.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Sunday, October 21, 2012

Migraine vs gastrick



2-2 penyakit ni mmg selalu berebut2 nk menyerang aku. Kelmarin dan semalam... Migrain dtg menyerang. Satu apa pun tak jadi dibuatnya. Aku cuma mampu baring dlm bilik yg gelap, pejamkan mata dan cuba buang segala keserabutan yang ada dalam kepala ni. Setiap kali migrain mmg kepala aku akan berserabut memikirkan perkara yang tahapehape. Hal yg kecik pun leh jd kes bsr yg sarat kt otak aku. Makin malam kepala semakin berdenyut2, pening, nk muntah pun ada. Kalau dh smpi tahap nk muntah, aku dh tau dah. Its worse. Penyelesaian nye g klinik aje. Doc bagi aku 3 jenis ubat : voltaren 100mg, ubat pening and ubat gastrik. Slalu aku mkn ponstan je. Tp since my migraine become worse aku mintak doktor ubat yg lebih kuat dr ponstan. Alhamdulillah... Pg ni bgn tido xde rase sakit kepala langsung. Syukur la. Smlm punye sakit sampai tahap aku ketuk kepala ni sbb xthn...
Tp pg ni... Tibe2 rase mcm gastrik pulak nk menyerang. Better prevent sblm melarat kan. Pegi dapur, kacau segelas CCPP. Jd la bt alas perut sementara nk bt bfast... Hopefully lps ni aku terus sihat. Ada 1000++ tart shells yg perlu disiapkan by tuesday. Semoga dipermudahkan urusan aku....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...