.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, February 13, 2008

Kakak dh besar rupenye..


Tibe2 mama rase ank mama ni dh besar bile..
- Kakak dh x nangis tgh2 mlm mase mama teman adik kt wad.
- Kakak dh pandai mintak papa beli goreng pisang kt stall sblh shell jln khalidi.
- Kakak dh pandai order chicken chop bile bwk g mkn kt luar.
- Kakak dh pandai mengadu sedih bile papa tinggal'n kakak mase g keje.
- Kakak dh pandai merajuk bile kena marah dgn mama.
- Kakak cpt2 tepuk belakang adik bile adik batuk.
- Kakak blh ikut mama smayang w'pun masih x bp betul.
- Kakak ada lagu fav dan blh nyanyi lagu2 tu tanpa muzik.
Mcm2 yg kakak dh bt yg bt mama rase yg kakak ni dh besar.. Mcm x caye. Rase mcm baru je lahir'n kakak ari tu. Tibe2 kakak dh ada adik pun. Semoga 2-2 ank mama ni jd ank yg soleh dan solehah... Aminn..

Tuesday, February 12, 2008

Dressing & open window


Tgk la kaki adik. Penuh dgn hasil kreatif peminat2 dia. Huhu. Ada ke g tulis 'semoga lulus ujian memandu'. Papa Tan dia punye keje la tu.
Td g dressing kaki adik. Plus bt open window. Penat'y Tuhan je tau. Slalu papa ada. Ari ni papa dh start keje. T'pakse la aku gagah'n diri yg br nk baik demam ni. Xpe.. Utk kebaikan ank mama...

Sunday, February 10, 2008

T'kini..


Ya Allah lasak'y ank aku ni. POP kat kaki dia leh tanggal. Br lps operation tu. Xsmpi seminggu simen tu melekat kt kaki dia. Rabu lps operation terus pasang, jumaat bt open window kt area tumit dia, sabtu pg dh tanggal. Nurse pun pening. Hehe. So t'pakse la pasang POP baru. Dan isnin nanti kena la aku g ortho utk bt open window sbb smlm POP lum kering. Xleh nk bt. Nasib baik iwan dpt discharge gak w'pun simen tanggal. Hehe. Syukur Alhamdulillah. Tp ada 1 lg dugaan utk aku. Aku demam sejak kuar dr wad smlm. Dgn bdn yg xlarat ni jg gak iwan yg byk ragam sejak kaki b'simen blk ni. Allah je la yg tabah'n diri ni. Syukur ada papa yg byk m'bantu disaat aku diuji mcm ni... Seme tugas aku dia tlg bt'n. Tq so much pa...

Friday, February 8, 2008

Happy b'day syg mama!!


Ari ni b'day kakak yg ke 3. Sian dia. B'day thn ni xdpt nk smbt sgt. Adik masih kat wad. Hopefully ari ni dpt kuar. Pg ni adik dh xdemam. Xdpt pun, aku nk try gak mintak kuar. Kalau xdpt kuar pun, aku dh janji dgn kakak nk beli'n kek mickey mouse. Celebrate je kt wad ni..

Thursday, February 7, 2008

Alhamdulillah..


Syukur yg x t'hingga pd Allah. Akhir'y ridzuan slamat stlh hampir 3jam berada dlm op room. Sedih'y ati ni bile tgk keadaan dia bile kuar dr op room tu. Dr jauh aku nmpk doc n staff nurse tgh b'susah pyh mereda'n dia menangis. Time tu aku rase mcm nk lari sekuat ati g kt dia. Lmbt sgt diorg ni nk bkk pintu kt ruang menunggu tu. Bile smpi kt dia, aku tgk dia tgh menangis. Tp tangisan dia tu lemah sgt. Sayu'y hati ni tgk keadaan putera t'syg mcm tu. Tp alhamdulillah. Aku b'syukur sbb keadaan dia stabil..

Wednesday, February 6, 2008

Penantian 1 penyiksaan


Dh lbh 2 jam aku kt ruang menunggu operation theater. Ridzuan dh hampir siap dibedah. Aku cume dibenar'n teman dia smpi dia kena bius dan tido. Aku nangis lg mase tu. Huhu. Nasib baik xbanjir OT ni. Now ni ati ni lega sket. India cleaner kt sini kate baby aku stabil. Alhamdulillah. Berkat doa yg xhenti dr aku sniri, papa, caca, family dan kwn2. Tqvm.

Tuesday, February 5, 2008

Anak papa


Nmpk'y iwan ni mmg mewarisi sikap papa. Setakat ari ni dh 2 org nurse yg agak kiut dia ngurat. Ketare ye sikap dak edy yg dia bwk. Huhu.

Masuk wad


Aku tgh lalui saat yg sgt aku takuti selama sebln ni. Hari ni iwan masuk wad. Esok insyaallah dia kena operate. Aku xtau mcmn nk ckp perasaan aku skang ni. Nk mkn pun xde selera. Sejak pg td, aku cume mkn 1 sudu nasi beringin. Rase nk nangis tp thn sbb takut mumy dady risau. Tp bile b'gerak je keta dr umh masa nk ke hospital td, air mata aku dh xdpt nk ditahan lg. Aku sedih, aku takut, aku risau.. Semenye b'campur aduk. Smpi kt hospital, aku nangis lg bile nurse amek darah iwan dan dia menangis sebut atak (kakak) dan papa. Lbh sayu hati aku bile kakak pun nangis bile tgk adik dia menangis kesakitan. Ya Allah.. Kau tabahkanlah hati aku utk hadapi dugaanMu ini... Aminnn..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...