.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, November 21, 2011

putih oh putih....

Yesss!!! Smlm dpt pow laki aku beli kasut baru... hehehe... mcm biase, suamiku yg sgt2 pemurah tu akan belikan aku 2 pasang kasut... dan mcm biase jugak... pilihan aku mestilah yg kaler PUTIH a.k.a WHITE. Aku mmg giler sgt ngan kasut / sandal / wedges putih... shantekkkkk!!!

aku x de la beli sandal2 yg mahal2. aku x kesah pun. asalkan cantik kat mata aku, aku beli jek. nasib la kalo terkena yg mahal kan. tp nasib baik smlm aku cume ajak laki aku g kat butik VERN jek... so, dpt la aku beli 2 sandal. kalo x sure dpt 1 jek.... ;)

Tgk... shantek x? ni wedges putih baru aku...


murah jek... x sampai seratus pun. aku ni bknnye kaki shopping pun. lagi2 di saat2 financial aku & laki aku tgh genting mcm skang ni... so, berbelanja cume ikut kemampuan saje... xde lagi brg2 branded ye olynn! tunggu laki aku ade rezeki lebih nanti baru la blh start balik aktiviti shopping menyopping cam dulu.... hehehe...

ekceli this is my THIRD WHITE WEDGES... sblm ni aku pnh ada 2 white wedges yg aku beli kt tmpt yg same gak... white sandals jgn citer la... mmg byk... tp seme dh arwah ye. sbb aku ni jenis kalo aku suke kasut tu, aku akan pakai smpi koyak. smpi dh x boleh pakai, baru aku beli yg lain... hehehhe.... haa... yg ni arwah wedges2 putih kesayanganku dulu...



shantek x ? hehehe...

tp smlm aku dh memecahkan tradisi... aku dh terbeli sandal kaler itam. flat lak tu. tp ok la... nk menggantikan sandal adidas aku yg dh 2 thn x berganti....


ok... sekian sahaja ttg kasut saya... hahahhaha.... wah! hari ni aku g opis pakai wedges baru.... :)
TQ PAPA! AI LEBIU!!!

Saturday, November 19, 2011

maapkan kami penunggu gua!

dh beberapa hari ketandusan idea utk update blog... dgn keadaan yg terlalu bz... xsmpt aku nk duk mengarang. baper kali dh create new post kat blogger nih. tp pastu termenung jek. ape nk taip pun xtau.

lately ni badan terase sgt penat. PMS sudah kembali! mcm biase, emosi aku jadik x menentu. kdg2 nk marah. ade mase cpt merajuk, kecik ati, sedih... semualah.

tp mlm ni aku rase mcm aku dh bt seseorg kecik ati. maybe gurauan aku kasar kot. hmmm... bile aku bace balik, mmg kasar pun. nmpk cam serius sgt. tp sbnrnye aku gurau jek. xtau la kalo org tu betul kecik ati atau saje je nk bt aku suspen. huhuhu....

pst!pst! jgn kecik ati yek... hehehe... sy xde maksud pun nk kecikkan ati awk. sy saje jek sbnrnye.

xpelah... hopefully dia phm. bukan baru sehari dua dia kenal aku kan. :) tp kalo ni pun dia nk kecik ati, maksudnye dia masih x kenal aku la nmpknye... sedey!

Cik LML (bukan name sebenar)... parking jgn x parking... parking jgn x parking... parking jgn x parking... parking jgn x parking... parking jgn x parking... hehehhehe...

Tuesday, November 15, 2011

whowwwowwoww... aku ke tu?

Budak ni tiru muke aku!!! tlg!!! Aku rase mcm tgk video muka sniri...

bukan perasan ye... tp mmg mcm muke aku mase skolah & blaja dulu... cissss...

kwn2 yg dh berpuluh atau berbelas thn kenal aku.... stuju x ngan statement aku ni???

adehhh...

ok la tu... aku dh blh imagine mcmn muke najwa latiff ni bile seploh doploh thn yg akan dtg.... heheheh...

duhai hati... tabahlah!

saat entry ni ditulis... air mata bergenang kat mata ni....

aku rindukan arwah dady... :'(


video ni sebenarnye tujuan dia supaya kite lebih menghargai pasangan kita selagi ada hayat dia... tp bile aku tgk video ni, hati xblh nk tahan sebak.... secara automatik aku ingat arwah Dady.... rindu pada dengkuran dady yang selalu memecah kesunyian malam.... sedihnye.... Ya Allah... kenape la ade org yg buat video sesyahdu ni.... Aku x leh tahan....



