.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, December 19, 2011

The Fabulous Nite, Cosmopoint Muar

Aku rase, MPP kali ni layak utk terima pujian sbb berjaya organize sebuah majlis makan malam dgn jayanya. Sekian lama Cosmopoint Muar ketandusan MPP yang boleh-buat-keje-sendiri mcm ni. Bertahun2 lamenye majlis annual dinner mesti ada campur tangan lecturer baru nk jadik. Akhirnya thn ni lecturer xde buat ape pun. Cume datang sebagai jemputan aje. SYABAS MPP yang diketuai oleh Shah Mahat(student aku tu - terus ngaku student. kehkehkeh!).

TAPI...

walaupun majlis ni berjaya, personally aku rase masih terdpt byk kekurangan yang perlu dititikberatkan lepas ni. Majlis berjalan lancar wpun permulaan dia agak slow. The idea is there... tp idea2 tu not so fabulous as the name of the event. Sori ye. Hopefully pihak yang berkenaan boleh terima ni secara positif. Aku rase yang menghidupkan suasana adalah MC dia yang kelakar, adi & kak long. Kagum dgn cara diorg handle audience yg suram & x bersemangat dan jugak x sporting langsung (tepuk tangan pun x mau!).

MY SUGGESTION!
aku rase MPP sepatutnye tetapkan satu tema utk mlm tu. at least pun tema warna pun jadi la kot. Sbb bile kite x tetapkan satu dress code atau theme, majlis tu nmpk biase2 jek. Ade yg pakai sempoi sgt... ade yg mcm pengantin... dan yang paling x best, ade yg mengenakan pakaian yg sangat x sesuai dengan level PELAJAR. pakaian yg menjolok mata tu ternyata sgt mencacatkan majlis aku rase. Girls, u dont hv to be sexy to look great hocay! Ape la yg diorg ni nk tonjolkan agaknye aku pun xtau la. (agaknye sbb yg cube nk ditonjolkan tu kecik sgt kot. kehkehkeh!!! opsss... sori!).

Eh kan aku dh mule nk melaser... xpe.. whatever it is, this dinner is OK. Fun. Rilexing. Yang penting u all have fun & happy. I give 3.9 star cukup? Kire ok la. U all blh handle satu event mcm ni dh cukup bagusss! Tahniah skali lagi ye MPP!!

OK. Kite layan gambar pulak... and opkos yg paling utama adalah gmbr makanan... tu je yg byk aku amek... yg lain2 tu aku amek dari album Naufal (on of the student) kat FB. Thanx naufal! oh sori ye utk yg tertunggu2 tu... gambar2 seksi ai x amek ye. #sayeantipompuanseksitakbertempat remember?

layanzzzzzz!!!

Ni seme gmbr sebelum kejadian...

xde la awal sgt kitorg dtg... tp kena menunggu gak sbb majlis start lmbt...

Dari tudung sampai ke skirt labuh tu dari Qies Collection. Cantek x?

dgn kak zarul

dgn raudah & kok luan

kak zarul ku cayang... hehehe...

saje je ni.. objek utama adalah yg berada di belakang (yg ala-ala fasha sendat tu... hehehe)

ok... gmbr makanan pulak....
aku x phm kenape leh terselit soto ayam kat situ... rase mcm x sesuai...










mule2 kosong jek.... konon makan sket... 

pastu... hehehhe....

gambar-gambar lain....
raudah & anak dia...

makan time!

miss cosmo... yg menang yg baju itam tu... mmg sweet.... :)

Queen Of The Nite!
kehkehkeh... ni paling lawak. penat la student berposing & bergaya sakan... skali yang menang Miss El daaa... hahahha... 

Miss El dan Sir Faizal... King & Queen...

Ni nurul... amek gmbr dia sbb tudung dia sgt unik... hehhehe... mcmn agaknye dia pakai ye... 

OK readers! sekian saje. :)



26 comments:

wildnara lya said...

Hahahha...kak komen ko tak leh blah. Tuhla penat taw diorg beli baju beratus2...I nye baju pun beratus gak beli kat oversea u(Berkat beli kat Makkah). Tapi bukan psl baju la ..kalo i pakai kain batik pun dapat.Haha. Dah da merepek da. Btw..yeah CONGRATZ to MPP. Semoga ni menjadi beginning yang baik. Segala yang baik kita ambil dan yg keruh tu kita buang jauh2... Peace yo!

KatekateKite said...

Tuuuuu dia! Besornyer orang lam gambor last tu ketawa! Sampai tak nampak mata! HAHAHA......

Btw, TAHNIAH MPP! =D

Lepas ni aktifkan pulak aktiviti aktivi kat cosmo! kasi meriah n happening!

*Jom nanti kite tunju kat opis!hehe

Eh ehh... Lawa la akak malam tu! Bergaya! =D

anonymus said...
This comment has been removed by the author.
anonymus said...
This comment has been removed by the author.
anonymus said...

klu nk ikutkan bukan pasal baju jer yang wat majlis cacat, org yang terkinja2 tak pasal2 kat tgh dewan pun mencacatkan majlis. ap pndapat diambukanbisu?

