.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, November 14, 2011

Madu? Bolehhhh..... tapi......



Dulu... aku pnh ckp kat laki aku...

"papa tau x... kate la papa nk kawen lagi, honey benarkan....."

terkejut laki aku... xtau la muke dia bercahaya ke x sbb aku xpandang muke dia... hehehe... tpkan pastu aku sambung...

"TAPIIIIIII papa kena la penuhi dan patuhi syarat2 honey ni..."

jeng! jeng! jeng! Apekah syarat2 itu????? ni la aku nk citer ni....

kate la one day laki aku rase mcm nk kawen lain... aku benarkan siap pinangkan lagi. tp dia kena penuhi syarat2 kt bwh ni la...

1. aku nk elaun tetap yg dinamekan "kos melepas" sebanyak minimum rm2000 sebulan. Elaun ni cume utk aku window shopping jek.
2. kena sediakan keperluan aku dan ank2 selengkap2nye tanpa gagal
3. perempuan tu aku nk biar dia duduk same2 ngan aku (sbb2 dia tgk syarat2 berikut)
4. aku xnk bt satu pun keje2 umh mcm kemas umh, sapu sampah, basuh baju, sidai baju, lipat baju, basuh tandas, lap2 habuk2 dan serawang2, bersihkan luar rumah... pendek kate seme keje2 maid tu seme aku xnk bt... aku persilakan perempuan itu utk bt semenye. so, aku mintak dia cari pompuan yg pandai mengemas la...
5. dia xyh masak sbb aku mmg suke masak dan aku nk laki aku ngan ank2 aku makan masakan dari air tangan aku jek.
6. tiap2 bulan mesti bwk aku & ank2 jalan2. perempuan tu xleh ikut sbb aku nk jln2 satu family jek.
7. seme keje2 yg maid aku bt sblm ni dia kena bt. yg aku tau aku nk mencantikkan lg diri aku... nk g spa, g kelas aerobik, g facial segala....
8. kalo aku, ank2 & laki aku tgh tgk tv dia jgn nk sibuk2... g kemas dapur sane...

Ade lagi sbnrnye... aku pun dh xingat...

seme syarat ni aku akan bt mcm satu perjanjian, yg seme pihak kena sain. siap setem hasil lagi.. kena angkat sumpah segala hokay... kalau perjanjian diingkari, dia kena pilih antara aku & pompuan tu. dan kalo dia pilih pompuan tu, sila bayar kt aku sebanyak rm500000k beserta dgn nafkah ank2... (yg ni aku baru tambah.. hehehhe)

last2 laki aku tanye... "ni bagi ke x sebenarnye ni?" hahahhaha...
aku jawab "nk ke x nk? sanggup ke x? kalau papa x sanggup, LUPEKAN saje nk kawen lain!!!"

Sekian! hahahhaha......

eleh... ade ati nk kawen lain ke? ingat citer madu 3 ke sng2 je nk kawen 2-3? meh sini aku siangkan dia idop2. ;p

6 comments:

lia puteri said...

weng la kak olynn nie... kalau lia jadik Jun pun ia tak sanggup tau...

tapi kalau kamarul nk madukan lia, lia ade tambah satu lagi syarat + syarat2 yg termaktub dlm PERJANJIAN BERMADU akak..iaitu : Suami saya tidak dibenarkan tdo ngan perempuan itu...hahha..bole gitu?

Puan Olynn said...

hahahha... lia lagi kejam... dosa ooo... menyekat nafsu madu namenye... hahahhaha (eh lucah x statement ni? x kan?)

oren said...

dulu, saya pernah tanya benda ini pada suami..tapi dia gelak2 ajer..

saya berani tnya, sbb saya tahu dia takkan mampu nak menyara 2 isteri..sebab tu saya berani tnya..

bulan lepas, baru saya dpt tahu, dia ada affair ngan pompuan lain, yg muda dan masih study di uniKL..affair tu, sejauh mana perginya, tidaklah saya tahu, kerana dua2 pihak bersikap menguncikan mulut..tapi berdasarkan sms2, saya percaya mereka pergi lebih dari sekadar kawan biasa..

at 1 time, masa tgh gaduh, saya tnya suami..napa buat begini (ada affair?) katanya, saya yg cabar dia carik lain..

luluh hati rasa..dlm nada bergurau pon, dia bleh amik itu as serious? sedangkan saya dah 4 tahun dibiarkan sendirian menjaga anak2, dia duduk jauh dan hanya balik bila hujung minggu..begini balasan atas pengorbanan saya....

bagi saya, itu semua alsan sahaja..kalo dh 2 pihak menggedik, katalah apa saja..dan depa akan carik 1001 alasan utk membenarkan tindakan mereka..

sbb dah dikhianati sebegini, saya dlm proses utk bercerai..

Puan Olynn said...

cik oren...

sy rase tu cume alasan dia jek... saje nk bt awk rase awak yg bersalah dia ade affair dgn org lain... lelaki ni penuh drama... xpyh la percaya kalo dia kate itu alasan dia utk ade affair dgn org lain...

byk2 bersabar ye cik oren... pasti ade hikmah disebalik seme yg berlaku... satu hari nanti cik oren akan jumpe dgn org yg lebih baik dari tu... insyaallah....

oren said...

puan plynn,

saya tak pernah la plak terpikir utk ketemu org lain..cukuplah sekadar mencari bahagia dengan cara tersendiri, membesarkan 4 org cahayamata yg ALlah amanahkan ini..

betul..liku2 kehidupan, tak siapa mampu menjangkakan....

Puan Olynn said...

sedih lak sy... papepun sy doakan awk tabah ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...