.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, January 6, 2012

Entry ini bukan tentang Metallica, tp tentang ANGER... Sekian!

Sesungguhnya menahan kemarahan yang membara tu lebih sukar dari menahan kentut.... tapi hasilnya beribu kali lebih baik dari menahan kentut....






hehehe... kate pujangga yg aku cipta berdasarkan pengalaman sendiri...

mmg agak susah la nk menahan kemarahan yg tgh membuak2 ni bagi org mcm aku. Selalunye bile marah, directly aku akan lepaskan. Bukan sedas, berdas2 lah...

tapi....

hari ni, ketika ni.... aku berjaya mengawal kemarahan aku dengan sgt2 baik. pencapaian yang amat membanggakan setakat ni.

bayangkan la... 2 kemarahan dlm 1 masa....

SATU : kelas x pnh dtg, assg x pnh antar, tibe2 time exam leh dtg... errr... hellooo! nk tau x, kalau awk bt mcm ni sblm2 ni, kompem awk dh kena halau dgn saye. tp disebabkan azam tahun baru saye (kekononnye la) nk mengawal dan mengurangkan sket panas baran ni, maka awak selamat. last week, sorg dh kena hamun ngan saye sbb bt perangai tau. nasib baik la ari ni sy dh bersedia mentally & physically untuk mengadap situasi mcm ni. xpelah... sempena tahun baru ni, saye maafkan kesalahan awk utk thn lps. so, peluang yg sy bg ni tlg la jgn disia2kan. sy nk tlg awk. tp kalau awk xnk tolong diri awk sniri... itu pilihan awak. i can do nothing about that. Sy akan cube bagi ape saje peluang yg ada kat student2 sy untuk membolehkan diorg seme lulus (selain dari bg markah free, bg jwapan & bagi soalan exam laaa... hehehehe). terpulang kpd mrk samada utk rebut peluang tu atau pun tidak....

DUA : org kate barang yg lepas, jgn dikenang. tp 'kepanjangan' muke awk berdua masa kelas sy thn lepas masih terbayang2 dlm kepala otak sy ni. betapa meluap2nye kemarahan ni. kalau exam ni berlaku thn lps, mungkin awk berdua jugak akan dihalau oleh saye. nasib baiklah tahun ni. baiklah... mcm kes SATU tadi... sy maafkan jugak la kesalahan awk utk thn lepas. walaupun hati sy masih panas ni... tp sy berjaya mengawal kemarahan sy. Alhamdulillah... baik utk awk, dan baik jugak utk saye.... Mcm kes SATU gak td... kate2 akhir saye... Sy akan cube bagi ape saje peluang yg ada kat student2 sy untuk membolehkan diorg seme lulus (selain dari bg markah free, bg jwapan & bagi soalan exam laaa... hehehehe). terpulang kpd mrk samada utk rebut peluang tu atau pun tidak....

ok. Sekian. Wabilahi taufik wal hidayah... wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Majulah Sukan Untuk Negara.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...