.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, June 25, 2012

untuk terakhir kali....

alone... at office... melayan perasaan & mata yang mengantuk... ohmai... i'm gonna miss this moment forever.... duduk kat kerusi yg dh bertahun menampung berat aku... di kelilingi partition separas bahu bagi membolehkan aku bergosip dgn linda kat kanan atau zai kat kiri aku.... My God! X sangka pulak seme tu akan jadi kenangan je x lame lagi. I'm gonna miss my friends here. Even boleh jumpe kat luar, but its not as same as before. Tuhan... aku pasti akan rindukan kekecohan kawan2 aku kat sini. Even kdg kala x sependapat dan x sekepala, I love them. Aku anggap diorg seme macam adik beradik aku sendiri.

Kawan2...
Kite mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki atas gurauan dan teguran yang terlebih dan sebagainya. Halalkan semuanya ye kwn2. Semoga hubungan persahabatan kite seme xkan putus sampai bile2. Ingat yang baik2 je tentang kite ye, sptmane kite jugak akan ingat baik2 je ttg korang. Terima kasih sbb jadik antara kenangan termanis dalam hidup kite. Sayang korang ketat2!!!!

Thursday, June 21, 2012

Terima kasih Cosmopoint...

Td dpt satu panggilan yg berjaya membuat hati aku tenang sket... Wpun ianya tidak spt yg diharapkan, tp hati aku lega sbb semuanya akan selesai x lame lg...

Hati terase sgt sebak bile kenangkan yg perjuangan aku kat sini akan berakhir x lame lg. Terima kasih cosmopoint atas pengalaman dan ilmu yg x ternilai yg aku dh dpt sepjg 13 thn ni.... Aku hargai semuanya walaupun ade kisah duka dipenghujung perjalanan aku kt sini.

Utk kwn2 seperjuangan...
Kite mesti rindu seme org pasni. Hidup korg mesti aman kan xdgr lagi kate2 laser dr mulut kite. Terima kasih kwn2 sbb same2 ngan kite dalam suke duke kite kt cosmo ni. Semoga kite seme same2 berjaya dlm hidup kite pasni. Kite syg korg seme... ;)

Utk x-student seme...
Terima kasih sbb bg pengalaman yg sgt berharga dlm hidup sy. Semoga awk seme berjaya di dalam bidang masing2 pasni. Jg diri, hiasi peribadi ok. Lebuols! ;)

Semoga kehidupan aku lps ni lebih baik dari sebelum ni.... Terima kasih Allah atas segala ketentuanMu....



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 20, 2012

Dia mendamaikan...

Hati sedikit tenang bile mengadap wajah comel ni. Lg2 bile dia tgh tido cani. Fikiran yg serabut sgt sejak bangun tido td rase lega dan agak positif berbanding td.

Tuhan... Besarnya dugaan yg Kau beri. Tabahkanlah hati aku ya Allah. Jgn biarkan aku lupe ttg hikmahnye bersabar. Cepat lah semua ni berlalu...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 19, 2012

Serabut lagiiiii!!!!

Ptg td dpt email dari Hazleena HR lagi... mcm biase, email pada pukul 6 dgn content yg dpt menghentikan seketika jantung kami staf cosmo muar. Cilakak sungguh diorg ni... xtau la ape maksud diorg ni sbnrnye.. dan ape sebenarnye agenda diorg.... Ni la dia email yg bt hati aku & kwn2 aku jadik x keruan ari ni. Bodoh!

Dear Muar Branch Staff, 



Please be informed that Top Management has approved for all staff from Muar 
to be transfer to HQ/KLMU/MLK due to operational requirement. Only those who 
submitted their resignation will be considered leaving the organization. 
However any resignation will be accordingly as stipulated in their contract 
of service. We will be writing officially to all Muar staff who will be in 
KLMU/HQ latest 01/07/2012 and decision is final. 


Please be advise accordingly. 



Come on Idrus weiiii! Lu nak bagi pampasan ke x nk? Asyik main tarik tali. Palehotak sungguh! Yang Rahman pulak bile tanye depan2 bukan main lagi dia menabur janji. Tp tibe2 kuar email yg mcm ni. X habis2 mintak resign letter dari kitorg. Bullshit la wei!!! Ingat kitorg bodoh ke nk antar resign letter?

Hmm... pape pun aku dh mls nk bertindak mcm sblm ni. Aku yakin dgn Allah dan aku percaya dengan rezeki Allah... Insyaallah.. kalau aku x dikurniakan rezeki kt pampasan tu, ada la rezeki dari sumber lain untuk aku & family aku. Semoga mereka yg menganiaya ni terima pembalasan yang sepatutnye....

Saturday, June 16, 2012

Hari2 akhir...

Next week aku cuti seminggu. Kalau ikutkan nk je abiskan masa2 akhir ni kt opis. Tp dh xde keje nk bt. Duk opis pun ngadap je FB smpi lebam. Bosan aku. Pk2 balik, baik aku abeskan cuti yg ade. Dptkan bt sample kuih raye next week.

