.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, April 29, 2010

Boboi warded @ MMC Melaka....

26hb hari tu... mase bday ain... boboi kena lelah... sian dia. (sian gk kt ain sbb xdpt nk celebrate hari penting dia... sory ain.. ).

Kul 5 pg laki aku kejut aku... ckp boboi sakit... aku dgr nafas dia dh berbunyi... pastu dia tercungap2. Aku terus salin baju & bawak dia g klinik asia yg dkt ngan umh tu... neb kali pertama for that day.... nmpk boboi ok sket....

Kul 10 pg... boboi masih tercungap2 lg... nmpk makin teruk. dan dia dh mule merengek... ajak g klinik... sian.. aku bwk g klinik lg. neb kali kedua... nmpk ok sket.

Kul 2 lbh kalo xsilap... boboi dh menangis & berpeluh2. Merengek ajak ke klinik. Bwk lg... mmg dh set... kalau bwk kali ke 3 ni x ok gak, aku akan terus ke hospital. Bwk dia g klinik... neb for the third time... balik dia ok sket... bwk masuk bilik, on kan aircond (sbb dia dh berpeluh2). Dia tido... lega hati ni...

Ptg... dlm kul 5 lbh... boboi bgn... kitorg smpt potong kek utk ain & celebrate sket (kan bday dia..). Boboi dh mule menakal dh... lari sane, lompat sini... pastu tercungap2 balik... kali ni makin teruk. Sampai terpakse dongak utk tarik nafas. Xblh jadi ni.... Lps amek nebuliser tu, doc check skali lg. Doc kate dia still x ok... dan doc nk bg hydrocout (kalau x salah eja la) kat dia, then dia kena masuk wad... OMG... perkara yg paling aku nk elak... tibe teringat... aku ade amek insurans utk ank2 aku... so, aku ckp kt doktor, aku nk bwk ank aku g mahkota... so, sain segala atok surat.. (punye la byk... tensen aku), sambil tu aku call mak aku suh kemas baju seme.... mlm tu terus ke melaka...

Smpi MMC dh dkt kul 9 gak... terus g kt bhgn emergency... doktor kate boboi x serius sgt... tp disebabkan ade surat dr doktor hospital, diorg warded kan jugak utk pantauan... Alhamdulillah... slps 3 hari 2 mlm berkampung kat sane, akhirnye boboi sihat kembali... (yieehaaaa!)

Ni gmbr2 boboi mase kat MMC....

ni neb yg terakhir sblm balik hari tu...

keletihan menunggu papa dtg utk bwk balik... hehe...

lps kena neb yg ni, doktor kate boboi dh blh discharge... sukenye aku...

ni kt playroom... suke boboi dpt main. tp pastu tercungap2 balik... hehe..

nebuliser....

kt playroom gak....

Hopefully pasni boboi xde sakit2 lg... susah hati mama...

For ain sayang mama...
Happy bday sayang! Sori mama xdpt nk celebrate bday ain seperfectnye... abg sakit ye sayang.... papepun mama sayang ain sgt2... semoga ain membesar sebagai ank yg baik, mendengar kate, sihat dan bijak... amennnn...

Ni gmbo kek ain... aku beriye siapkan sehari sblm bday dia... ingat dpt celebrate tul2... xpe la... xde rezeki ain... tp dpt gak celebrate. (Demi utk menjadi ibu yg adil...)



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...