.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, March 30, 2011

Nadiku....

Ya Allah Ya Tuhanku.....

Jadikan aku ibu yang berjaya di dunia dan akhirat... semoga aku dpt melaksanakan tanggungjawab terhadap amanatmu ini dgn baik Ya Allah.... I love my kids with all my heart....



 


sesungguhnya ank2 itu adalah satu anugerah terhebat dan satu tanggungjawab yg besar... jadi, jgn sia2kan mrk dan jgn ambil mudah dlm membentuk mrk menjadi insan yg berguna.....

Pesanan ini ditaja oleh saya dan dituju kepada diri sendiri. Sekian!

Monday, March 21, 2011

Terima kasih Cinta!

What a lucky month! Alhamdulillah bln ni laki aku dpt bonus... Dan sebagai habuannye, dia offer aku utk pilih salah satu dari 2 gadget... DSLR camera atau NETBOOK.... ohmai... susahnye nk bt keputusan.... stlh riki2 kat kedai komputer dan kedai kamera.... stlh puas aku test gadget diorg... akhirnye aku bt keputusan... aku pilih netbook.... dan netbook pilihan aku ialah Sony VAIO Y series... yiehaaaa!!! Impian aku sekian lame... slalu tgk je org pakai vaio... syukur... akhirnye impian aku tercapai... Terima kasih cinta!



Sebenarnye aku x mengharapkan hadiah mahal2 mcm ni... rase bersalah sbb aku tau... bkn sng nk cari duit... tp laki aku ckp... hadiah ni adalah tanda penghargaan dia atas pengorbanan aku selame dia keje jauh ni... sob... sob... terharu akak....

owh sungguh touching kate2 laki aku ni.... xsangke dia hargai segala ape yg aku bt utk keluarga selama ni dgn cara yg agak mahal mcm ni.... walau apepun, aku terime dgn hati yg terbuke... (opkos la terbuke kan... VAIO... xkn nk tertutup lak. rugi u! hehehe...)


dear papa...
TQ very much! I really feel appreciated... I luv u very very very tight (sayang kamoo ketat2!!!) Semoga thn dpn papa dpt bonus triple dari skang.... leh dpt hadiah mcm2 lg.... ;p

Tuesday, March 15, 2011

what a day....

God, i hate this feeling!

Laki aku outstation lg. Dh lame gk dia x outstation kat KL. Kali ni dia g 3 hari. Bosannye. I feel really empty. Bosan. Boring. Xtau nk bt ape. Seriously, i hate this distance. Aku xsuke jauh dari dia. Padahal, tiap2 hari pun bknnye aku berkepit je ngan dia... tp semangat tu lain bile dia dekat... :(



Uwaaaaaa!!! papa!!! cpt la balekkkkkkk!!!! i misssssss uuuu!!!!!!!!

Thursday, March 3, 2011

Contest --------> Jangan Pandang Camera!!

OK... sbnrnye ni satu contest... kena tag oleh empunye blog Cerita Tina. Sbnrnye blur lg pasal contest ni... sbb kalo contest, ape hadiahnye ek tina? hehehe... pape pun join je lah...



Syarat-Syarat :
1. Jadi FOLLOWER blog INI.

2. Buat entry dengan tajuk contest----> JANGAN pandang camera!!!

3. Pilih 1 GAMBAR sahaja. tak kisah la gambar sorang2 @ ramai2..gambar candid ke atau gmbr dari tepi@belakang ke...boley jer...yang penting JANGAN pandang camera okeyhhh!!! Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terusss ke entry contest ini (http://complicatedzone.blogspot.com/2011/02/contest-jangan-pandang-camera.html)
4.Kalau boleh letak lah banner contest ni kat sidebar sekalii...he3

5. TAG sekurang-kurangnya 3 orang blogger (lebih lagi digalakkan) dan pastikan mereka tahu.

6. Klik pada gambar di atas dan tinggalkan LINK entry penyertaan anda pada bahagian comment entry tersebut.


Well... ni la gmbr aku.... even ada yg pandang kamera, yg penting mak x pandang nok! hehe... (mak yg tudung biru muda tu...)



and now is the time to tag people... 
the nominees goes to.... (drum roll)...


