.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, June 30, 2011

Kebizian itu tlh dpt diatasi... cewah!

Day by day aku dh makin blh biasakan diri tanpa maid kt umh... memule mmg la penat yg amat... dgn ank aku yg blh thn meragam gak sbb rindukan bibik dia... blh la dikatekan slalu gak aku menangis sniri sbb terlalu penat & rase x larat yg amat sgt.... :(

Hmm... ternyata bkn mudah nk  bt semenye sendiri slps 2 thn aku dibantu oleh maid. x menang tangan dibuatnye. Bkn x nk amek maid lain... tp aku mcm dh serik lak nk amek maid dari seberang... dgn budaya yg berbeza... susahnye aku nk sesuaikan diri. Nk cari org tempatan utk keje dtg pg & blk ptg, xde saper pun yg sudi. Org kite ni lbh suke menganggur dari keje kt umh org. Maybe taraf pembantu rumah tu sgt rendah pd org kite kan.... xpe lah... setiap yg berlaku ade hikmahnye... insyaallah... aku akan dpt atasi semenye dgn mudah nanti... setiap dugaan tu ade ganjarannye nanti... :)

Duhai ank2... be good ok. Tlg mama pls... jgn complicatedkan keadaan ye seme.... hehehe... utk suami tercinta... terima kasih sbb byk membantu.... dan utk bonda tersayang... jasamu dikenang....

Wednesday, June 15, 2011

Maidless!

Arghhhhh... penatnye!!!!

Last friday, dgn jayanye aku menghantar bibik aku balik indon disebabkan kontrak dh tamat dan dia x berminat nk sambung sbb dh gatal nk kawen. huhuhuhu...

Maka... bermule lah kembali kehidupan aku mcm sblm ade maid dulu... but this time it's worst! no dady & no mak to help. dan mumy pun x kuat mcm dulu... i've to do EVERYTHING by myself. God... hancur luluh rase bdn ni kepenatan... 2 hari yg pertama mmg x terase sbb weekend. x keje. tp bile dh start keje & at the same time kakak pun dh naik skolah... ohmai... Tuhan je yg tau mcmn keadaan aku... 2 tahun ok... 2 tahun aku berehat dari seme keje ni... mmg x kekok nk bt semenye... cume time management aku yg masih lum betul... aku terase sgt2 penat dan stress... Aku uruskan semenye... ank2, mumy, kemas rumah, baju, masak, keje2 baking, g kedai, beli itu ini... bla bla bla... huarghhhh... penat sgt!!!! penat bkn sbb bt keje... tp penat sbb terkejar x cukup masa... kalau la blh mintak masa tambahan.... huhuhu.... Terima kasih yg teramat sgt kat incik suami chenta hatiku... MR JUNAIDI OTHMAN... yg sentiasa tlg aku bt keje2 umh & sbb sgt understanding ngan kesibukan aku skang ni.... dan jugak terima kasih kat mumy tersayang... PUAN ZAINAP ABDUL HAMID... yg cube sedaya upaya utk membantu aku walaupun dlm keadaan dia mcm tu... terharu sgt dgn pengorbanan & pertolongan diorg....

Tp walaupun aku penat... hati aku lebih tenang & selesa. Xpyh susah2 nk pikirkan kerenah maid lg. fuhh... merdekaaaa!!!

Cume kesian kat ank2 aku... hilang teman paling rapat essp ain... sedih je diorg seme... sian ain... :( "xpe la sayang... mama kan ade... :)" semoga ank2 aku dpt lupekan bibik diorg day by day....

*Gambar : ank2 aku & bibik bergambar utk kali yg terakhir kat LCCT.....

Wednesday, June 8, 2011

SANGAP!!! perlukan makanan.... SEGERA!

owh... mengantuknye hari ni (bkn mmg hari2 ngantuk ke???)

tekak ni terase nk mkn nasi beriani kambing. wah! mcm mengidam lak aku yek.. hehehe... xde nye ngidam2... mmg dasar kuat makan. tu jek... hmm.. aku xde la nk mintak yg mewah2... dpt nasi beriani mcm dlm gmbr ni pun jadik la... nyum3... sedapnye... terngiang2 kt tekak ni...


dulu kalo laki aku keje kt sini, ckp je nk mkn ape... kompem tengahari tu dia bwk g mkn.... skang ni... telan air liur je la... cari je la gmbo2 kt google utk cuci mate... huwaaaaaaaaaa!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...