.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, February 22, 2011

Rojak

Bahan 1 : mengajar
Tah kenape sejak smlm aku sgt rajin dan bersemangat mengajar.... Adakah kerana nota dh siap? Atau adakah kerana aku dah bosan merasa bosan dgn kerjaya aku yg semakin membosankan ni? (dey... ape aku membebel ni haa???) Aku dh boring menjalani hidup yg membosankan. Life is beautiful right? So, my life should be beautiful too...

Bahan 2 : konflik
Sejak seminggu dua kebelakangan ni, hidup aku jadik semakin complicated. Dgn kondlik di tmpt keje... konflik di rumah... aku jadik over-stressed!!! kenape la hidup ni membosankan... Tp xpe... aku tau yg aku kena sabar... Besar hikmahnye org yg bersabar ni... Tul x ?

Bahan 3 : anakku syg
Bgn tido pg td tibe2 aku rase syg sgt2 kat ank2 aku... xleh bayangkan mcmn hidup aku kalo diorg xde... Walau pun diorg tu agak lasak (essp boboi), aku tetap syg diorg. Dengan kakak yg semakin matang dan bijak... boboi yg semakin petah bercakap... dan ain yg terlebih bijak dan sgt kuat merajuk... Hidup aku xkn lengkap tanpa 3 permata hati aku ni... Terima kasih Allah kerana mengurniakan aku dgn harta yg sgt2 berharga ni...

Bahan 4 : blogging
Tah kenape (sbnrnye terpengaruh ngan si shiela) hati ni meruap2 nk kembali aktif berblogging. Dulu aku ni sorg blogger tegar. Tiap2 hari ade je citer yg nk ditulis dlm blog. Tp blog tu dh lame aku tinggalkan sbb mcm dh messy sgt. Kalau ade yg masih sudi nk jengah leh la klik sini.... #Blog lame saya#... Oh lupe... nk tau naper aku stop berblogging? Sbnrnye sejak ade fb aku dh mule kurang menulis blog. Sbb ape yg nk diluahkan dh blh luahkan on the spot kat fb. Dan blh terus dpt komen. Tu yg best. Tp skang ni rasenye aku kena start blogging balik sbb rasenye xseme aku blh luahkan kt fb tu... Tau je la user fb tu mcm2 jenis... Ade yg xleh terima ngan status update aku... ade yg dengki... ade yg meluat... tp terpakse gak bace sbb aku tersenarai dlm friendlist dia dan status aku terkeluar kt newsfeed dia. So, bile ade yg xsuke, ade la yg nk mengata nanti... Ade yg perli2 kt status masing2... boring aku. So, sbg penyelesaiannye... baik aku membebel kt blog yg kompem pembacanye terhad... So, saper2 yg xsuke tu xyh la klik utk bace blog aku... hehehe...

OK... back to the title of this post.... kenape ROJAK? sbb aku campur adukkan mcm2 kes kt dlm ni... hehe... korang campurkan setiap bhn kat atas tu, maka terhasillah ROJAK. Sekian!

1 comment:

Dda Ly said...

hehe life really is beautiful kan..:)

meh singgah umah..
http://laydie-dda.blogspot.com

keep in touch yeee..♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...