Semoga roh dady tenang di alam sana... Kami doakan supaya roh dady ditempatkan di kalangan mereka yang beriman... Kami sayang dady!

Monday, November 14, 2011

Madu? Bolehhhh..... tapi......



Dulu... aku pnh ckp kat laki aku...

"papa tau x... kate la papa nk kawen lagi, honey benarkan....."

terkejut laki aku... xtau la muke dia bercahaya ke x sbb aku xpandang muke dia... hehehe... tpkan pastu aku sambung...

"TAPIIIIIII papa kena la penuhi dan patuhi syarat2 honey ni..."

jeng! jeng! jeng! Apekah syarat2 itu????? ni la aku nk citer ni....

kate la one day laki aku rase mcm nk kawen lain... aku benarkan siap pinangkan lagi. tp dia kena penuhi syarat2 kt bwh ni la...

1. aku nk elaun tetap yg dinamekan "kos melepas" sebanyak minimum rm2000 sebulan. Elaun ni cume utk aku window shopping jek.
2. kena sediakan keperluan aku dan ank2 selengkap2nye tanpa gagal
3. perempuan tu aku nk biar dia duduk same2 ngan aku (sbb2 dia tgk syarat2 berikut)
4. aku xnk bt satu pun keje2 umh mcm kemas umh, sapu sampah, basuh baju, sidai baju, lipat baju, basuh tandas, lap2 habuk2 dan serawang2, bersihkan luar rumah... pendek kate seme keje2 maid tu seme aku xnk bt... aku persilakan perempuan itu utk bt semenye. so, aku mintak dia cari pompuan yg pandai mengemas la...
5. dia xyh masak sbb aku mmg suke masak dan aku nk laki aku ngan ank2 aku makan masakan dari air tangan aku jek.
6. tiap2 bulan mesti bwk aku & ank2 jalan2. perempuan tu xleh ikut sbb aku nk jln2 satu family jek.
7. seme keje2 yg maid aku bt sblm ni dia kena bt. yg aku tau aku nk mencantikkan lg diri aku... nk g spa, g kelas aerobik, g facial segala....
8. kalo aku, ank2 & laki aku tgh tgk tv dia jgn nk sibuk2... g kemas dapur sane...

Ade lagi sbnrnye... aku pun dh xingat...

seme syarat ni aku akan bt mcm satu perjanjian, yg seme pihak kena sain. siap setem hasil lagi.. kena angkat sumpah segala hokay... kalau perjanjian diingkari, dia kena pilih antara aku & pompuan tu. dan kalo dia pilih pompuan tu, sila bayar kt aku sebanyak rm500000k beserta dgn nafkah ank2... (yg ni aku baru tambah.. hehehhe)

last2 laki aku tanye... "ni bagi ke x sebenarnye ni?" hahahhaha...
aku jawab "nk ke x nk? sanggup ke x? kalau papa x sanggup, LUPEKAN saje nk kawen lain!!!"

Sekian! hahahhaha......

eleh... ade ati nk kawen lain ke? ingat citer madu 3 ke sng2 je nk kawen 2-3? meh sini aku siangkan dia idop2. ;p

Friday, November 11, 2011

Deep inside me......

Aku bimbang...
Andai aku bertanya "mengapa aku?", ditakuti aku kufur....
Andai dipertikaikan, ditakuti berlaku perbalahan...
Andai diprotes, ditakuti berdosa...
Andai diluahkan, ditakuti aku menyesal...

Serba salah...
Berdosakah aku sbb berperasaan mcm ni?
Berdosakah aku sbb bercerita mcm ni?
Berdosakah aku sbb meluahkan mcm ni?

Aku rindu dady... pakcik... mak....
Pemergian mereka memberi impak yg besar kepada seseorg... 
dan sekaligus aku kena tempiasnya....

Aku tau...
Setiap yang berlaku, pasti ada hikmahnya...
Tuhan tidak akan menguji jika aku x mampu hadapi....
dan pasti ada sinar mentari setiap kali lepas hujan...
cuma kite x pasti berapa lamakah lagi hujan akan turun.....

Harapan..
Semoga aku dikurniakan kesabaran yang menggunung... 
Semoga aku tabah dan kuat...
Semoga yg baik2 itu datang segera... lebih cepat dari yg sepatutnya....
Semoga peluang yang Allah beri dapat aku manfaatkan sepenuhnya...

Aku sayang dia dan aku akan cuba menjadi insan yang menyenangkannya walaupun mungkin cercaan akan menjadi makanan harianku... Ampunkan lah aku.... :(

Ni aku satu hari nanti.... :)



Thursday, November 10, 2011

Apabila berada dalam keadaan separa sedar.....

