.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, April 26, 2012

Apekah???

Biarlah gambar ni saje yang berbicara...

Ini lah punca segala kekusutan kami... :'(

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 25, 2012

Kdg2 aku bosan dgn hidup aku. Sentiasa nk kena jg hati & perasaan org lain, sentiasa nk menyenangkan org lain... Tp kdg2 org x buat perkara yg same pun kt aku. Aku bosan. Kdg2 rase mcm nk lari jek. Dgn masalah kt tmpt keje yg x blh nk diluahkan kat saper2 pun, bt aku rase sgt2 stress.

Aku tau bkn aku sorg je yg stress ttg perkara tu. Opis dh mcm rumah mayat aku rase. Dh xde cerianya. Masing2 cube utk menceriakan suasana tp hakikatnye semenye sibuk melayan dan cube mengubati perasaan masing2. X sabar rasenye menunggu saat di mana seme ni dpt diluahkan pada dunia...

Tuhan... Semoga segala2nya terlerai dgn baik hendaknye..

.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, April 17, 2012

Tibe2 aku rase malas nk berkongsi cerita aku dgn kwn2 kt fb. Dan jugak aku mls nk bace update ttg kwn2 kt sane. Tibe2 terase bosan. Bosan dgn sikap sesetengah org yg cuba utk kelihatan baik dan hebat di wall sendiri mau pun wall/post org lain. Whadahellll?! Pls la. Don't try to be an angel. That's annoying ok!

Aku meluat sbnrnye. I just want to share my life, my happiness, my craziness, my disappointment, everything. Tp ade je yg cube menjadi 'i-dont-know-how-to-call-it' yg cube utk kelihatan superb but at the same time menyinggung perasaan org dan menjatuhkan maruah org. It's a fail!

Hmmm... Tibe2 semangat membara td ilang. Idea terhenti jap sbb td tgh drive. Bwk mumy g berubat. Xpelah. Pape pun hati dh lega sbb dh dpt luahkan kt sini. Kpd yg terasa dia di dlm golongan 'i-dont-know-how-to-call-it' tu, bwk2 la bertobat. Org meluat la dgn perangai korg.

Adios readers!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 16, 2012

Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu....

Tah kenape hari ni hati asyik teringat kt dia... x nk ckp byk, just nk bagi dia lagu ni jek.... Papa, this is for you.... :)

Terukir di bintang
xxxxxxxxxxxxxx
Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu…
Sayangku jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu....


# EdLeen # EdLeen # EdLeen #

Notakaki : dh lame x buat post comel2 utk dia cani... (comel ke? kehkehkeh...). Lebiu papa!

Saturday, April 14, 2012

• ♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡ •

Shantek x? Aku bt sniri tau tulisan tu. Lebihan buttercream masa bt kek utk customer td. Xkesah la kalo x shantek pun. Yg penting cube dalami kata2 yg tertulis tu. :)
Hmmm... Rasenye weekend ni akan jd weekend yg pjg utk aku. Incik suami keje sbb ade stocktake. And of course bile ade stocktake dia kena dtg awal pg. Jd kena la dia tido segamat mlm ni sbb xnk rushing kuar umh pg2 esok. Haish... Boring la nmpknye weekend ni. Xpe la... Jauh di mata, dekat di hati kan?
Hmmm... Ape agaknye aktiviti nk bt time dia xde ni ek???

Saturday, April 7, 2012

6 Hackers Terbaik Dunia...

Aku mmg sgt2 kagum dgn hackers. Pd aku, hackers adalah sorg yg sgt2 bijak. Wpun dari segi etikanye perbuatan dia tu salah, tp kepintaran dan kehebatan dia wajar diberi satu pujian.

Aku pun x ingat la dari mane aku amek info ni. Tp time godeh2 bb buruk kesygn aku ni, terjumpe lak artikel ni kat bhgn note. Jom bace!

6 hackers terbaik dunia:
1) Jonathan James
James adalah rakyat Amerika, semasa berumur 16 tahun dia dimasukkan ke penjara kerana membocori laman pertahanan Amerika Syarikat dan dia cuma berkata dia melakukan perkara tersebut semata-mata untuk kepuasannya sendiri. NASA menderita akibat kepandaiannya, James mencuri software NASA yang berharga $1.7 juta dollar AS. Sehingga NASA terpaksa untuk mematikan server dan sistemnya. Kerana kelakuannya, dia tidak boleh menyentuh komputer selama 10 tahun.

2) Adrian Lamo
Dia menghack New York Times untuk mendapatkan info peribadi dan beberapa nombor security . Dia akhirnya didenda $65,000 dollar US.

3) Kevin Mitnick
Inilah legenda hidup yang benar-benar mantap dalam dunia hack.
Antara yang dia lakukan :
-Mengkaburi FBI
-Hacking kedalam DEC system (Digital Equipment Corporation)
-Mendapatkan password administrator dalam satu komputer IBM supaya menang perjudian.
-Hacking Motorola, NEC, Nokia, Sun Microsystems dan Fujitsu Siemens systems
Dan masih banyak lagi kelakuan dia yang luar biasa. Seorang white hat hacker pun yang bernama Tsutomu Shimomura pun dihack komputer sistemnya oleh Kevin, dan terjadilah perang hacker. Dia ditangkap oleh FBI dengan bantuan Tsutomu Shimomura yang mengesan jaringan HP yang dibawa Mitnick saat itu. Tapi sekarang dia sudah insaf dan menjadi seorang penulis buku, konsultan security, dan pemudahcara.

