.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, February 21, 2012

Mi siput oh mi siput.....

Saper penah mkn misiput? Sodapppp!!! Makan lak ngan sambal tumis pekat2. perghhh.. mmg terangkat lah. Skang ni tahape musim gaknye, tibe2 la pulak aku jadik supplier misiput balik... dulu supply kat kwn2 SAB yg dh merantau jauh dari daerah Muar tercinta ni... La ni supply lak kat member2 alam mayaku... kwn2 di GHMB tersayang... Ni seme za punye angkara nih... ;)

ok saper2 yg x tau misiput tu hape... meh kite tgk gmbr ye....

ni lah rupe misiput yang belum digoreng....


bile dh goreng rupe dia cani lak.... goreng mcm goreng keropok tau. make sure minyak tu betul2 panas baru masukkan mi siput. kalo x nanti dia x kembang... yg dlm gmbr ni pun x baper nk kembang ni... hehehhe

ok ni gambar bile dh letak sambal... sgt sdp!!! kalo nk mkn ngan sambal kacang pun ok. aku prefer sambal kacang... lagi superb rase dia.. kalo kat muo, org jual ngan sos yg cair sket dari sos biase... sdp gak.


Tu la dia alkisahnye misiput... tp sebenarnye ade lg satu jenis mi siput yg lagi legend lah rase dia... MI SIPUT SIRA... perghhh... kalo mkn xleh nk benti... mcm mkn kerepek ubi tu... yg ni pun aku supply 2 thn lps... this year kalo ade lg permintaan maybe aku nk amek kt kilang kot...


** ade certain gmbr yg aku amek dari blog org lain... time kasih byk2 ye tuan punye gmbr... sori sgt sbb amek gmbr tanpa izin.... ;)

9 comments:

kakchik@ella said...

Mcm sedap je. nanti kalau jumpa Olyn masak ye. KC nak cuba. Chewahhh .. sedap je order. Hahaha.

ajimko said...

saya suka ltak sambal kicap..masyukkk!!

Ibu Darwisy said...

x penah makan kak..agak² mcm keropok ke rasenye? kalo mkn gitu je..okey x?

Puan Olynn said...

kakchik... boleh je... tp masalahnye bile la nk jumpe ye.. kalo dpt g gathering sy bwk misiput ye.... heheheh...

ajimko : ha'ah... pnh gak nmpk budak2 skolah mkn ngan sambal kicap. sdp ek?

ct : sedap. kena try. mkn gitu pun ok. ank2 kite mkn gitu je... :)

ajimko said...

sedap dan mantop!! pedas yg selera tu!..kih3

Puan Olynn said...

ok. balik nk cube... hehheeh

za reesya said...

Hahahaha.... akhirnya, naik juga nama ku... olynn pasni make sure awak trus jd supplier za yer hihik.... nanti za jd agent plak hahahaa

Ibu Darwisy said...

boleh oder..bape rm kak? nnti bbm harga yer..

Puan Olynn said...

alamak.. baru jengah blog stlh sekian lame.... nk harga ke CT? bbm kite ek.

za : boleh2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...