.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, May 30, 2012

Kisah hidup...

Tah kenape dh 2 hari ni mood memasak tah ke mana. Maybe sbb kekurgn bahan2 nk dimasak. Hari2 ayam mane la nk lalu tekak ni. Laki aku org suh beli ikan dia blh jawab dia xmkn ikan. Err hello! Org lain x wujud ke dlm umh ni? Sudahnye aku x msk. G beli je lauk ikan kt luar.

Kdg2 aku bosan. Kalau ikutkan ati nk aje amek maid. Aku penat sgt. Kdg2 terase mcm org gaji pun ye kt umh ni. Bayangkan... Sblm g keje aku dh kemas semenye. Meja bersih, sinki kosong, lantai bersih. Tapi bile balik... Lantai penuh dgn sampah, pinggan mangkuk kotor bersepah2. Atas meja depan, atas almari tv, atas meja dapur, dlm sinki. Ya Allah... Rase nk menangis pun ade. :(

Semoga Allah beri kekuatan dan kesabaran pd aku utk lalui semua ni....

.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, May 25, 2012

Aduhaiiiii!!!!

Blk2 keje tgk rumah mcm kapal karam. Ayoooo... Ni mesti ain punye angkara. Penatnye pale otak tgk sepah2. Tu baru ruang tamu. G dapur lak... Terus rase nk pitam! Penuh semut itam. Diorg mkn bersepah2 x sapu & lap sampai semut dtg. Ya Allah ya Tuhanku... Kau tabahkan la hati ni. Kuatkan la semangat aku. Dh la mlm ni byk order nk kena siapkan. Bosannye hari2 mcm ni. Laki aku lak g outstation. Betapa besarnye bantuan yg dia dh bg kt aku selame ni. Bile dia xde terase sgt huru hara.

To mr papa...
TQ papa! Cpt balik ye. Honey x leh nk uruskan rumah ni sorg2 nmpknye... Really need u! :(

P/s : time kasih byk2 la sbb g tgk wayang ngan kwn2 tanpa honey. Ade ubi, ada batas. Ade hari, honey balas hokay! Sekian!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 23, 2012

Bakar darah!




Aku marah betul ngan cosmopoint ni! sampai ke hari ni kitorg masih x dapat surat atau memo atau ape2 dokumen a.k.a hitam putih ttg tiga option yg diorg offer dlm kes penutupan cosmo muar. ekceli aku dh mengarang citer ttg penutupan ni. tapi citer x abes sbb pjg sgt. jadik terbengkalai lak. later on je la aku sambung & ceritakan dgn terperinci ttg kronologi penutupan ni.

pape pun... hati ni pedih, sedih... sampai ati ek diorg bg staf mcm ni. kitorg ni mcm sampah la pulak. vudusssss! kamon la... kalau betul nk tutup, ikut jalan yg betul. jgn aniaya staf & student. Jangan main tarik tali ngan kitorg. This is bullshit! tempoh utk pulangkan bangunan cume tinggal x sampai 2 bulan. Ape lagi yg diorg tunggu utk kuarkan hitam putih yg boleh menjamin hak & status kitorg kat company ni? Kitorg mmg betul2 rase ditindas.

Hello... jgn ingat kitorg bodoh hokay. Jgn berterusan nk main tarik tali mcm ni. Walaupun Muar ni bukan taraf bandar besar, tp kami yg kat muar ni bukan la bodoh dan kolot sgt smpi boleh biarkan org bt sesuka hati... KAMI TAU TENTANG HAK KAMI SEBAGAI STAF & KAMI JUGAK MENGKAJI AKTA....

Huh!!! Naik darah aku la dibuatnye!!!

Mencikkkkk!!!

Sukati aku la kalo aku nk marah2 ke bile laki aku kena g kl. Sebulan smpi 2 kali. Saper x marah? Mencikkkkk!!!!

Pastu laki aku lak aku nk ikot bwk je la. Bkn mahal pun kalo setakat sewa 1 bilik. Time aku dulu aku sanggup tau sewa bilik lain sbb nk bwk dia. Tp dia kedekut. Mencikkkk lagi!!!!

Huwaaaaaaaaa!!!!!! Mencikkkkkkkkkk!!!!!!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, May 7, 2012

Ohmai...

Errr... Drama apekah ini? Sila bt skrip masing2... Huhuhu

Aduhai anak2 aku.... Dasat sungguh tido smpi cani. Yg ain pun x padan ngan pompuan. Ganaz tul! Yg boboi lak ape kes lak nk menonggeng? Haishhh... Mcm2 budak2 ni!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Fasa sedih...

Kalaulah boleh ditahan2 agar esok x muncul... Berat rasenye nk melepas hari ni... :(

Sok laki aku outstation sampai rabu. Tah kenape hati ni rase lain. Mcm x sdp ati je. Maybe sbb dh lame sgt dia x outstation kot. Maybe jugak disbbkan kesihatan ank2 yg kurg baik jadikan aku berat sgt nk lpskan laki aku g training kt kl. Kalaulah aku blh tahan dia dari pegi.

Or....

Adakah rase risau atau x sdp ati ni disbbkan ade sesuatu yg dia akan bt yg melanggar 'perjanjian' aku & dia?

Tuhan, semoga semuanya kan baik-baik saja...
Aminnnn...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...