.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, August 25, 2009

Kepada semua perokok di Malaysia....

Husband aku x merokok, bapak aku x merokok, adik aku x merokok, anak lelaki aku lg la x merokok...

Tp aku tau, ramai org yg dia atau ahli keluarga dia merokok...

So, benda ni aku tujukan khas utk korang/diorg seme....

Sunday, August 23, 2009

Spiderman haku


Mcm biase.. Bile kena jg exam, mulela aku menulis kt dlm blog ni. Hari ni hari ahad. Tp aku kena jg exam. Bosan tul. Tp ok la. Dpt lari jap dr keadaan yg kelam kabut kt umh tu. Byk sgt perkara yg xdijangka berlaku smpikan otak aku rase tepu. Hopefully seme akan back to normal xlame lg...
So far, projek kuih tart nenas aku b'jln lancar. Tqvm to uncle mat sbb order 80 mini pack + 3 relugar pack tart nenas aku. Tq gak kt family n kwn2 lain yg support n beli. (Nonie, leily, ros, pakcik mamat, jean dll). Murah rezeki aku thn ni berkat sokongan kwn2 n family. Tq sgt2!!

Thursday, August 20, 2009

Jg exam lg..


Hari ni jg exam lg. Sorg2 lak tu. Mcm biase, kena pakai mask. Aduh.. Lemas tul. Ngantuk lak tu. Bosannye..
Smlm aku g jb. Temankan laki aku g interview kt danga city mall. Jawatan retail mngr n gaji yg dia offer pun blh thn lumayan la. Tp yg xbestnye laki aku kate mase kt sana dia tgk most of the staff nk berenti keje. Ada yg dh berenti pun. Tanye punye tanye rupenye diorg xthn dgn perangai bos baru. Haru betul. Dh keje best, gaji best, env lak xbest. Tp kalau dpt situ rasenye laki aku terima gak kot. Saper nk tolak gaji yg lbh 1500 dr gaji skang? Kalau kire pressure, kt sini lg pressure. Gaji x setaraf dgn workload. Weekend kena keje. Public holiday xleh cuti. Keje cam kuli batak. Sian aku tgk. Aku doa byk2 supaya laki aku dpt keje tu.. Aminn..

Tuesday, August 18, 2009

Sdpnye curry seafood laksa (entry xde kena mengena ngan tajuk)


Hari ni jg exam. Seme org kena pakai face mask. Sesak nafas la pulak. Dh le kelas ni panas. Aircond ada 2 pun spesis yg tgh tunggu ajal. Siap bwk masuk 2 kipas lg. Migrain dibtnye panas2 cani. Ngantuk jgn citer la. Nk tanggal dh rahang ni asyik menguap je. Bile la nk abis exam ni.. Siksa.

Wednesday, August 12, 2009

Bisnes Raye

Tibe2 thn ni rase cam nk bisnes kuih raye la pulak. Sebagai permulaan, aku pilih kuih tart nenas resepi mak aku utk dijual. Sbb ape kuih tart mak aku ? Sbb aku rase (ke aku prasan?) kuih tart mak aku yg paling best dlm dunia... huhu... (ke sbb aku x pnh beli kuih tart org lain seumur hidup aku kot... hehe). Tp mmg betul... kuih tart mak aku spesel sket rase dia. Kalau x caye, try la beli thn ni. Gerenti puas ati.

So, kat sini, aku nk promote la sket kuih tart nenas mak aku tu... kawan2 sekelian, kalau sudi tlg la support yek... TQ.

Ada 2 pakej (pakej ke ?)

1. Regular
Dlm dia ada 54 biji. Harga yang aku jual, RM20. Tp harga kawan2 aku bg RM18 jek.



2. Mini
Dlm dia ada 30 biji jek. Market price RM12. Tp harga kawan2 RM11 jek. (sesuai utk saper2 yg baru nak try test kuih mak aku thn ni)



Ni harga kawan2 je tau. Jgn la citer kat org lain kite jual harga camtu. So, saper2 yg nk order tu, leh la bgtau kat aku sblm ujung bulan Ogos ni kalau blh... leh la kitorg bt cpt2 kuih tu...

Lg satu... kalau nk tlg promote kat org lain pun blh... aku tetap bg harga yg kat atas tu... nanti kalau korang nk jual ikut market price ke terpulang la yek...

Sekian, time kaseh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...