.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, December 30, 2011

Ape yang lainnye?



Readers,

Nampak x ape yang lainnye pada blog aku ni? hehe...

xde ape yang lain sangat pun... cume pertambahan entry jek... kalau korg perasan, ade entry dari tahun 2005 sdgkan sblm ni start 2007

Naper ye?

Berlaku proses merging di sini ye... hehehe... ekceli aku baru je import blog yang lame tu ke sini... so, seme citer ade kat sini skang ni... x yh la korang nk jengah2 blog lame lagi pasni... :)

Happy reading, all!!!

Wednesday, December 28, 2011

PERHATIAN!!!

PERHATIAN KEPADA SEMUA PELAJAR KOLEJ TEKNOLOGI COSMOPOINT CAWANGAN MUAR YANG MENGAMBIL SUBJEK SAYE SEMESTER NI....




kepada PELAJAR-PELAJAR yang masih BELUM HANTAR OUTCOME-OUTCOME anda, saye beri masa sehingga hari JUMAAT (30 Disember 2011) ni... Kalau masih jugak x hantar, jgn salahkan saye kalau awak seme FAIL untuk subjek saye. Sekian!

** tolong sampai2kan pesanan penaja ni kepada yg berkenaan ye adik2....


maaf la ye... terpakse gunekan medium blog utk sampaikan pesanan kat student2 aku... kehkehkeh...

Friday, December 23, 2011

duhai anak bangsaku....

aku sedih melihat kebodohan anak bangsa sendiri (bukan semua) yang tak tau menjaga adab dan nama baik ibu bapa sendiri dalam perlakuan masing2....

aku malu melihat anak bangsa sendiri (bukan semua) yang nyata terus melakukan kesilapan selepas melakukan satu kesilapan.

aku tertawa memikirkan anak bangsa sendiri (bukan semua) yang terus melenting atas sesuatu pernyataan yang tidak menuding kepadanya...

semoga anak bangsaku itu diberi petunjuk olehNya.....




Monday, December 19, 2011

The Fabulous Nite, Cosmopoint Muar

Aku rase, MPP kali ni layak utk terima pujian sbb berjaya organize sebuah majlis makan malam dgn jayanya. Sekian lama Cosmopoint Muar ketandusan MPP yang boleh-buat-keje-sendiri mcm ni. Bertahun2 lamenye majlis annual dinner mesti ada campur tangan lecturer baru nk jadik. Akhirnya thn ni lecturer xde buat ape pun. Cume datang sebagai jemputan aje. SYABAS MPP yang diketuai oleh Shah Mahat(student aku tu - terus ngaku student. kehkehkeh!).

TAPI...

walaupun majlis ni berjaya, personally aku rase masih terdpt byk kekurangan yang perlu dititikberatkan lepas ni. Majlis berjalan lancar wpun permulaan dia agak slow. The idea is there... tp idea2 tu not so fabulous as the name of the event. Sori ye. Hopefully pihak yang berkenaan boleh terima ni secara positif. Aku rase yang menghidupkan suasana adalah MC dia yang kelakar, adi & kak long. Kagum dgn cara diorg handle audience yg suram & x bersemangat dan jugak x sporting langsung (tepuk tangan pun x mau!).

MY SUGGESTION!
aku rase MPP sepatutnye tetapkan satu tema utk mlm tu. at least pun tema warna pun jadi la kot. Sbb bile kite x tetapkan satu dress code atau theme, majlis tu nmpk biase2 jek. Ade yg pakai sempoi sgt... ade yg mcm pengantin... dan yang paling x best, ade yg mengenakan pakaian yg sangat x sesuai dengan level PELAJAR. pakaian yg menjolok mata tu ternyata sgt mencacatkan majlis aku rase. Girls, u dont hv to be sexy to look great hocay! Ape la yg diorg ni nk tonjolkan agaknye aku pun xtau la. (agaknye sbb yg cube nk ditonjolkan tu kecik sgt kot. kehkehkeh!!! opsss... sori!).

Eh kan aku dh mule nk melaser... xpe.. whatever it is, this dinner is OK. Fun. Rilexing. Yang penting u all have fun & happy. I give 3.9 star cukup? Kire ok la. U all blh handle satu event mcm ni dh cukup bagusss! Tahniah skali lagi ye MPP!!

OK. Kite layan gambar pulak... and opkos yg paling utama adalah gmbr makanan... tu je yg byk aku amek... yg lain2 tu aku amek dari album Naufal (on of the student) kat FB. Thanx naufal! oh sori ye utk yg tertunggu2 tu... gambar2 seksi ai x amek ye. #sayeantipompuanseksitakbertempat remember?

layanzzzzzz!!!

Ni seme gmbr sebelum kejadian...

xde la awal sgt kitorg dtg... tp kena menunggu gak sbb majlis start lmbt...

Dari tudung sampai ke skirt labuh tu dari Qies Collection. Cantek x?

dgn kak zarul

dgn raudah & kok luan

kak zarul ku cayang... hehehe...

saje je ni.. objek utama adalah yg berada di belakang (yg ala-ala fasha sendat tu... hehehe)

ok... gmbr makanan pulak....
aku x phm kenape leh terselit soto ayam kat situ... rase mcm x sesuai...










mule2 kosong jek.... konon makan sket... 

pastu... hehehhe....

gambar-gambar lain....
raudah & anak dia...

makan time!

miss cosmo... yg menang yg baju itam tu... mmg sweet.... :)

Queen Of The Nite!
kehkehkeh... ni paling lawak. penat la student berposing & bergaya sakan... skali yang menang Miss El daaa... hahahha... 

Miss El dan Sir Faizal... King & Queen...

