.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Sunday, January 20, 2008

Sehari sebelum tahun baru cina...

3 tahun dulu (2005)

AKU :
bertarung nyawa kat dlm operation theater untuk lahirkan puteri sulung kesayangan aku... Nur Atiqa Natasya.
Sebelum kejadian - Perasaan aku... Tuhan je yg tau. Betapa aku takut, gementar. Macam2 ada kat fikiran ni.
Semasa kejadian - baru aku tau... xde ape pun rupenye operation ni... alhamdulillah xde complication. Paling teruk pun aku cume rase sesak nafas sket je mase tu.
Selepas kejadian - aku antara pesakit yg paling kuat (menurut kate doktor ye kengkawan) sbb aku boleh tersenyum selepas pembedahan.... alhamdulillah...

SUAMI AKU :
sebelum kejadian - maybe dia adalah suami yg paling tenang. Tu dari luaran je la... hati dia Tuhan je yg tau... Dia bg aku semangat melalui kata2 dan jugak air muka dia yg tenang tu...
semasa kejadian - maybe dia adalah suami yg paling risau waktu tu. Dia tunggu kat pintu dewan bedah sejak aku ditolak masuk ke situ, sampai lah aku selamat keluar...
selepas kejadian - maybe dia adalah suami dan ayah yg paling bahagia waktu tu. 2-2 anak & isteri dia selamat dan lebih sihat berbanding orang lain....


Tahun ni (2008)

AKU :
sebelum kejadian - aku adalah ibu yang paling risau dlm dunia sbb putera kesayangan aku, Muhammad Afiq Ridzuan akan menjalani pembedahan 1 hari sebelum thn baru cina ni (sama tarikh ngan pembedahan aku dulu kalau ikut kalendar cina). Hati aku ni... Tuhan je yang tau. Risau, sedih, takut... Berserabut otak ni dibuatnya. Tp aku tau aku kena tabah hadapi semua ni... Sokongan dari suami tersayang, keluarga dan kawan2 sangat membantu aku yg sememangnye lemah emosi ni...
semasa kejadian - Insyaallah aku akan berada dalam operation room untuk temankan Iwan sebab aku rase dia lebih perlukan aku dari papa dia waktu tu. Secara emosinya dan mentally nya... aku dah bersedia untuk lalui saat tu... Insyaallah... Demi Ridzuan, aku kena hadapi ketakutan tu...
selepas kejadian - Insyaallah aku harap pembedahan tu berjaya tanpa sebarang komplikasi pada Iwan... Hopefully aku akan jadi ibu yang paling gembira dan lega saat tu... aminnn....

SUAMI AKU :
sebelum kejadian - aku tau dia risau mcm aku walaupun dia x pernah tunjukkan langsung. Dia banyak bagi semangat kat aku sampai aku jadi setabah ni... Kalau xde dia, aku x rase aku boleh lalui saat ni sorang2....
semasa kejadian - dia akan jage caca... yang aku pasti akan meragam sbb aku xde. Dia mmg sangat2 diperlukan waktu ni. Tanpa dia, waktu tu mesti huru hara....
selepas kejadian - aku tetap perlukan dia untuk hadapi saat-saat selepas tu... Semoga kami dapat berkongsi kegembiraan dan dapat sambut b'day caca pada 8hb nanti dengan keadaan Ridzuan yang sihat....

Kepada semua yang bace blog ni, doakan pembedahan Ridzuan pada 6 Februari 2008 nanti berjaya dan doakan keselamatan si kecil tu....

Ya Allah Ya Tuhanku... semoga pembedahan kaki Ridzuan berjaya tanpa sebarang komplikasi... Kau tahu betapa kami sayangkan dia.... Aminnn...

1 comment:

bdk ujan said...

3 tahun dulu..saya tak tembam!
tahun ini saya jadik tembam! huaaa...kite tak tembam kan?? maner ader...kite tomen lagi kan??? kan?? kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...