.. Tp excited tu makin lame makin menyusut bila aku alami alahan yg sgt2 teruk. And at the same time, terlalu byk dugaan yg melanda smpikan aku rase aku x mampu nak lalui. Aku sedih sgt. Sejak pregnant ni air mata ni sgt murah. Mudah sgt mengalir. Aku tau... Allah xkn menguji kite dgn sesuatu yg di luar kemampuan kite. Tp aku rase dugaanNya kali ni sgt2 berat. Smpikan aku x pasti sama ada aku mampu utk tanggung seme ni atau tidak.. Xtau lah sama ada dugaan ni yg terlalu berat atau aku yg terlalu lemah utk hadapi semua ni.

Tuhan... Jadikan aku sekuat dan setabah dulu... :'(

Monday, March 11, 2013

Bosannye...

Serius aku bosan! Dlm sekelip mata, semuanya berubah. Sentiasa ingatkan diri... Tuhan mmg akan beri kite ujian sblm beri kite kegembiraan dan kebahagiaan. Mungkin aku akan terima kegembiraan dan kebahagiaan yg berganda. Sbb tu la ujian dtg bertimpa2. Bkn aku x pnh rase mcmn besarnye hikmah org yg bersabar. Tuhan... Semoga aku tabah menghadapi semua ni...

Duhai hati.... Menangislah sepuas2nya andai itu dpt melegakan.... :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...