Ngantuknye ptg ni... tah kenape sampaikan leh tertido sambil duduk.... Sgt sgt sgt sgt sgt mengantuk! Lately ni aku rase penat sgt. Biasanya mata ni leh bertahan smpi kul 1 pg.... tp dh 2-3 hari ni kul 10 aku dh ngantuk... tgk tv siap terlelap kt sofa sambil duduk...

Sebenarnye aku rase life aku skang ni sgt memenatkan. :( sejak xde maid, aku rase penat sgt. kdg2 aku rase mcm aku lak maid kt umah tu. bile maid xde, aku lak yg dilayan mcm maid. seme nk harapkan aku. benda kecik pun nk harapkan aku. Penatnye rase bdn ni... 

Pnh bincang2 kt laki aku, bincang ngan mumy pasal nk amek maid lain. Tp last2 x jadik pun. Sbb bile pk2  balik... ank2 aku pun dh bsr. Lain la kalau ade baby ke nanti kan... 

Hurmm... berckp pasal baby.... ramai betul insan2 terdekat aku yg bakal nk bersalin x lame lagi. Kakak tersayang, lia, zai, aida.... Dlm hati ni sbnrnye ade terbit sket... sikit jek... x byk... ade sket rase cemburu... teringinnye nk ade baby baru. Membuak2 rase dlm  hati ni. Tp ape kan daya. Aku sedar.... keadaan skang sgt2 x mengizinkan utk aku pregnant, apetah lg bersalin. Sedeynye.... :( Nak je aku kidnap baby2 diorg ni seme bile lahir nanti... Kalau la ade yg berbesar hati nk bg ank dia kat aku kan best. I love babies! Bau dia, kecomelan dia, saiz dia, kehalusan kulit dia... ohmai... aku suke sgt! Nk je rasenye aku peluk kuat2 mane2 baby yg aku jumpe. Hehehe...

Tahape yg aku membebel aku pun x tau. Xde pengisian langsung post kali ni. Merapu2... Sori la ye. Aku tgh ngantuk.... huhuhu....

Adios readers! Mau  bace gosip kt ohBulan! jap... hehehe... diorg ni sibuk bercerita pasal si zarina ank puntianak tu... mau tgk sat.... Bye!

Tazkirah di pagi khamis...

Dapat artikel ni dari seorang teman FB... sgt2 baik utk renungan dan peringatan bersama....




KENAPA AKU DIUJI?


"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta."

-Surah Al-Ankabut ayat 2-3




KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-Surah Al-Baqarah ayat 216



KENAPA UJIAN SEBERAT INI?



"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
-Surah Al-Baqarah ayat 286



KENAPA RASA KECEWA?


"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman."
-Surah Ali-Imran ayat 139



BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?



"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)."
-Surah Ali-Imran ayat 200




"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
-Surah Al-Baqarah ayat 45



APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?



"Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka....."
-Surah At-Taubah ayat 111


KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
-Surah At-Taubah ayat 129


AKU DAH TAK DAPAT BERTAHAN LAGI!!!!!

".....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir."
-Surah Yusuf ayat 12

Monday, November 7, 2011

Salam Aidiladha... yg dh terlambat...

Di kesempatan ni aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kpd seme....

Ekceli td idea ni pepadah la byknye utk tulis blog... tp skang ni disebabkan laki aku ade kt sblh, ilang seme idea tu... padahal bkn dia hiraukan aku pun... dia sibuk main game je tu... Hehe... Xtau naper... aku cume blh menulis bile sorg2 jek..

Bile sebut ttg menulis... kdg2 aku slalu berangan kalaulah aku seorg penulis... Aku suke menulis, mengarang dan sebagainya... Tp tu lah.. setakat menulis kt blog mcm ni je.. Cite2 nk publish buku dah lame ade... tp terkubur mcm tu aje.... Dgn mood aku yg sekejap on sekejap off... rasenye belum masenye utk aku publish buku... Insyaallah nanti bile ade kesempatan dan kekuatan dari Allah Taala, ade la buku aku tu....

Well now ni aku kt kluang... balik umah mertua yg dh sekian lame aku x jengah... Sejak mumy sakit, mmg jarang sgt aku balik kluang. Bkn x mau... tp aku x boleh nk tinggalkan mumy sendiri kat umah... Dgn keadaan mumy yg mcm tu... Ni pun aku nekad je tinggalkan mumy... Tp menyedihkan.. mintak tlg kat seseorg, tp dia sanggup tinggalkan mumy yg kurang upaya utk bt semenye sendiri tu sorg2... Stupid! Di mana letaknya akal fikiran? Di mana letaknye kewarasan?

