.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, February 2, 2011

Kehidupan yang berubah....

Mmg lame betul x update blog ni... bz sgt dgn kehidupan skang.... sejak dady xde, semuanya dh berubah. Aku jadi lebih pandai berdikari. Dan i'm proud of myself sbb dh terbukti yg aku blh pikul tanggungjawab dady utk menjaga mumy sebaiknye....

7 Disember 2010....

Awal Muharam....
Mumy masuk ICU. Koma... Tuhan je yg tau mcmn perasaan aku. Ya Allah... hidup terase gelap. Dunia mcm x bermakna. Besarnya dugaan Allah kpd hambanya yg lemah ni.... Aku jadi mcm org hilang arah. Syukur Tuhan beri kekuatan kpd aku utk hadapi dan menguruskan semuanya.


Kalau tgk pd keadaan mumy, aku ingat aku akan kehilangan mumy spt mana aku kehilangan dady. Syukur yg x terhingga sbb Allah beri aku peluang....

Mumy mula warded pd 7hb mlm sbb jangkitan paru2. Dia cume lelah biasa dan doktor bagi bantuan oksigen. Mlm tu aku hantar limah utk teman mumy dan aku balik uruskan dan jage budak2. Dlm kul 4.30 pg, doktor call bgtau pernafasan mumy makin teruk dan mintak aku dtg hospital utk sain dokumen sbb doktor nk masukkan tiub kan mumy. I thought it was just a procedure. Aku call akak aku... then aku kejut boi. Kitorg x rushing sbb ingat xde pape. On the way to hospital, limah call... "kakak.. takut..." dia kate. Smpi kat wad, aku betul2 terperanjat. 4 org doktor tgh bertungkus lumus bagi bantuan kat mumy. Aku sgt2 terperanjat sbb aku xsangka org yg aku tgk tu adalah mumy aku. Sorg doktor dtg kan aku utk terangkan keadaan mumy. "Mak awak dalam keadaan tidak stabil" kate doktor tu. Dia terangkan serba sikit & mintak aku sain. Mumy masih lagi cube diselamatkan. X lame lps tu doktor dtg skali lg kat aku dan ckp "mak awk dlm keadaan kritikal. kami akan masukkan dia ke dlm ICU." . Aku mcm nk pengsan. Gelapnye dunia. Aku menangis tanpa air mata. Xtau kenape. Terlalu sedih. Terase lutut ni sgt lemah.... Bermula dari detik tu... kehidupan aku totally berubah....

Kehidupan terpaksa dibahagi2kan... suami, ank2, mumy yg sakit, keje, tugas2 kek... terlalu besar t/jwb yg aku kena pikul... dan kehidupan aku menjadi semakin dan sgt2 bz (smpikan kdg2 nk mkn pun xsmpt...). Tapi aku redha... aku bersyukur kerana Allah bg aku peluang ke-2 utk menjg mumy... dan Allah bg aku peluang dan kekuatan utk pikul semua ni dgn tabah. Dan syukur sbb hari ni... mumy dh semakin sihat. Siap dh blh tolong aku goreng ayam lg td... :) Seme ni rasenye berkat doa dari seme jugak... TQ ye kwn2....

Alhamdulillah jugak... bisnes kek aku pun semakin maju walaupun ada serba sedikit ujian dan dugaan yg aku lalui... Aku akan cube yg terbaik utk bisnes ni dan jugak utk memajukan diri aku. Aku dh blh bt wedding cake tau. Satu improvement yg baik utk diri aku sniri. Ni gmbr wedding cake + cupcake yg diambil oleh customer aku... ok x for beginner mcm aku ni?



Kwn, tlg doakan yg terbaik utk aku ye... semoga kehidupan aku semakin baik hendaknye.... 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...