Smlm gathering terakhir aku & kwn lecturer yg lain. Kitorg g mkn steamboat kt Seoul Garden. Kat MP sane. 13 thn keje, dh nk benti ni baru la aku nk bt jahat. Kuar kul 10 lbh, kul 6lbh baru masuk opis balik. Hehehe. Tp puas ati lah mkn kt situ. Makan smpi bloated! Yg penting we've enjoyed ourselves.... Nantilah baru citer pasal ni.

Adios readers!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 13, 2012

Halatuju

Counting days...

Baper hari lagi ek nk jadik penganggur atau surirumah sepenuh masa atau nama yg lebih kelasssss WAHM a.k.a working at home mom.... Ekceli aku x pk lg masak2 ape nk bt lps ni. Yg aku nmpk aku akan teruskan bisnes Yummilicious. Tp x tau la sama ada nk cari keje ke, nk sambung blaja ke... Blurrrr... Tp skang ni aku tgh teruja sgt2 nk rase duk umh jg ank2 cane. Mesti best kan. Rileks. Kalau sblm ni aku ade 3 tjwb bsr - tjwb sbg staf cosmo, tjwb kt yummilicious ngan tjwb kt family... Skang ni tinggal 2 je. Hidup aku dh x perlu lg terkejar2kan thumbprint dan kelas. Cume uruskan rumah & tempahan aje. Tp blh ke aku bertahan tanpa income tetap mcm sblm ni? Aduhaiiii... Mls betul nk pk. Byk plan aku sbnrnye. Tp xtau nk bt yg mane satu. Kdg2 tingat blk ttg cita2 aku nk publish buku dulu tu. Maybe ni masa yg sesuai. Kdg2 rase mcm nk besarkan je bisnes yg ade. Kdg2 rase nk sambung blaja lakk. Dh free ni kan...

Tah la... Pape pun aku mls nk pakse diri. Yg aku tau aku nk rest dlm sebulan dua ni. Pastu baru cari keje. Tu pun kalau perlu dan sesuai.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 8, 2012

Diam....


DIAM....


Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi komen..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam menegur..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi nasihat..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memprotes..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam persetujuan..


tapi..


Biarlah DIAM kita mereka faham ertinya..
Biarlah DIAM kita mereka terkesan maknanya..
Biarlah DIAM kita mereka maklum maksudnya..
Biarlah DIAM kita mereka terima tujuannya..


kerana..


DIAM kita mungkin disalah tafsir
DIAM kita mungkin mengundang syak wasangka
DIAM kita mungkin disilap terjemah..
DIAM kita mungkin tidak membawa apa-apa maksud..


maka..


jika kita merasakan DIAM itu terbaik..
seharusnya kita DIAM..
namun seandainya DIAM kita bukanlah sesuatu yang bijak..
berkatalah sehingga mereka DIAM.




Yang pasti, bagi aku.... DIAM ITU BUKAN BERERTI BISU..... dan DIAM BUKAN TANDA SETUJU....

Wednesday, June 6, 2012

Ni lah namenye KEHIDUPAN...

Tinggal x smpi 10 hari je lagi perkhidmatan aku kt cosmo. Mcm x caye pulak. Aku ingatkan sampai tua la aku kt cosmo ni. Rupe2nye jodoh tu x panjang. Hati ni sbnrnye sgt2 sedih. Tp kesibukan menguruskan masalah benti dan dolak daleh cosmo ni bt aku terlupe ttg perasaan sedih tu. Sedih, sakit ati, marah... Semenye lah. Mmg sejak awal dh nmpk yg cosmo mmg cuba menipu. Dan semakin hari penipuan tu semakin terserlah. Aku dh puas turun naik pejabat JTK dan IR utk dptkan nasihat ttg perkara ni. Aku dh puas call sana sini tebalkan muka utk dapatkan bantuan. Dan aku x pnh putus asa utk berusaha ape yg boleh utk dptkan hak aku & kwn2 aku sampailah kitorg dpt memo mengenai 3 pilihan dari cosmo yg kitorg mintak dari awal dulu (wpun dgn ayat yg penuh agenda tersembunyi). Aku x kisah bersusah payah utk seme ni. Tp aku agak terkilan bila ada kata2 yg agak menyinggung perasaan aku yg keluar dari mulut kwn2 aku sniri. Menitis air mata bila org seolah2 menyalahkan tindakan aku yg agresif smpikan cosmo xnk bg ape2 kt semua. Sedihnye Allah saje yg tau. Mungkin xde saper yg nmpk sekurg2nye aku ni berusaha utk selamatkan keadaan, berbanding dgn sstgh org yg cume duduk menunggu sesuatu dari cosmo tanpa berusaha. Mungkin jugak sstgh org xnmpk yg aku berusaha utk mrk jugak. Bkn spt sstgh org yg cume bertindak utk diri sendiri. Aku sedih sgt. Dan sampai saat ni aku masih lg sedih dan terkilan dgn seme ni. :( xpe. Demi kepentingan aku & kwn2, aku tetap akan berusaha apa yg terdaya utk dptkan hak kami sbg pekerja... Aku bkn jenis kwn yg akan hanya senang sendiri dan melihat kejatuhan kwn2 yg lain...

Semoga Allah permudahkan segalanya utk kami... Aminnnnn...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...