.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, January 28, 2010

Dah lame sgt rasenye blog ni x diupdate. Dh berabuk rasenye. So, hari ni ingat nk menyapu segala sawang yg ada kt sini. Byk perkara yg perlu diupdate sebenarnye. Aku try bt mane yg mampu je la ye.

Hari ni aku nk citer ttg hobi baru aku..
Skang ni aku ada hobi baru. Cari resepi kek dan cube. Setakat ni byk jugak la resepi yg aku dh try. Choc carrot slice, choc banana cake, choc cake, choc walnut brownies, marble cheese brownies. Kenape seme ada choc? Ooo.. Sbb aku tau ramai org suke choc. Jd utk menjadikan kek aku tu digilai ramai, aku bt la ape saje kek yg ada choc. Hehe.. Bijak x aku? Dan utk menjadikan hobi aku ni bkn 1 pembaziran..... TADAAA!!! I've turned my hobby into money. Aku potong kek2 aku tu kecik2 n bwk g opis utk dijual. Bijak x? Setakat ni dh 2 jenis kek yg aku dh jual. Choc brownies n marble cheese brownies. Alhamdulillah dpt sambutan. So, next project maybe next week. Hmm.. Nk bt kek ape ye...

Yg kedua lak..
Skang ni aku dh jd stokis ECPI. Kenape? Sbb mak aku n family aku minum air tu. Bagus utk kesihatan tau. Kedua sbb mase tu dia ada bt promotion yg menarik utk jd stokis. Kebetulan aku ada rezeki lbh sket. Why not aku beranakkan duit aku ni dgn cara tu kan. Alhamdulillah jg sbb dpt sokongan dan sambutan dr kwn2. Tq guys.

Ketiga..
Sejak arwah Dady pergi byk sgt perubahan berlaku dlm hidup aku. Dan bsr jgk t'jwb aku n laki aku. Seme t'jwb dady sblm ni jatuh ke bahu aku n laki aku. Agak berat jgk terutama utk menjg Mumy sebaik arwah Dady. Aku sentiasa berdoa agar Allah kuatkan semangat aku utk lalui seme ni dan semoga Allah permudahkan segala urusan aku n laki aku. Alhamdulillah Allah beri kesabaran dan ketabahan pd aku. Dan alhamdulillah jgk sbb Allah murahkan rezeki aku dari sehari ke sehari. Syukur...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...