.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, January 30, 2013

Baking nite!





Letihnye... mlm ni aku kena siapkan 1 blueberry cheesecake, 1 small chocolate moist cake, 1choc moist bday cake dan 2 brownies. Hoho... Mata dh mengantuk. Rahang dh mcm nk patah dah asyik menguap je. Tp masih lom boleh tido lagi. Rase mcm dh x tertahan dah ni. Adakah aku akan bertahan? atau adakan aku akan continue sok pg2 sblm subuh je?  Rase mcm dh nk tertutup mata ni. Harusss la aku sambung esok je keje2 ni seme. Tapi sblm tu nk update blog dulu....

Siang td a.k.a ptg smlm tibe2 aku dpt panggilan dari sekolah. Berderau darah. Apa agaknye yg berlaku kt kakak ni? Rupe2nye cikgu ckp kakak sakit pale. Nak balik. Dah berkejar lak aku ke skolah. Tinggal seme order. Tu yg mlm ni tibe2 keje berlambak ni. Balik amek dia, terus bwk dia g mkn. Rupe2nye dia xmkn yg berat2 dari pagi. Sbb tu sakit pale. Sian kakak.

Alamak... aku pun x tau la ape yg aku merapu. Dh baper kali terlelap sambil menulis entry ni. I think i'd better stop. See ya readers! Tgk sok luse kalau aku free aku menulis lagi kt blog usang nih. Last but not least, sok aku ade bt CREAMPUFF ngan PAI ROTI DAGING. Kalau ade yg nak leh bukak page Yummilicious.  Pastu PM ye. Byeeeeee!!!



Monday, January 28, 2013

Perlu x berkira?

Aku mmg x suke nak berkira... Apetah lagi kalau pasal makan... TAPI... kalau orang berkira ngan aku, aku jadik sakit ati. Dan bile aku sakit ati, mulut aku mmg jahat. Aku masak makan utk ank, laki & mak aku. Tapi aku x pnh pun kisah selame ni kalau dia makan hak ank2 & laki aku tu. Kdg2 smpikan anak laki aku nk mkn pun terpakse bercatu. Paling sedih kdg2 smpi laki aku balik xdpt nk makan pun. X kisah la.. Hal makan kan. Tapi DIA... siket pun keje kt umah ni dia berkira nk buat. Bile makan, dia basuh pinggan dia je. Bukan berkudis pun kalau dia tlg basuh sebiji dua pinggan yg kt dlm sinki tu. Tapi dia xnk buat pun.

AKU... tunggang langgang kat dapur menyiapkan order, cari rezeki nk bantu laki aku. Supaya seme org dapat makan yg mewah2 sket. Untuk PERUT dia jugak. Tapi DIA... dia boleh terbongkang tido dari jam 8 malam smpi ke 8 malam esoknye... x pnh pun nk tolong aku walau sikit pun utk bt keje2 rumah. X patah tangan dia rasenye kalau dia tolong aku sapu sampah & kemas kt depan tu.

LAKI AKU... bekerja 6 hari seminggu mencari rezeki utk tanggung seisi rumah... OPKOS termasuk perut dia. Bile hari cuti atau masuk keje tengahari, x kering kuku bantu aku kemas rumah, sapu sampah, angkat sampah. DIA... MASIH TIDO... Kejut mintak tlg buang sampah, dia buat selamba. Kejut mintak tolong sapu sampah, dia buat selamba gak. TAPI... bile perut dia kebulur, pandai pulak dia bangun. Bangun je tido, terus g dapur, habiskan seme makanan yg ada kt atas meja seolah2 org lain kat rumah ni x de perut dan x payah makan. Bile perut dia dah penuh, dia masuk bilik dan sambung tido. Pastu bile lapar lagi, bangun mencekik lagi. Pastu tido lagi. Bile dah puas tido, keluar. Balik2 nanti makan lagi. Lepas makan tido lagi. Mcm tu je la keadaan dia sehari2.

AKU? Aku manusia biasa yang mempunyai tahap kesabaran yg BERLIMIT. Sampai satu tahap, aku jadik seorang yg sangat2 berkira, sampaikan dia tgh makan pun aku marah. Hidup aku penuh tekanan disebabkan DIA. Dan bile aku luahkan kat FB, pasti akan ade mulut2 mereka yg berjiwa mulia tapi tak pernah alami ape yang aku alami cuba menasihatkan aku, seolah2 akulah orang yang paling jahat dalam dunia. Mmg niat kawan2 di fb aku semenye baik... TAPI... mereka semua tak tau apa yang aku alami. Betapa hebatnya tekanan yang aku rasa sampaikan aku boleh bertindak macam tu...

TUHAN... jauhkan dia dari aku & keluarga aku.... Aminnn....


Pizza oh pizza...


