.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, February 23, 2012

comeyyyyyy!!!

Hari tu beli sandal gambo smiley.. cumel! kalo boleh nk beli setiap kaler yg ade... tp xcukup duit lak... so, beli la sepasang jek... sepasang lg beli yg plain velvet... kaler purple (feberet kaler aku kan)

ni gmbo sandal smiley tu... comey doppp???


byk lagi kaler2 lain yg comey2... nanti ingat nk beli lagi lah... ;)


:: unwell ::

Lately ni badan asyik x sihat jek... dh 2 hari bangun pagi badan ni sakit2.. mcm kena pukul pulak... ni pg ni muke rase sembap jek... mcm nk demam pun ye... kenape agaknye ek? last 2 weeks, asyik la migrain. Pastu mual2 nk muntah... apesal la aku ni. Nak kate pregnant x mungkin. Baru je abis piyed ari tu. kehkehkeh... ni 2-3 hari ni pulak rase mcm nk demam pun ye, nk kena selsema pun ye... byk tul penyakit aku ni kan...


masa tgh cari gmbr org demam terjumpe lak artikel pasal demam ni kt blog org ni.. menarik... tersentuh lak ngan salah satu point dia ttg demam... DEMAM ITU PENGHAPUS DOSA... hmmm... terase kerdil pulak. Maybe segala penyakit kecik2 yg dtg ni utk hapus dosa2 kecik aku kan... xpelah.. x jadik merungut.. bersyukur atas apa yg telah diberi oleh Allah SWT... kalo nk bace pasal artikel demam dari penulis ni leh klik kat sini ---> tentang demam

Ekceli, mmg xleh dinafikan yg lately ni mmg aku bz sgt2... byk betul order yang nk disiapkan... syukur Alhamdulillah... Allah x tambah rezeki aku kt cosmo, tp Allah beri rezeki dari sumber lain. Syukur..... Semoga rezeki aku lebih murah lagi selepas ni.... :)

Tuesday, February 21, 2012

Mi siput oh mi siput.....

Saper penah mkn misiput? Sodapppp!!! Makan lak ngan sambal tumis pekat2. perghhh.. mmg terangkat lah. Skang ni tahape musim gaknye, tibe2 la pulak aku jadik supplier misiput balik... dulu supply kat kwn2 SAB yg dh merantau jauh dari daerah Muar tercinta ni... La ni supply lak kat member2 alam mayaku... kwn2 di GHMB tersayang... Ni seme za punye angkara nih... ;)

ok saper2 yg x tau misiput tu hape... meh kite tgk gmbr ye....

ni lah rupe misiput yang belum digoreng....


bile dh goreng rupe dia cani lak.... goreng mcm goreng keropok tau. make sure minyak tu betul2 panas baru masukkan mi siput. kalo x nanti dia x kembang... yg dlm gmbr ni pun x baper nk kembang ni... hehehhe

ok ni gambar bile dh letak sambal... sgt sdp!!! kalo nk mkn ngan sambal kacang pun ok. aku prefer sambal kacang... lagi superb rase dia.. kalo kat muo, org jual ngan sos yg cair sket dari sos biase... sdp gak.


Tu la dia alkisahnye misiput... tp sebenarnye ade lg satu jenis mi siput yg lagi legend lah rase dia... MI SIPUT SIRA... perghhh... kalo mkn xleh nk benti... mcm mkn kerepek ubi tu... yg ni pun aku supply 2 thn lps... this year kalo ade lg permintaan maybe aku nk amek kt kilang kot...


** ade certain gmbr yg aku amek dari blog org lain... time kasih byk2 ye tuan punye gmbr... sori sgt sbb amek gmbr tanpa izin.... ;)

Saturday, February 11, 2012

Happy Birthday Kakak!

Entry ni mmg dh terlambat. Tp ni je la masa yg ade utk aku update blog ni. Tah kenape kehidupan jadik terlalu bz lately ni. Sejak budak2 naik skolah & student start semeter baru, tibe2 hidup aku rase huru hara. Serba x sempat. Tensen tul la!

Ni nk citer pasal bday puteri sulong aku, Nur Atiqa Natasya atau lebih senang aku panggil KAKAK. Diam x diam dh 7 tahun umur kakak. Bermakne, dh 7 tahun gak aku bergelar MAMA. Mcm x caye pulak kan. Dah tua rupenye aku ni. Kehkehkeh....

Tahun ni sambutan bday kakak sederhana jek. X macam thn lepas, thn ni aku cume buatkan sebijik RVC untuk dia bawak g skolah & potong dgn kwn2 dia. X de goodie2 bag segala. Dah besar. X payah kot. Lg pun aku rase baik duit tu aku gune utk beli hadiah kat kakak. :) Malas nk ckp byk, meh kite layan gambar jek....

Chapter 1 : The Cake
Kakak memang giler pink. So, kek dia opkos la kaler pink. Aku buat kan Pink Velvet Cake with Cream Cheese Frosting... Deco dia cume edible Angry Bird jek. Yang penting ade kaler pink.





Chapter 2 : Aksi kakak bile dapat hadiah....



Chapter 3 : mari kite tgk hadiahnye....

Chapter 4 : kek untuk celebrate ngan adik2 kat umah...

Semoga kakak jadi anak yang baik dan bijak.... mama doakan kakak selamat dan berbahagia di dunia dan jugak di akhirat. Mama sayang kakak! <3 <3 <3



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...