.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, March 7, 2012

ternampak sinar di situ....


Hari ni Dr Janet yg amat digeruni (spt yg diwar2kan oleh TKL) dh turun padang.... Hari ini dalam sejarah. setelah sekian lame, akhirnye "Orang Besar" cosmopoint datang muar. Even bukan orang nombor satu yang datang, kitorg agak berbesar hati jugak lah sbb sudi gak center buruk ni dilawati. Dan kedatangan dia opkos lah untuk menyelamatkan keadaan kami kat sini yg sgt2 huru hara dan terumbang-ambing tanpa nakhoda dah berape lame... Alhamdulillah... setelah ditolak here and there, dapatlah jugak sorang Acting Center Manager untuk Cosmopoint Muar. Alhamdulillah... akhirnye ada pun tempat utk kitorg seme berpaut setelah sekian lame bekerja ikut suke bapak masing2... huhuhu... 

Ape yg baiknye... Dr Janet xde la segerun yg kitorg bayangkan. She's quite a nice person. Xde la garang sgt ke... cerewet sgt ke... just nice la. X seperti yg digembar-gemburkan mcm sblm ni. Dan yg penting, dia adalah seorg yg SGT POSITIF utk berjaya. Tu first impression aku la sbb itu yg dia tunjukkan hari ni. Dan sikap positif dia tu dah memberi aura yang positif kt aku terutamanya, utk terus bersemangat utk membangunkan semula kolej yg dh semakin malap ni...



Opkos I love cosmopoint muar wpun lately aku selalu je kondem cosmo terang2 kt fb. Hampir 13 tahun aku berkhidmat kat sini. Aku nampak turun naiknye cosmo muar ni. Aku ada kt sini masa cosmopoint muar berada pada zaman kegemilangannya. Dan aku jugak ade kt sini melihat dan mengalami kejatuhan cosmopoint muar. i've tried my best utk menaikkan balik nama cosmo muar... sampailah aku sniri putus asa dan redha je dgn ape yang bakal berlaku kat kolej ni....

But today... aku harap dgn adenye ketua (atau boleh dikatakan pengurusan) yang baru, cosmo muar akan naik balik. Aku aku berikan khidmat yang terbaik mcm ape yang aku dh berikan sebelum2 ni... Insyaallah.... dan aku rasa, kawan2 seangkatan aku pun ade perasaan mcm aku ni... 

Kawan2... jom kite same2 jadikan cosmo muar excellent cam dolu2!!! Utk yg bukan cosmorianz atau pun x-cosmorianz... doakan yang terbaik utk kitorg ye... 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...