Puan Olynn said...

anonymus : terkinja2? yg mane ye? kalau show yg opening tu rasenye ok jek... bboys kan.. mmg la mcm tu. cantik ape diorg dance... kalau yg terkinja2 yg lain x prasan pulak... sbb bz makan kot... heheheh...

wildnara : hehehe... tu la... berkat jubah mekah tu...

katekatekite : bergaya yek... hehehe... skali skala...

hmmm... saper pulak yg dh komen pastu delete tu? ala komen jek... no hal...

anonymus said...

yang bboys tuh xde masalah. ade tujuan dia berkinja. mgkn ader yang diambukanbisu terlepas pandang kot.ader yang wat harok tgh2 dewan tuh. yang wat harok tuh seksi jugak. pfft~

Puan Olynn said...

ooo ade ye... kompem terlepas pandang. kalo x, kompem kejadian tu xkn terlepas dari diulas di sini... kehkehkeh...

Jamal said...

mak oiii...sape yg sexy tu???

Puan Olynn said...

jamal : saper? ade la kat situ... ckp pun x kenal rasenye... heheheh....

anonymus said...

ade mata, boleh lihat, tapi kesian... buta rupanya~ hahahhaa xD

Puan Olynn said...

anonymus : saper yg buta? xphm statement awk.

Puan Olynn said...

anonymus : biar bute mate, jgn bute hati... kehkehkeh...

anonymus said...

oooo..pandai ckp jgn bute hati... klu org hati nye tak bute.. takdenye dia mengata org.. "sudahlah hodoh mulut berbau"

Puan Olynn said...

hahaha... beb... kalo brani guna name penuh la... ape kelas anonymos. pengecut giler.

blog sy, sy punye suke la... sy mengata awk ke? ooo maybe awk terase sbb awek awk seksi kot... hahaha...

i didn't mentioned any name here.... saper makan cili dia terase la pedasnye... nmpknye kite dh nmpk dh saper yg mkn cili... ;p

Puan Olynn said...

Anonymus atau nama sebenar Muhammad Zaki Zainal Abidin... ooo awk rupenye anonymus...

awk xyh ckp byk ye... kelas pun mls nk dtg, ade hati nk serang sy kt blog. jangan cari pasal ye... awak dan jugak kawan2 awak, tlg jaga sikit perlakuan. xkire la lelaki ke perempuan. kalau dh pakaian menjolok mata dan mengundang cercaan dan cacian org, nk salahkan saper. bkn sy sorg je yg mengata. tp cume sy sorg je yg berani mengeluarkan kata2... sedar sket..

haish... budak skang makin biadap nmpknye...

master said...

Assalamualaikum.. sy mohd shah ( YDP MPP )ingin meminta maaf pada Puan Olynn, para lecturer cosmopoint muar diatas kekurangan pd mjlis tersebut. sy memng xpandai mnjaga ank buah sy. sy harap puan dan lecturer lain dpt memaafkan kami. mgkin apa yg berlaku tanpa kami sedari. kami hanya ingin bergaya pd malam itu tnpa sedari snsitiviti org sekeliling. kami trima tguran puan serta lecturer2 lain dgn baik. kami akan ubh sikap kami. sy berharap isu ini tidak berpanjangan lg. kpda rakan2 yg lain mahupun senior2 harap tidak pnjangkan perkara yg dh lps. setiap manusia akan melakukan kesilapan. jgn ada rakan2 ambl kesmpatan mnjadi batu api lg. harap majlis mlm itu mnjadi kenangan yg baik bagi kita semua. lagi pun kita ( para pelajar ) akan mnghadapi exam akhir lg 2mgu. sy taknak ianya menganggu tumpuan kami. yg sudah tu sudah la, kita truskan khdpan kita dgn tenang. trima ksh atas tguran puan dan lecturer semua, dan skli lg sy minta maaf atas ketelanjuran kata mahupun perbuatan sy dn kwn2 sy yg lain...

Puan Olynn said...

shah... bukan salah awk... ni masalah si zaki & the gang ni yg x tau adap sopan...

ajimko said...

kah3, last2 miss ell yang menang, miss ell power! nasib baik pakaian sy yg rm5 tu x menjolok mate kalau x mesti kena zass!! :P, sy suka bab soto mmg rasa tak kena hihihi..nasib la puan bebudak skrg.. :P

Puan Olynn said...

ajimko : kannn... hahha... sy suke komen awk.. x lari topik... ;p

ajimko said...

org bersalah je suke lari topik, kalau die x laik topik nanti muka rasa tebal macam ada bontot gajah depan muke die tu..WAKAKAKAKAKA!

Puan Olynn said...

nasib baik kat sini xde button like... kalo x dh like dh komen ajimko nih... hahahha....

Encik J said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Boi said...

Makhluk apakah yang bermentaliti rendah itu wahai Puan Olynn??

Puan Olynn said...

kehkehkeh...

Anonymous said...

assalamualaikum,
harap sila delete pic dan komen anda pasal baju "fasha sendat" tu. ataupun sy akan ambil tindakan undang-undang terhadap anda krn mengaibkan sy.cukup2 aibkan org dan menambah dosa sy bila pic tu still disitu.
terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...