.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, September 24, 2008

Mood raye yang hilang...

Tahun ni rase mcm xnk raye je... Aku x larat. Badan lemah. Asyik muntah2. Kdg2 aku rase mcm dh x larat nk hadapi semua ni lg... Emosi pun jadik lemah... :(

Tahun ni... plan beraye kat Kluang. Kalau ikutkan, aku mmg x larat. Tp aku x berani nk ckp kat laki aku. Takut dia kecik ati & takut dia marah. Tu pun bile aku ckp td dia mcm dh marah... sedeynye... nk raye cani.... :( kenape la dia x phm keadaan aku skang ni.... :(

Monday, September 15, 2008

Sakit...

Pinggang sakit... perut pun sakit... mcm senggugut lak...
Rase cam nk period pun ade...
Naper ek ?
Aku takut la...
X pnh lak awal2 pregnant rase cani...
Aku lasak sgt ke ?
Ke budak2 kat umah tu lasak sgt...
Si kecik tu suke sgt duk atas perut aku...
Ke papa diorg yg lasak... ?
oopppsss... hehe...

Tuhan... semoga semuanye ok.. hopefully baby aku x de pape....

Friday, September 12, 2008

HUARGHHHHHHHHH!!!!!!! NK MARAH!!!!!!!!!!!!

Boring...
Asyik nk muntah jek...
Menyampah dgn diri sendiri...
Kenape la aku ni cani ?
Arghhhhh... tensennye!!!!!!!
Rasa mual ni bt aku rase cam nk marah2 jek.
Biadap tul!!!!

Tuesday, September 9, 2008

Cerita morning sickness...

My God !!! Aku benci morning sickness!!! Ni adalah penyebab utama aku x ready nk pregnant. X sanggup nk lalui benda ni. Siksanya Ya Allah... Semua serba x kena. Makan salah, x makan salah. Sepanjang masa tekak ni mual. Semua bau aku alah. Panas x boleh, sejuk sgt pun x boleh. Penat lagi la x boleh. Rushing pun x boleh. Rase nk menangis jek. Tp menangis pun bukan leh ilang rase ni. Muntah tetap muntah. Ari ni muntah sampai tahap dah x de ape nk kuar dah. Angin jek. Tp tekak tetap mual.

Pregnant kali ni dia punye mengada2 sama mcm mase pregnant Tasya. Baby girl gaknye. X tau lah. Dugaan Tuhan kan. Girl ke boy ke x kisah lah. Yg pasti, mcm mase tasya dulu... aku suke sgt tgk muke laki aku... tp aku benci sgt bau dia. Huh.. ape busuk sgt laki aku skang ni. Benci la aku. Leh jd marah bile duk dkt dia. Bile dia dekat aku jek aku tahan nafas. Hehe... jahat x ? Sori la pa. Papa busuk. Xleh nk bt ape. Terpakse tahan nafas. Aku benci bau laki aku, aku benci bau bilik air kat umh tu, bau sabun, syampoo, minyak rambut, segala2 ape yg wangi lah aku benci. Bau keta dady pun aku mual. Sama ngan bau keta aku. Lum lg bau cosmo. Argghhhh... xde ke benda yg x memualkan dlm dunia ni ?????

Ya Allah.... tolong aku... Kuatkan semangat aku... Ni dh yg ke-3. Naper aku masih nk kalah lg ? Tolong Ya Allah... jadikan aku seorang yang tabah untuk hadapi dugaanMu yang satu ni.... aminnn.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...