.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, December 31, 2008

New Year's Eve : Good bye 2008...

At last... 2008 berlalu gak(ada beberapa minit lagi... ). Ape yg aku boleh katekan... 2008 adalah tahun yang sangat mencabar dlm hidup aku... Terlalu byk suka duka yang aku dh lalui sepanjang 2008 ni. Yang suka tu mmg la aku akan sentiasa ingat... tp yang duka tu pun x mungkin aku boleh lupe (tapi aku cube jugak)...

Ade gak beberapa perkara yg unexpected yang berlaku masa dh ujung2 2008... mcm tibe2 leh terpregnant lak.. huhu... aku x plan langsung... and beberapa perkara lain yang aku cube x nk ingat... Walau ape pun... aku bersyukur atas setiap ape yang Allah bagi walaupun perkara tu aku x jangka... Alhamdulillah... aku dapat hadapi segala dugaan dengan tabah...

Alhamdulillah 2008 membawa perubahan yang positif pada pembesaran putera aku, Muhammad Afiq Ridzuan. Alhamdulillah, dia membesar sama seperti kanak-kanak lain. Bersyukur sgt sbb aku dh buat keputusan yang betul masa awal thn 2008 dulu. Terima kasih Allah sebab menggerakkan hati aku untuk buat keputusan tu... Dan satu lagi perubahan positif adalah dari segi financial aku. Alhamdulillah.... Semoga rezeki aku makin bertambah...

Tentang azam tahun baru... rasenye new year's eve tu bukan sesuatu yg besar dlm hidup aku. Tp ade la jugak sket2 azam yg aku buat tiap2 thn. Utk 2009, rasenye azam tu biar la aku simpan jek. Kalau citer kat org leh jadik stress lak bile aku xdpt capai. Yang pasti ada beberapa azam 2008 yang aku dh berjaya capai... Alhamdulillah....

Semoga tahun 2009 menjanjikan kebahagiaan dan kejayaan dalam hidup aku... Semoga baby yang bakal lahir penghujung April nanti menambahkan makna dalam hidup aku & suami aku. Doa yang x terhingga adalah semoga baby aku lahir sempurna... Aku x sanggup nk tgk baby aku tanggung penderitaan yang Muhammad Afiq Ridzuan lalui sebelum ni.... Cume Allah je yang tau perasaan aku sebagai ibu... Perkenankan Ya Allah....

Friday, December 26, 2008

Abdul Jamak's Family Reunion / Gathering

Rasenye masih belum terlambat kalau aku nk citer pasal ni...

20 Disember 2008 hari tu aku g family gathering kat Puspanitapuri, Putrajaya. Best tul. Ramai tul kaum kerabat aku ni rupenye. Gathering ni gathering bagi keluarga arwah Tok Jamak... iaitu atuk kepada nenek aku. Nenek aku adalah generasi ke-2 keturunan tok jamak, mak aku generasi ke-3, dan secara x langsung aku ni generasi ke-4 keturunan tok jamak. Actually setakat ni, dh ade sampai 6 generasi tok jamak kat muka bumi ni yang bermastautin kat merata-rata tempat dlm mesia terutamanya dan jugak luar negara.

Arwah Tok Jamak ni ada 10 orang anak. Mohammad, Mahmud, Andak, Hamidon, Safiah, Khadijah, Zainab, Abdul Majid, Hassan dan Hussein (kembar Tok Hassan). Aku dari keturunan Tok Hassan. Setakat hari ni, bilangan keturunan Tok jamak yg dpt dikumpulkan atau yg dpt di"trace" ada dlm 2000++ termasuk yang berkahwin dgn keturunan tok jamak (laki haku, bapak haku dsbnye la tu). Dan yang dtg gathering ari tu dianggarkan dlm 700-800 org. Keturunan tok jamak ni dh melahirkan beberapa org yg ternama gak kat negara kite (ni bukan nk riak ye.. tp aku tumpang bangga dengan kejayaan keturunan tok jamak ni...). Antara individu yang menjadi kebanggaan keluarga Abdul Jamak bin Majok ialah... orang yg nama dia diambil untuk diabadikan kat nama kampung Mawi (Bekas pengarah FELDA) ... Tan Sri Taib Andak, orang yg pernah sain duit yang kite gune sblm Zetty Akhtar sain (Bekas gabenor bank negara) ... Tan Sri Jaafar Hussein, bekas Ketua Polis Negara... Tan Sri Jaafar Abdul, dan sorang lagi merupakan salah sorang pejuang kemerdekaan kalau x silap (aku pun xbaper ingat sbb aku ni sejarah kiok sket), Dato' Fatimah Hj Abdul Majid.

Kebanyakan yg hebat2 aku tgk kat keluarga Tok Jamak ni adalah generasi kedua dia... Semua nama kat atas tu adalah dari generasi kedua Tok Jamak. Lagi satu setelah dikaji salasilah keluarga ni.. baru la tau yang sebenarnye keluarga ni adalah dari keturunan Raja Chempa... ada darah raja rupenye aku ni... huhu...


Walau ape pun.. aku bangga jadi waris keturunan Tok Jamak... dan aku seronok g gathering tu... Walaupun penat (sbb acara dari pg sampai ptg) tp aku happy dan puas hati sbb dpt jumpe sedara mara dari segenap pelesuk malaysia dan serata dunia yg aku sniri xpnh kenal. Hopefully akan ade lg gathering mcm ni akan dtg... Insyaallah aku g lagi...


Sebahagian dari ahli keluarga yang hadir. (Jgn tanye aku yg mane sbb aku pun x tau... hehe...)

Klik untuk berita penuh pasal gathering ni...

Wednesday, December 24, 2008

Cinta ini membunuhku...

Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak karuan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolakku, acuhkan diriku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Kusadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

Kau hancurkan aku dengan sikapmu
Tak sadarkah kau telah menyakitiku
Lelah hati ini meyakinkanmu
Cinta ini membunuhku...


Monday, December 22, 2008

Sistem poliklinik yg maha lembap!


Aduhh.. Sakitnye ati aku. Ape la lembap nk mampos poliklinik ni? Dh tau patient ramai, sediakan la lbh dr sorg doktor yg b'tugas. Tiap2 kali pregnant ni la masalahnye. Bile appointment dgn doktor je mcm ni la gayenye. Berjam2 menunggu. Diorg ni xreti2 ke nk improve? Kan ke masalah ni dh lama b'laku. Xkan xde saper2 komplen kot sblm ni? Td aku dh komplen kt hotline dia. Tgk ada perubahan x nanti. Aku ni dh tunggu dh lbh 60 minit tau. Konon dlm piagam pelanggan "setiap pelanggan akan diberi perkhidmatan sepenuhnya dalam masa 60 minit". Bla la. Auta je lbh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...