.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Sunday, January 27, 2013

Setia Hujung Nyawa : TV atau novel?

Lately ni hidup aku penuh dgn nama Zain Hakimi, Ersalina, Hady, Iqram... Di sana sini asyik terbayang watak2 ni... Besar sungguh penangan drama bersiri SETIA HUJUNG NYAWA kat tv3 skang ni. Sampaikan aku mintak laki aku belikan novel dia semata2 sbb keobsessan aku pada cerita ni...


Bile dah bace novel ni (even lom abes lagi), mmg sgt ketara yg citer kat tv tu mmg x follow sgt novel ni... terutamanya pada watak Hady yg sgt ketara sikap kawan mkn kawannye kt dlm tv tu, dan jugak watak Iqram yg selalu menggugat hidup ersalina. Kat dlm novel, hady bukan la mcm dlm drama tv tu. Dan Iqram pun xde la asyik mengganggu life ersalina.

Papepun antara TV dan novel, aku prefer novel. Cerita dalam novel lebih simple, x complicated dan sgt rileks utk aku baca. Bukan la bermaksud citer tv tu x best. Citer tu best. Dengan lakonan zain hakimy (xtau nama sbnr pelakon ni) yg sgt menjengkelkan, menyebabkan aku ketagih nk tgk citer ni. hehehe..

Hidup Ersalina! ;p

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...