.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, March 18, 2008

Biadap ko min!!!

Untuk pengetahuan korang, yg terpapar kat skrin laptop tu adalah software Ares. Kalau nk tau gak, keje aku (selain dari mengajar) kat cosmo ni ialah mendonlod muvie & games. (Tp aku x ganggu line internet biase ye sbb aku donlod gune wireless yg kengkadang jd wirelost tu. Harap maklum). Disebabkan ketereran aku mendonlod segala mcm benda ni (yg halal utk dipandang ye), ade la sorg mamat botak yg hodoh lagi biadap jeles. Maka, semasa aku tgh beribadah di surau... di suatu maghrib yang hening... terjadilah tragedi seperti di bawah...

KWAJAQQQ!!! Ko mmg "BOWL" la min. Dengki la tu aku dpt dload muvie byk2... huhu... Eleh... mcm aku xtau ko tu gune **limewire tok donlod muvie2 *xsnonoh ko tu. Sbb tu bile ko xde, internet cosmo ni laju jek... heheheh...
* aku agak je la... hehe...
** tul ke ejaan aku tu ek ?


Friday, March 14, 2008

Lamenye aku x hapdet

Mak ai... lamenye aku xhapdet blog ni... bz yg amat... lps ridzuan operation smpi skang nk bukak blogger pun xsmpt... ditambah lak ngan internet yg cam haram kat sini... Disebabkan ari ni internet cam ok dan budak2 pun tgh cuti... aku pun hapdet la blog ni....

Kisah 1 - Ridzuan & His Surgery


Alhamdulillah... Ridzuan dah selamat menjalani pembedahan pada 6 Februari 2008 hari tu. Tuhan je yg tau mcmn perasaan aku masa hari kejadian. Essp mase dia kt dlm dewan bedah. Aku mmg dpt masuk, tp cume smpi kat bilik bius. Bile si boboi ni dh pengsan, doktor suh aku kuar. Tunggu kat luar. Aku mmg xkan lupekan detik ni smpi bile2. Tgk dia ditolak ke dewan bedah... tgk mcmn doc bg gas utk pengsankan dia... dan tgk mcmn dia pengsan bile kena gas tu... Aku punye menangis smpi nurse pun heran tgk aku. Nurse siap tanye... "Yang awk menangis ni kenape ?" Huhu... malunye... aku bukan ape... aku takut dia xsedar smpi bile2. Tu yg aku nangis tu. Dia berada dlm bilik bedah dr kul 8 pg smpi kul 11 kalau xsilap. Org lain yg masuk saing & slps dia seme dh kuar. Tp dia x kuar2 lagi. Berdebarnye hati ni Tuhan je yg tau. Nasib baik ade india cleaner yg jadik informer aku. Dia yg bgtau keadaan baby aku cane. Lega sket ati ni bile dpt tau dia slamat. Bile dh kuar... tgk lak dia nangis. Sayunye hati ni. Rase cam nak nangis jek. Sian baby aku... kecik2 dh kena lalui seme ni. Xpe la sayang... mama papa buat seme ni utk kebaikan iwan....


Kisah 2 - New Family Member
Alhamdulillah skali lg... akak aku dh slamat melahirkan anak pada 12 Mac ari tu (setelah 5 hari overdue), sekaligus menambahkan lagi bilangan cucu makcik nab. Hehe... Baby lahir seberat 3.6kg. Baby girl, muke ade iras2 caca mase kecik. Nama x rasmi dia Nurul Fasya Irdina. Nama ni kakak2 ngan abang2 dia yg bg. Fasya tu sempena nama diorg. Fa utk Faziera ngan Falisya dan Sya untuk Syahin dan Syahmin. Glamer tul name anak buah aku yg sorg nih... huhu... Tak tau la nama rasmi dia nanti ape... sbb mama papa dia lum g daftar lagi....



Kisah 3 - B'day Tasya @ Wad Kanak-kanak HPSF
Lupe lak nk citer pasal b'day si kakak 8 Februari ari tu. Sian kakak. B'day thn ni terpakse disambut kat wad sbb adik baru lps operation. Walau kat mane pun sambut, kakak tetap happy sbb ada kek & tiup2 lilin. Suke tul dia.



Kisah 4 - MPP New Faces
27 Februari 2008 ari tu, pilihanraya MPP telah diadakan bagi memilih muka2 baru yang akan menerajui Majlis Perwakilan Pelajar Cosmopoint Muar. Ini merupakan pilihanraya kedua dlm thn ni sbb keputusan pilihanraya pertama terpaksa dibatalkan disebabkan oleh peratusan mengundi yang sangat mengecewakan. Dan pada 7 Mac ari tu... majlis penyerahan watikah perlantikan dan akujanji dari barisan MPP telah diadakan. Majlis berjalan dgn meriah terutama pada part refreshment. Ternyata hidangan yg sgt sederhana (tetapi sgt mencukupi) tu telah berjaya menggembirakan hati semua pihak... huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...