Ni nurul... amek gmbr dia sbb tudung dia sgt unik... hehhehe... mcmn agaknye dia pakai ye... 

OK readers! sekian saje. :)



Jalan-jalan @ Jusco Bandaraya Melaka....

Disebabkan terlalu sibuk, lame betul blog ni terbiar...

so, hari ni aku nk kemas sket2 biar kurang sket sawangnye... hehhehe...

10 December ari tu bwk budak2 jalan2 kat melaka... plan asalnye nk bwk diorg seme g zoo... tp malangnye cuaca tak mengizinkan. ujan la pulak... so, sbg alternatifnye, bwk la diorg jalan2 kat Jusco Bandaraya Melaka jek... Meh kite layan gambar je ye...

OTW Muar-Melaka... spt biase, ain mmg duk atas riba jek kejenye... mmg dia xkn nak duk tmpt lain punye...




Kitorg g umh kakak aku dulu... sbb nk anto mumy. dia x larat nk jalan2... sampai sane si camin nk ikut lak... so, bawak skali. niat ati nk bawak fasya... tp papa dia x bagi la pulak... sampai jusco, terus kpd niat utama, bwk budak2 g main2....







Pastu bawak diorg kuar jap kat taman ape tah name dia kat luar Jusco tu....




Singgah jap kat Daiso. Beli 3 barang jek....

Then sblm balik belikan budak2 ni donut kat JCo... ekceli ni cume sebahagian jek dari donut2 yg dibeli... hehehe....

Kitorg balik kul 8 lbh... hehehe... sian mumy....

Thursday, December 8, 2011

tenang....

Sblm ni, hidup terasa agak serabut lps xde maid...
Itu nk buat, ini nk buat... 
Selalu aku menangis sbb x terlarat nk bt seme...
Life becomes so horrible...
Serabuk peghuk! bak kate kwn2 kelate aku kat opis ni... :)

tapi...
syukur sbb ade dua individu yang menyedarkan aku...
untuk dapatkan ketenangan hidup, utk x stress sepanjang mase...
kite cume perlukan 2 perkara...

IKHLAS
dan
REDHA

mule2 mmg makan masa jugak utk aku terapkan kedua2 perkara ni dlm diri aku..
tp aku x pnh putus asa utk mencuba...
and now...
aku lebih tenang...
masih diduga dgn pelbagai cara...
tp alhamdulillah aku dpt hadapi semenye dgn tenang setakat ni...

Terima kasih kepada dua insan ni... yang mungkin dia sendiri pun x perasan yang kata2 simple dari dia memberi impak yang besar dalam hidup aku...

Terima kasih suami tercinta, JUNAIDI OTHMAN, kerana mengingatkan aku supaya IKHLAS...
Setiap hari aku heran kenapa arwah Mak boleh buat semua keje rumah tanpa mengeluh dan nampak penat...
Satu ayat ringkas dari sang arjuna "sebab mak ikhlas bt seme tu...."
Sentap! tp dlm diam mengakui mmg keikhlasan tu mungkin kurang waktu tu sbb asyik memikirkan penat...

Terima kasih jugak kepada pak busu, MOHD JALALUDDIN ABDUL HAMID, kerana mengingatkan aku ttg REDHA...
Aku merungut di dalam status FB sbb aku sorg je yg kena basuh pinggan mangkuk yg berlambak kat rumah...
Ayat ringkas dari pak busu "Redha je la..."
Sangat simple, maybe dia sniri pun x ingat kate2 tu, tapi meresap masuk ke dalam hati aku....

Dari situ, setiap hari aku cuba menerapkan sikap IKHLAS dan REDHA dalam setiap apa yang aku buat... mmg agak susah... tp alhamdulillah... aku boleh... syukur Alhamdulillah.....

Semoga aku sentiasa ikhlas dan redha dalam melalui kehidupan seharian aku.... 

oh ye... seperkara lagi utk perhatian incik suami... 
kalau dpt bercuti kt tmpt mcm ni kompem bt ai lebih tenang... sekian! hehehe....


Wednesday, December 7, 2011

Sukasuki semasa EL....

Sejak isnin hari tu aku amek emergency leave sbb mumy hypo. kurang gula dalam darah. so, duk rumah je la sepanjang 2 hari ni... dan disebabkan aku baru je beli japanese plate bentuk square & rectangle kat Daiso hari tu... maka mood utk bt food photography sgt2 tinggi... even cume menggunakan kamera blackberry aje. ye la.. org xde DSLR. (nyesal aku x sambar DSLR mase laki aku offer dulu). byk sbnrnye gmbr yg aku amek... tp xleh nk transfer ke laptop sbb kabel leh tertinggal kat opis la pulak... so, mane2 gmbr yg aku dh upload kt fb jek la yg aku leh tayang kat sini...

Jom layan....

ni gmbr lauk yg aku msk ari tu... xde la gempak mane. sayur taugeh goreng bertauhu jek... aku sniri x mkn toge nih... tp disebabkan nk amek gmbr, aku layankan jugak... hehehhe...

ni pulak ayam goreng kunyit. terlebih garing mak aku kate... huhuhu....

ni ikan cencaru masak kicap jek... saje nk menggayakan plate panjang aku tu...

ni cencaru masak kicap dari view atas lak...

ni gambar brownies yang aku sempat buat smlm. cuti la katekan... hehehe... resepi leh tgk kat sini---> Buku Resepi Beta

last skali... ni versi berangan nak jadik masterchef... hehehe... ekceli promosi utk home bakery aku skali sbnrnye.... Yummilicious Home Bakes

Hehe... ni je lah yg aku smpt buat dlm 2 hari ni... sok dh start keje balik... tah bile la dpt sambung aktiviti ni lagi... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...