.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Saturday, February 28, 2009

Aku, boboi dan ikan salmon

Bab 1 : Aku
Skang ni aku tgh sarat mengangkut perut. (sarat kalau dlm OOP bermaksud overload... hehe). Pregnant kali ni perut aku besar sgt. Berbeza dgn pregnant sblm2 ni. Nk kate kembar, masa ultrasound cume nmpk 1 baby je. Big baby ke ? Hmmm... kalau big baby, alamat kena caesar la aku kali ni. Xpe... aku redha walau ape cara sekalipun. Yang penting aku & baby selamat & sihat. Aku mesti selamat sebab anak2 aku masih perlukan aku buat masa ni... dan baby pun mesti selamat sebab aku nk pengorbanan dan segala kepayahan aku pregnant kali ni berbaloi... aminnnn...

Bab 2 : Boboi
Skang umur boboi dah setahun 8 bulan. Tapi x pandai2 cakap lagi. Aku x kisah... sbb kalau ikutkan family history, papa dia pun lambat bercakap. Tp aku rimas. Mumy & dady asyik desak aku bawak dia g jumpe pakar. Aku tension. Bile diorg asyik desak aku, pastu asyik cakap boboi ni bisu gaknye... aku jadik mual... bosan. Bosan yang teramat sangat. Bukan aku x risau... cume aku rase mcm awal sgt utk jumpe pakar pasal ni. Mmg aku risau bile boboi x pandai ckp lagi. Tp dia belum pun masuk 2 thn... Yang pasti aku rase tensen plus stress sgt dgn kate2 org keliling ni... :(

Bab 3 : Ikan salmon
Tah kenapa tekak ni teringin sangat nk makan ikan salmon. Tp xtau nk masak ape. Ari tu ade tgk kat www.myresipi.com resepi salmon. Salmon Steak dgn Sos Putih. Mcm sedap jek. Nanti kalau ade masa nk try lah... (nk tgk resipi dia, klik kat sini)

2 comments:

Noni said...

Olynn,
kalau ikan salmon memang fav aku.
selalu aku wat simple aje-style Japanese bento
Lumurkan ikan tu ngan garam sikit+lada itam. Pastu goreng atas kuali letak minyak sikit sgt sebab ikan ni ada minyaknya sendiri.
Pastu makan ngan nasi panas-sedap.
Aku makan lauk tu pun dah cukup-tambah salad ijau buat ulam

Puan Olynn said...

tq noni... nanti try

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...