.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, September 9, 2008

Cerita morning sickness...

My God !!! Aku benci morning sickness!!! Ni adalah penyebab utama aku x ready nk pregnant. X sanggup nk lalui benda ni. Siksanya Ya Allah... Semua serba x kena. Makan salah, x makan salah. Sepanjang masa tekak ni mual. Semua bau aku alah. Panas x boleh, sejuk sgt pun x boleh. Penat lagi la x boleh. Rushing pun x boleh. Rase nk menangis jek. Tp menangis pun bukan leh ilang rase ni. Muntah tetap muntah. Ari ni muntah sampai tahap dah x de ape nk kuar dah. Angin jek. Tp tekak tetap mual.

Pregnant kali ni dia punye mengada2 sama mcm mase pregnant Tasya. Baby girl gaknye. X tau lah. Dugaan Tuhan kan. Girl ke boy ke x kisah lah. Yg pasti, mcm mase tasya dulu... aku suke sgt tgk muke laki aku... tp aku benci sgt bau dia. Huh.. ape busuk sgt laki aku skang ni. Benci la aku. Leh jd marah bile duk dkt dia. Bile dia dekat aku jek aku tahan nafas. Hehe... jahat x ? Sori la pa. Papa busuk. Xleh nk bt ape. Terpakse tahan nafas. Aku benci bau laki aku, aku benci bau bilik air kat umh tu, bau sabun, syampoo, minyak rambut, segala2 ape yg wangi lah aku benci. Bau keta dady pun aku mual. Sama ngan bau keta aku. Lum lg bau cosmo. Argghhhh... xde ke benda yg x memualkan dlm dunia ni ?????

Ya Allah.... tolong aku... Kuatkan semangat aku... Ni dh yg ke-3. Naper aku masih nk kalah lg ? Tolong Ya Allah... jadikan aku seorang yang tabah untuk hadapi dugaanMu yang satu ni.... aminnn.....

2 comments:

bdk ujan said...

kak..gogo caiyuk! akak boleh punye! Faham bgaimana rasanye..aritu, pasal kes akak..lewat period dah start gisau dah..kekeke..apepun..mungkin ade hikmah, tuhan takkan beri kalau dia tau kita tak mampu..aja2faitin!! kiss sket tuk bb dlm tummy ek..

Puan Olynn said...

x mampu pun kena mampukan jugak.. xde choice... ni la akibat dia kalau dah terlanjur... Org kate, terlajak perahu boleh diundur... terlajak "toooot"...? ARGHHHH... !!!TIDAK!!!!!!!!!!!!! Nk x nk, terpakse teruskan perjuangan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...