4) Kevin Poulsen
Juga dikenal dengan Dark Dante. Dia menghack database FBI. Selain itu dia juga menghack seluruh talian telefon kerana memang kemahiran dia menghack talian telefon. Saat ini dia jadi senior editor diWired News, dan berjaya menangkap 744 penawaran sex melalui profiles Myspace.

5) Robert Tappan Moris
Orang yang pertama kali membuat Worm, yang dinamakan Morris Worm melalui internet dan menyebarkan wormnya yang mengakibatkan lebih kurang 6000 komputer jadi down..!!!

Dia akhirnya dipenjarakan rumah selama 3 tahun dan didenda sebesar $10,500 dollar. Sekarang dia bekerja sebagai professor di sebuah MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory!!

6) Karl Koch
Dia berasal dari Hannover Jerman yang menamakan komputernya FUCKUP (First Universal Cybernetic-Kinetic Ultra-Micro Programmer). Dia melakukan beberapa kajian dalam menghack pada kurun waktu1985-1988. Dia juga seorang penagih kokain.

Dia berjaya membolosi beberapa sistem ketenteraan AS dan menghack sebuah pusat tenaga nuklear AS pada zaman perang dingin dan hasil hacknya dijual ke KGB (Agen Rahsia Soviet Union). Dia ditemui mati pada tahun 1988, menurut info dia membakar tubuhnya sendiri namun ada yang mengesyaki menjadi mangsa konspirasi...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 4, 2012

Ha? X putih???

Hehe... Akhirnye aku berminat ngan wedges yg BUKAN BERWARNA PUTIH! Sbnrnye mase beli tu xde wedges/sandal putih yg cantek & berkenan kt ati aku.

Aku kalo shopping menda lain mmg aku x cerewet. Tp kalo shopping kasut ngan handbag mmg aku sgt2 cerewet. Selagi x jumpe yg betul2 berkenan, aku sanggup x membeli & pakai je kasut atau hbag buruk yg ade. Huhuhu... Mahap la ye incik suamiku sbb terpakse bersabar dgn aku bile bab menyoping kasut nih...;p

Tuesday, April 3, 2012

Kasihan seorang perempuan

Aku x pasti ni karya siapa. Dan aku x pasti sama ada ini lagu atau puisi. Tp yang penting isi dia sgt baik utk dishare dgn semua. Terima kasih dan maaf kpd tuan punye karya sbb aku amek & share karya ni tanpa izin. Aku amek ni pun dari wall sorg friend di fesbuk. Same2 bace dan fahami ye...

KASIHAN SEORANG PEREMPUAN

diam-- dia lemah.
lantang-- nampak salah.
mesra-- dia sundal.
pasif-- suami gatal.

kahwin-- "bila beranak?"
tak kahwin-- pasti digelak.
berzuriat-- xcukup sempurna.
tak berisi-- lagi dikata.

berhijab-- tak cukup labuh.
tanpa tutup-- lagilah heboh.
setia-- dimadu sana sini.
curang-- dicanang keji.

terlalu cinta-- dimain2kan.
terlalu berjaga-- dimarah2kan.
sering nangis-- rimas selalu.
mata kering-- dipanggil batu.

orang mendosa-- yang salah perempuan.
bila pahala-- lelaki diagungkan.
buat betul-- pelbagai dipersoal.
buat silap-- sekampung berbual.

aduhai--
betapa kasihan;
betapa kasihan.

*pause*

kadang2 bila aku baca status2 chauvinist di fesbuk, aku rasa macam hendak komen dan maki selalu. aku tidaklah seorang anti lelaki, jauh sekali seorang feminis. aku cuma keadilan dalam pertimbangan.

baca status2 'jantan konon2' ini buat aku hendak muntah. beri nasihat itu ini pada wanita tapi dia sendiri melakukan perkara2 yang menjadikan perbuatan wanita yang dikata itu suatu fenomena.

contoh:
bersinis tentang perempuan bergambar tidak sopan.
SENDIRI ada gambar dalam kelab malam sama perempuan.
bertegas tentang aurat perempuan dan berkeras tentangnya.
SENDIRI cuma bergaul dengan mereka2 berkain atas peha.

apa cerita?

apa yang aku nampakkan,
zaman ini--
untuk menjadi perempuan yang diterima--
seorang perempuan perlu bertanya.

"abang hendak saya jadi apa?"

hakikatnya;
kalau tanya pada singa,
mestilah laparnya pada daging.
kalau tanya pada serama,
mertilah laparnya pada emping.

soalnya wahai perempuan--
"adik hendak jadi apa?"

kalau hendak jadi lauk,
masaklah tubuh sampai semerbak.
kalau hendak jadi ilmu,
lakarlah tubuh bertulisan berselerak.

kita yang pilih kita siapa.

*pause*

wahai perempuan.
semua jenis perempuan telah pernah aku jadi.
semua jenis perempuan--
DEMI diterima lelaki.

apa untungnya?
hati yang mati.
jiwa yang lari.

sudah2lah tu, wahai perempuan.
kasihankan diri kita.
sayangkan diri kita.

simpankan--
setiap kasih setiap cinta setiap rasa setiap manja--
pada seseorang bernama suami.

kerana--
selagi KITA tak terima diri ini;
selamanya kita saham yang rugi.
berhenti.

berhenti puaskan satu dunia.
berhenti--
dan buat APA yang kita SENDIRI rasa kita bahagia.

*pause*

kasihan.
kasihan seorang perempuan.
tapi menguntungkan.

kerana--
dibilang lemah, salah, sundal, gatal.
digelak, dimain, dimarah, ditujal.

kalau cuma dia senyum dan redha sabarkan--
berkecai semua--
berjemput ke syurga.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...