Tahniah kerana anda telah terpilih utk memanjang2 kan contest ini... muahhhh!!!

Wednesday, March 2, 2011

Aduhai Muhammad Afiq...

Aku ni konon2nye berangan la nk masukkan boboi skolah.... So, sejak last week dh g jumpe cikgu skolah kakak. Nk mintak permission tumpangkan boboi kat kelas. Nk tgk dia ok x kalau skolah... Kalau ok, ingat nk register la dia biar same skolah ngan kakak...

So, smlm dh siap2 la belikan dia beg Ben10, pencil case Ben10, kaler Ben10... seme Ben10 lah... Dia x nmpk excited pun nk skolah... Biase je. Kakak dia lak yg lebey... hehe... Dan pg td, hari ini dlm sejarah... aku kejutkan boboi dlm kul 6.45 pg td... Takut gak... tau la boboi tu. Kuat mengamuk. Kang salah setting kang mau dia melalak subuh2 katak kang... Kejut dia slow2... dia merengek gak la... ckp nk baring. Ngantuk. Tp pakse gak dia bgn. Aku sniri mandikan dia pg ni. Takut kang kalo ngan bibik dia mengamok. Lepas tu baru bibik dia siapkan seme...

Sblm g skolah nmpk dia agak excited la... seme Ben10 sampaikan selipar pun Ben10... g lah skolah dgn bangganye. Sampai kat kelas... skali tu kwn2 kakak yg kepoh tu g kerumun dia. Dia terperanjat la...Terus dia pgg tgn aku kuat. Aku dh xsdp ati dh.. Tp bt x phm je... Pesan kt cikgu dia, kalau pape call je. Nanti aku dtg.

Dlm kul 8 lbh, cikgu dia call... ckp boboi dh nk nangis. Aku biarkan je... Dlm stgh jam lps tu msg cikgu dia tanye. Cikgu ckp dia dh ok sbb cikgu dh umpan mainan. Skali tu kul 10 lbh cikgu call ckp dia menangis makin kuat. Mintak susu ngan mintak mama... Hadoiiiii... tergelak aku. Boboi... boboi... mmg manje yg amat lah. Kakak dulu xde pun cani... Aku xdpt nk amek dia sbb ade urusan kt MPM. Suh papa dia amek. Maka dpt lah boboi balik awal... Papa dia amek dia & bwk kat aku... Smpi kat aku, nmpk la sedu sedan dia baru lps nangis... Ala siannye sayang mama ni... Tinggalkan kt skolah nangis smpi tersedu2... Sian tgkkan... Balik umh terus tido. Yg lg kesian tu... tgh tido smpi mengigau... nangis panggil mama... Siannyeee anak aku... huhuhu... Hmm... nmpknye thn dpn la baru aku skolahkan si boboi ni... huhuhu...

OK... meh kite tgk gmbr boboi.... enjoy!

mase ni dia warded sbb lelah....

ni gmbr latest... br lps gunting rambut. ensem x?

inside the mirror....

tgk betapa manjenye dia... dh bsr2 pun nk berdukung... (err.. yg tgh tu chenta hati sy... sekian!)

my little hero....

Tuesday, March 1, 2011

Gaji oh gaji...

Entry hari ni adalah pasal gaji atau DUIT.

rasenye bln lps income dari yummilicious blh thn gak... tp disebabkan harga brg yg makin meningkat... dan kos2 lain yg memerlukan aku m'gunekan wang dgn byknye, abis jugak duit titik peluh aku tu... huhuhu.... xpe lah... at least bkn utk benda2 membazir kan...

Dan hari ni... X pnh seumur hidup aku menunggu gaji masuk smpi cani skali... huhu... Hello dato'!!! naper la lmbt sgt nk masukkan gaji? tau x aku ni nk g byr saman MPM yg beratus2 tu hari ni? Nk byr bil astro lg. Hish!!! Sabo je la...


Hmm... bestnye kalo duit bkn masalah dlm idup kite kan? (bile la aku nk jadik jutawan ni?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...