.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Sunday, September 18, 2011

pergi tanpa pesan...

Smlm aku mimpikan arwah dady. Stlh sekian lame nk jumpe. Akhirnya dpt jugak aku jumpe dady dlm mimpi. Wpun cume seketika, aku rase pertemuan tu sgt2 bermakna. Rindunye hati ni pd arwah dady. :(

Kalau lah dady masih ada, mungkin lain perjalanan hidup aku skang. Terlalu byk dugaan yg perlu aku tempuhi semenjak dady xde. Kdg2 terasa mcm x mampu nk bt semenye. Alhamdulillah Tuhan bg kekuatan utk aku hadapi semenye wpun kdg2 aku hampir terjatuh.

Semoga apa yg aku lalui dipermudahkan olehNya...

Saturday, September 17, 2011

duhai arjunaku...

Hidup ni terasa mendatar.
Rasenye aku perlu berubah angin sekali sekala.
Kalau lah dpt pergi bercuti.
Tentu ank2 suke.
Tp ape kan daya... Sang arjuna x pnh kate nk bwk ke mana2.
Bile aku bercerita atau menyatakan hasrat, si dia x pnh menunjukkan kesungguhan.

Duhai sang arjuna...
Ketahui lah...
Wpun x pnh ade masalah bsr yg timbul dlm hubungan kite, x bermakna kite cume perlu redha utk lalui zon selesa ni...
Sesungguhnya permaisuri kamu ni memerlukan sesuatu yg menarik yg di luar dari rutin seharian.
Kan lebih indah kalau sekali sekala kamu menghabiskan sedikit masa & wang utk liburan kite sekeluarga?
Jika tidak ke arah itu pun, kedua2 benda berharga tu tetap akan habis.

Semoga terbukak hati sang arjunaku itu... Aminnn...

Friday, September 16, 2011

unwell...

Hari ni bdn terase sgt2 x sihat. Tersedar jam 5 dan bdn terasa bisa yg amat. Mcm dipukul. Bgn mkn panadol actifast 2 biji then sambung tido blk. 7.30am baru tersedar. Bfast utk mumy pun xbt lg. Sori mumy. Sesungguhnya bdn ni sgt2 x larat. Dan spt biasa, pg2 akan dgr amukan & bebelan mumy. Ya Allah... Berikanlah kesabaran pd ku.

Kdg2 aku rase xde ape pun yg aku bt dpt memuaskan ati mumy. Maybe aku bt ank yg baik... Xpelah.. Selagi ada hayat mumy, aku akan cube jaga dia sebaik mungkin dan selagi terdaya. Terase sgt2 bersyukur krn dikurniakan seorg suami yg sgt memahami dan byk membantu selama aku diuji mcm ni. Dan aku jugak bersyukur krn dikurniakan seorg kakak yg sentiasa ade utk mendgr setiap kali aku rase down. Dan aku bersyukur krn dikurniakan ank2 yg comel dan bijak yg dpt menghiburkan hati aku....

Thursday, September 8, 2011

wah! shantekkkkk!!!


Seumur idop aku x pnh dpt kek secantik ni... TQ to mr hubby for the lovely & tasty ice cream cake... Lebiu so muchhhhh! Ekceli ni bday cake aku utk thn ni... wpun thn ni x dpt hadiah pun dari mr hubby, tp aku sgt2 happy sbb dpt kek yg secantek ni... hmm... nmpknye si dia makin hari makin phm taste aku mcmn... ;) tq sayangku! next year nk kek yg shantek2 lg ye....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...