.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, August 12, 2009

Bisnes Raye

Tibe2 thn ni rase cam nk bisnes kuih raye la pulak. Sebagai permulaan, aku pilih kuih tart nenas resepi mak aku utk dijual. Sbb ape kuih tart mak aku ? Sbb aku rase (ke aku prasan?) kuih tart mak aku yg paling best dlm dunia... huhu... (ke sbb aku x pnh beli kuih tart org lain seumur hidup aku kot... hehe). Tp mmg betul... kuih tart mak aku spesel sket rase dia. Kalau x caye, try la beli thn ni. Gerenti puas ati.

So, kat sini, aku nk promote la sket kuih tart nenas mak aku tu... kawan2 sekelian, kalau sudi tlg la support yek... TQ.

Ada 2 pakej (pakej ke ?)

1. Regular
Dlm dia ada 54 biji. Harga yang aku jual, RM20. Tp harga kawan2 aku bg RM18 jek.



2. Mini
Dlm dia ada 30 biji jek. Market price RM12. Tp harga kawan2 RM11 jek. (sesuai utk saper2 yg baru nak try test kuih mak aku thn ni)



Ni harga kawan2 je tau. Jgn la citer kat org lain kite jual harga camtu. So, saper2 yg nk order tu, leh la bgtau kat aku sblm ujung bulan Ogos ni kalau blh... leh la kitorg bt cpt2 kuih tu...

Lg satu... kalau nk tlg promote kat org lain pun blh... aku tetap bg harga yg kat atas tu... nanti kalau korang nk jual ikut market price ke terpulang la yek...

Sekian, time kaseh...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...