.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, November 7, 2011

Salam Aidiladha... yg dh terlambat...

Di kesempatan ni aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kpd seme....

Ekceli td idea ni pepadah la byknye utk tulis blog... tp skang ni disebabkan laki aku ade kt sblh, ilang seme idea tu... padahal bkn dia hiraukan aku pun... dia sibuk main game je tu... Hehe... Xtau naper... aku cume blh menulis bile sorg2 jek..

Bile sebut ttg menulis... kdg2 aku slalu berangan kalaulah aku seorg penulis... Aku suke menulis, mengarang dan sebagainya... Tp tu lah.. setakat menulis kt blog mcm ni je.. Cite2 nk publish buku dah lame ade... tp terkubur mcm tu aje.... Dgn mood aku yg sekejap on sekejap off... rasenye belum masenye utk aku publish buku... Insyaallah nanti bile ade kesempatan dan kekuatan dari Allah Taala, ade la buku aku tu....

Well now ni aku kt kluang... balik umah mertua yg dh sekian lame aku x jengah... Sejak mumy sakit, mmg jarang sgt aku balik kluang. Bkn x mau... tp aku x boleh nk tinggalkan mumy sendiri kat umah... Dgn keadaan mumy yg mcm tu... Ni pun aku nekad je tinggalkan mumy... Tp menyedihkan.. mintak tlg kat seseorg, tp dia sanggup tinggalkan mumy yg kurang upaya utk bt semenye sendiri tu sorg2... Stupid! Di mana letaknya akal fikiran? Di mana letaknye kewarasan?

Kdg2 aku rase dunia seakan x adil pada aku & laki aku.... Bukan selalu aku balik kluang ni pun.. bukan selalu aku dpt keluar dgn family pun... aku x kisah pun selama ni... tp x blh ke sesekali lepaskan aku keluar dgn hati yg tenang? Bukanlah nk mengungkit... cume x boleh ke tlg tgk2 kan je mumy tu dlm sehari dua... aku jugak punye mertua yg perlu dijaga hatinya... bukan bermakna aku x sayangkan mumy... cume aku cube utk berlaku adil kat laki aku sniri... :( kdg2 tertanye2... x boleh ke 'seseorg' tu berkorban utk hari ni je... utk malam ni je utk temankan mumy sedangkan selame ni aku dh byk berkorban utk dia... bukan aku nk mengungkit... tp tu lah kenyataannye...

Tuhan, Kau berilah kesedaran kpd dia... tp jika ditakdirkan yg mmg dia xkn sedar, Kau berilah balasan yg setimpal atas segala apa yg dia dh buat selama ni....

Xpe lah... semoga mumy diberi keberanian dan kekuatan semasa ketiadaan aku & laki aku... Semoga Allah sihatkan mumy spt sediakala... Kesian mumy.... :'(

Eh... panjang lak entry aku ek... ok.. laki aku dh menjengah... mari larikkkkkk!!!!


*** mcm biasa.... content post aku mesti lari dari tajuk... ;p

3 comments:

THE CIMOT said...

Sabar yer. Hidup ini memang penuh dugaan.

Cik Kamoo said...

sabar dan sentiasa doa mummy sihat dan selamat hendakNya.

Puan Olynn said...

tq seme... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...