YESSSS!! Setelah sekian lame aku mencari2 resepi doh pizza yang sedap, akhirnye jumpe pun. Resepi dah lame dalam simpanan tp x pernah cuba.Tah mcmn tadi boleh tergerak hati nak mencuba. Habis tepung sekilo aku adunkan.. Sekali dapat 6 pan pizza saiz besar.

Budak2 ni? Girls sgt2 happy sedangkan yg boboi mcm biasa buat x paham. Ari ni the girls diberi sorg satu pizza utk dibuat. Happynye diorg. Ni hasilnye pizza dari kakak dan ain...



ok x? pandai anak2 mama. ok ni pulak salah satu piza yg ade td... 


Sunday, January 27, 2013

erk... same?!!

Tah mcmn tadi tergerak nk klik kt nama sorg fren kt fb. ekceli fren ni aku x kenal pun. fren di FB saje. aku klik pun disebabkan cover photo dia yg agak dasat... pastu tergatal lak tgn nk tgk kt album dia... tetibe je mcm sentap. erk... naper ek... dia jual same mcm ape yg aku jual... tu xde masalah... sbb seme org pun jual benda yg sama... tp naper ek... ade satu menu istimewa aku pun dia jual... dan ade item tu yg dia jual, dia buat bentuk yg same mcm yg aku jual.. hmmm... aku benci cara berniaga yg mcm ni. SANGAT TIDAK PROFESIONAL!

SERIUS! aku x suke peniru mcm ni. Aku penat2 pk idea tp dia sng2 je nk memplagiat idea aku. cisss bedebah sungguh! fren, perbuatan kamu sangat sangat sangat SANGAT HINA tau x? disgusting betul! geram. GRRRRRR!!!


tapi xpelah... marah setakat marah je la... x kisah pun kalau dia nk buat ape pun. cume meluat je dgn org yg nk yg senang je utk senang. xpe... semoga kami same2 berjaya nanti... peace yo!


Setia Hujung Nyawa : TV atau novel?

Lately ni hidup aku penuh dgn nama Zain Hakimi, Ersalina, Hady, Iqram... Di sana sini asyik terbayang watak2 ni... Besar sungguh penangan drama bersiri SETIA HUJUNG NYAWA kat tv3 skang ni. Sampaikan aku mintak laki aku belikan novel dia semata2 sbb keobsessan aku pada cerita ni...


Bile dah bace novel ni (even lom abes lagi), mmg sgt ketara yg citer kat tv tu mmg x follow sgt novel ni... terutamanya pada watak Hady yg sgt ketara sikap kawan mkn kawannye kt dlm tv tu, dan jugak watak Iqram yg selalu menggugat hidup ersalina. Kat dlm novel, hady bukan la mcm dlm drama tv tu. Dan Iqram pun xde la asyik mengganggu life ersalina.

Papepun antara TV dan novel, aku prefer novel. Cerita dalam novel lebih simple, x complicated dan sgt rileks utk aku baca. Bukan la bermaksud citer tv tu x best. Citer tu best. Dengan lakonan zain hakimy (xtau nama sbnr pelakon ni) yg sgt menjengkelkan, menyebabkan aku ketagih nk tgk citer ni. hehehe..

Hidup Ersalina! ;p

Sunday, January 13, 2013

Outstation lagi...

Dia outstation lagi. Dan kali ni 4 hari. Terase lame sgt. Aku x tau mcmn aku nk lalui 4 hari ni tanpa dia. Bosannye. Semangat seakan lari menjauh. Selalu kalau dia outstation aku xpnh kisah pun. Maybe sbb selalunya x sampai 4 hari kot.

Aku tau... Aku kena didik diri aku supaya terima keadaan ni. Dah keperluan tugas dia mcm ni. Aku kena redha supaya rezeki yg diperolehi tu nanti lebih berkat. Insyaallah... Aku tau aku kuat. Sebenarnye aku KENA kuat dpn ank2 aku supaya diorg seme pun kuat. (wpun seme dh nanges2 masa antar papa dia td.. Huhuhu...)

Tuhan... Kuatkan semangat aku utk menjalankan tugas2 harian sepjg dia xde ni....

Wednesday, January 2, 2013

Welcome 2013!

Sekejap je masa berlalu. Rasenye dah terlalu lame aku x menulis kt sini. Terlalu sibuk sampaikan masa utk berblog semakin terbatas. Jgn kate berblog, fb yg dihujung jari tu pun aku dh slow. Tp xpelah... Syukur... Sibuk2 pun disbbkan rezeki bln lps agak membanggakan..

Semakin hari aku dh makin biase dgn life sekarang. Life sbg seorg usahawan yg baru nk naik.. Yg sentiasa kena kerja keras utk dptkan tmpt dlm hati pelanggan2 di muar dan bekerja keras utk membawa nama Yummilicious ke tahap yg lebih baik...

Hopefully thn ni aku dpt merealisasikan impian aku. Semoga Allah permudahkan semuanya... Aminnnn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...