.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, May 16, 2008

++ Happy Teacher's Day ! ++

Terharunye hati ni... Student yg slalu aku marah2, tengking2 bagi aku present sempena teacher's day ni... huhu... TQ mamat & prof... Laen tawun bagi la lagi ek... hehe... Tq gak kpd seme yg hantar sms ucapan selamat hari guru... along, zaidah, ida, amat khuzairi... tqvm yek...

Kepada bibik jgn kecewa sbb x dpt hadiah dr prof... maybe lum lagi. Sket lagi menyusul la tu.... huhu...

HAPPY TEACHER'S DAY kengkawan !!!

Tuesday, May 13, 2008

Hapuskan aircond durjana itu!!!

Arghhh tensennye aku. Bile la aircond kat bilik lecturer ni nak betul ? Tau x aku dah asyik migraine jek semenjak dua menjak ni. Bengang la. Tukar je la aircond tu. Mmg dh xleh pakai lagi pun. Tensen la aku duk dlm bilik yg suam2 kuku nih... Nak bt keje pun mls... Serba x kena dibuatnye...

Kengkawan, jom kite pulaukan aircond tu... huhu....

Tuesday, May 6, 2008

Tragedi Buah Epal (Trip to Hutan Lipur Gunung Ledang...)

My God!!! Cuainye aku... Ari tu bawak budak2 g gunung ledang. 1st time in Boboi's life... pegi mandi kat air terjun.... Punye la excited dia... Letakkan kat pelampung... terapung2 dia dgn kaki terketik2 cam itik... hehe... Tah cane aku leh lepaskan dia jap... skali tu xsmpi 10 saat aku tgk, kaki dia jek yg menendang2 ke atas... si boboi dh terbalik kat dlm air... uwaaaaaa!!! Gigil seh... mmg gigil... kalau la aku terleka lame sket... mesti lemas hero aku ni... Betapa cuainye aku... Walaupun tragedi ni berlaku xsmpi berape saat... tp aku tetap gigil... Terkulat2 muke dia mase aku kuarkan dia dari air tu... agaknye terperanjat sbb tertelan air.... huhu... Tp si boboi ni mmg x serik... selambe jek muke dia... leh sambung main air. Kalau kakak dia ni mau 5-6 bulan serik xnk mandi sungai lagi... hehe.. Pape pun, bile dikenang2.. lawak la pulak. Terbayang2 cane tibe2 aku tgk kaki dia je yg menendang2... pale dia dh masuk dlm air... xtau la nk nangis ke nk gelak mase tu... heheh....



Eiffel, I'm in love TOO... (saje nk lawan ngan blog niza.. hehe)

Anniversary thn ni, aku & husband aku ubah trend. Kitorg bt "acara pertukaran hadiah" lak. Bukan ape, boring la asyik dpt hadiah yg kite dh tau jek. Nk gak sumthing yg surprise sket... So, this year kitorg ubah sket. Kitorg tetapkan hadiah tu xleh kurang dr RM30 (murah je kan... hehe). Hmm... susah gak nk pk ape hadiah nk bg kat dia. Dia pun nmpknye cam pening nk bg aku ape... hehe... Tp seronok... baru la nmpk kesungguhan masing2 nak sediakan yg terbaik....

Walaupun anniversary kitorg on 1st May, tp smlm baru kitorg exchange hadiah. Sebabnye... gaji aku masuk lambat (biase la tu... huhu). Hmm... cam segan la pulak nk tukar2 hadiah ni. Aku belikan dia perfume Issey Miyaki.... & x sangke lak rupe2nye aku pun dpt perfume balik. Dia belikan aku perfume bodyshop... hehe... TQ papa... Niat asal nk belikan hset... sekali tu budget lak x cukup.. so, plan B belikan perfume jek... Laki aku bengang sbb hadiah yg aku beli lbh mhl dr hadiah dia... huhu.... Saper suh dia jujur sgt ikut rate harga tu...

So, kepada kawan2 yg dh kawen & dh lame kawen tu... cube2 la cara aku ni... Mmg seronok... Dpt mengeratkan lagi kemesraan dgn yg tersayang... Ye la.. kekadang kite kena bt perubahan dalam hubungan kite sbb mmg bosan kalau kite lalui bende yg sama je tiap2 hari dan tiap2 tahun... X salah kalau kite cadangkan benda2 baru dalam hubungan yg dh makin "buruk" tu... hehhe... Kepada sesiapa yg makan cili tu... silalah buat sesuatu yg dpt mengeratkan lagi hubungan dengan suami atau isteri anda ye... hehe...

Nasihat ini ditaja dengan ikhlas oleh Tuan Punye Blog ni... Terima kasih...

Friday, May 2, 2008

Happy Anniversary Junaidi & Norazlin

HAPPY ANNIVERSARY!!!
Bravo!! Berjaya gak kitorg lalui segala dugaan, susah senang selama 4 tahun... Semoga Tuhan kukuhkan lagi kasih sayang kami....
Azam aku :
# Nak jadik isteri solehah
# X nak buli laki aku lagi... (aku cube la kalau boleh... hehe...)
# X nak jadik queen control... huhu...
# Nak jage segala keperluan laki aku sebaik mungkin... (aku tau lately ni aku terlalu bz ngan keje & anak2 smpi abaikan keperluan dia... baju dia kena cari sniri... nk mkn kena amek sniri... sori ye papa....)
# Nak bantu laki aku ape yg patut dalam proses men'sempurna'kan life kitorg...
# Nak kekalkan segala ape yg baik yg aku dh buat untuk dia & our marriage selama ni...
# Nak sentiasa jadik cantik untuk laki aku... (maksudnye aku nk kuruskan balik badan ni... hehe...)
Harapan aku :
# Semoga laki aku dapat bimbing aku untuk jadi isteri solehah...
# Semoga laki aku kekalkan layanan baik dia pada aku selama ni...
# Semoga Tuhan kekalkan sifat penyabar yg ada dlm diri laki aku... (aku tau aku ni mmg mcm2... sbb tu la aku bersyukur sgt sbb dpt laki penyabar cam dia...)
# Semoga hati dia tetap lekat kat aku sorg jek.... (hehe...)
# Semoga laki aku dpt membantu aku jadik cantik utk dia... hehe (means dia kena sponsor aku g mayfair lagi la kot... , belikan baju baru, lipstick, bedak, segala atok nenek kosmetik, suplement dsb... hehhehe... kejamnye aku...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...