Kdg2 aku rase dunia seakan x adil pada aku & laki aku.... Bukan selalu aku balik kluang ni pun.. bukan selalu aku dpt keluar dgn family pun... aku x kisah pun selama ni... tp x blh ke sesekali lepaskan aku keluar dgn hati yg tenang? Bukanlah nk mengungkit... cume x boleh ke tlg tgk2 kan je mumy tu dlm sehari dua... aku jugak punye mertua yg perlu dijaga hatinya... bukan bermakna aku x sayangkan mumy... cume aku cube utk berlaku adil kat laki aku sniri... :( kdg2 tertanye2... x boleh ke 'seseorg' tu berkorban utk hari ni je... utk malam ni je utk temankan mumy sedangkan selame ni aku dh byk berkorban utk dia... bukan aku nk mengungkit... tp tu lah kenyataannye...

Tuhan, Kau berilah kesedaran kpd dia... tp jika ditakdirkan yg mmg dia xkn sedar, Kau berilah balasan yg setimpal atas segala apa yg dia dh buat selama ni....

Xpe lah... semoga mumy diberi keberanian dan kekuatan semasa ketiadaan aku & laki aku... Semoga Allah sihatkan mumy spt sediakala... Kesian mumy.... :'(

Eh... panjang lak entry aku ek... ok.. laki aku dh menjengah... mari larikkkkkk!!!!


*** mcm biasa.... content post aku mesti lari dari tajuk... ;p

Friday, November 4, 2011

Thank You!!!

Yay! jap je lagi nk balik... hari ni dpt blk awal sbb masuk keje awal... yahooooooo!!!

hari ni fikiran rase lapang sgt.. kurang stress maybe sbb midterm dh abes & next week student cuti. Alhamdulillah.. dpt rehat jap kan... baru la leh tarik napas dlm2... hehehe...

Ptg ni td, aktiviti sy cube layan youtube saje... dgr lagu lame2... yes.. music is the best therapy... rase tenang sket hati ni... that's why i love music soooo much! ok... kite layan satu lagu yg betul2 bt sy rileks hari ni....

THANK YOU EVERYONE!

Kisah dolu dolu....

Hari ni terase rileks sket. Midterm dh masuk hari yg terakhir hari ni... then next week student seme cuti. Hmm... rileks sket rase otak aku ni...

Td... boring2 tibe leh terase nk bace blog lame aku... hurm... best la pulak bace blog sniri... hehehe... byk betul kisah2 lame yg terkeluar balik dlm kotak fikiran nih... Ni la bagusnya bile rajin update blog kan... Mcmn aku nk jadik rajin mcm dulu ek? Dulu ade je idea nk citer kat blog... maybe sbb mase tu lum ade FB... jadi ape yg bersarang dlm fikiran ni seme aku luahkan kat blog. Skang ni dh ade FB. Jadi semenye aku letak kat status... Lagi la aku ade bberry kesayangan aku nih... ape yg terlintas jek on the spot terus up status... huhuhu...

kwn2... meh la bace same2 blog lame aku nih... 


adios readers!


Pindah rumah...

Dear readers,

Blog saye telah berpindah ke rumah baru... jom singgah ye...

Life Is Beautiful

jgn lupe follow tau! lebiu all! :)

Thursday, November 3, 2011

Sambil mengunyah biskut jejari....

Fikiran ni berserabut...

Rase bosan... rase sedih... rase menyampah... rase meluat... hurmmm...

Kenape la... ?

Kdg2 aku rase bosan... penat... kenape aku je yg beriye2 nk menolong, sedangkan org yg nk ditolong bersenang lenang xnk usaha utk menolong diri dia sendiri... cume harapkan usaha dari aku... sampai bila agaknya? Sampai bile nk berada ditakuk itu saje?

Tuhan... Kau ubahlah sikap dia. Semoga terbuka pintu hati dia utk mengubah nasib diri sendiri...

Rasenye dh cukup la kot... semoga dia dpt berusaha sendiri lps ni....

hmm.... dalam fikiran ni cume terbayang satu je... BALI... 

bestnye kalau dpt bercuti ke sana ngan family.... duk lepak kat pantai dia yg cantik tu... tenang je fikiran ni nanti... tp tah bile nk kesampaian kan... dgn masa yg x pnh cukup ni... dpt ke aku nk bercuti2 mcm org lain tu? 10% jek possibility tu... xpe lah.. redha dan bersyukur dgn apa yang Allah dh bagi... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...