.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, June 15, 2011

Maidless!

Arghhhhh... penatnye!!!!

Last friday, dgn jayanye aku menghantar bibik aku balik indon disebabkan kontrak dh tamat dan dia x berminat nk sambung sbb dh gatal nk kawen. huhuhuhu...

Maka... bermule lah kembali kehidupan aku mcm sblm ade maid dulu... but this time it's worst! no dady & no mak to help. dan mumy pun x kuat mcm dulu... i've to do EVERYTHING by myself. God... hancur luluh rase bdn ni kepenatan... 2 hari yg pertama mmg x terase sbb weekend. x keje. tp bile dh start keje & at the same time kakak pun dh naik skolah... ohmai... Tuhan je yg tau mcmn keadaan aku... 2 tahun ok... 2 tahun aku berehat dari seme keje ni... mmg x kekok nk bt semenye... cume time management aku yg masih lum betul... aku terase sgt2 penat dan stress... Aku uruskan semenye... ank2, mumy, kemas rumah, baju, masak, keje2 baking, g kedai, beli itu ini... bla bla bla... huarghhhh... penat sgt!!!! penat bkn sbb bt keje... tp penat sbb terkejar x cukup masa... kalau la blh mintak masa tambahan.... huhuhu.... Terima kasih yg teramat sgt kat incik suami chenta hatiku... MR JUNAIDI OTHMAN... yg sentiasa tlg aku bt keje2 umh & sbb sgt understanding ngan kesibukan aku skang ni.... dan jugak terima kasih kat mumy tersayang... PUAN ZAINAP ABDUL HAMID... yg cube sedaya upaya utk membantu aku walaupun dlm keadaan dia mcm tu... terharu sgt dgn pengorbanan & pertolongan diorg....

Tp walaupun aku penat... hati aku lebih tenang & selesa. Xpyh susah2 nk pikirkan kerenah maid lg. fuhh... merdekaaaa!!!

Cume kesian kat ank2 aku... hilang teman paling rapat essp ain... sedih je diorg seme... sian ain... :( "xpe la sayang... mama kan ade... :)" semoga ank2 aku dpt lupekan bibik diorg day by day....

*Gambar : ank2 aku & bibik bergambar utk kali yg terakhir kat LCCT.....

3 comments:

Tina Othman said...

kena susun time betul² lah, wah sayangnya ain ke bibik tu yea =)

Ibu Darwisy said...

wordless wed jadi maidless..hehehe..xpe kak, slow2 ye.. mmg penat kan..dgn keje lagi, dgn kat rumah lagi..sabar meghdapi semua..

Puan Olynn said...

tq seme... ha'ah... ain paling rapat ngan bibik... sian dia... tp syukur la... pandai gak bwk diri bile xde bibik ni... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...