.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, March 2, 2011

Aduhai Muhammad Afiq...

Aku ni konon2nye berangan la nk masukkan boboi skolah.... So, sejak last week dh g jumpe cikgu skolah kakak. Nk mintak permission tumpangkan boboi kat kelas. Nk tgk dia ok x kalau skolah... Kalau ok, ingat nk register la dia biar same skolah ngan kakak...

So, smlm dh siap2 la belikan dia beg Ben10, pencil case Ben10, kaler Ben10... seme Ben10 lah... Dia x nmpk excited pun nk skolah... Biase je. Kakak dia lak yg lebey... hehe... Dan pg td, hari ini dlm sejarah... aku kejutkan boboi dlm kul 6.45 pg td... Takut gak... tau la boboi tu. Kuat mengamuk. Kang salah setting kang mau dia melalak subuh2 katak kang... Kejut dia slow2... dia merengek gak la... ckp nk baring. Ngantuk. Tp pakse gak dia bgn. Aku sniri mandikan dia pg ni. Takut kang kalo ngan bibik dia mengamok. Lepas tu baru bibik dia siapkan seme...

Sblm g skolah nmpk dia agak excited la... seme Ben10 sampaikan selipar pun Ben10... g lah skolah dgn bangganye. Sampai kat kelas... skali tu kwn2 kakak yg kepoh tu g kerumun dia. Dia terperanjat la...Terus dia pgg tgn aku kuat. Aku dh xsdp ati dh.. Tp bt x phm je... Pesan kt cikgu dia, kalau pape call je. Nanti aku dtg.

Dlm kul 8 lbh, cikgu dia call... ckp boboi dh nk nangis. Aku biarkan je... Dlm stgh jam lps tu msg cikgu dia tanye. Cikgu ckp dia dh ok sbb cikgu dh umpan mainan. Skali tu kul 10 lbh cikgu call ckp dia menangis makin kuat. Mintak susu ngan mintak mama... Hadoiiiii... tergelak aku. Boboi... boboi... mmg manje yg amat lah. Kakak dulu xde pun cani... Aku xdpt nk amek dia sbb ade urusan kt MPM. Suh papa dia amek. Maka dpt lah boboi balik awal... Papa dia amek dia & bwk kat aku... Smpi kat aku, nmpk la sedu sedan dia baru lps nangis... Ala siannye sayang mama ni... Tinggalkan kt skolah nangis smpi tersedu2... Sian tgkkan... Balik umh terus tido. Yg lg kesian tu... tgh tido smpi mengigau... nangis panggil mama... Siannyeee anak aku... huhuhu... Hmm... nmpknye thn dpn la baru aku skolahkan si boboi ni... huhuhu...

OK... meh kite tgk gmbr boboi.... enjoy!

mase ni dia warded sbb lelah....

ni gmbr latest... br lps gunting rambut. ensem x?

inside the mirror....

tgk betapa manjenye dia... dh bsr2 pun nk berdukung... (err.. yg tgh tu chenta hati sy... sekian!)

my little hero....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...