.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, September 24, 2007

My 1st Caramel Pudding & Caca's 1st Laptop

Kisah 1 (aku & puding caramel)


Aku mmg suke mkn puding caramel. Biasenye thn yg sudah2... tiap2 ari dlm bulan Ramadhan ni aku mesti g pasar ramadhan beli puding caramel. Berhinggit2 gak la duit aku abis dlm 1 hari. So, thn ni aku berazam yg aku xnk beli puding caramel lagi. So, bagi merealisasikannye, aku dgn bersungguh2 membuat sniri puding caramel kegemaran aku tu... and ni la dia hasilnye... tadaaa....




Hmm... puas ati aku. Xpyh aku susah2 nak beli lagi thn ni...






Kisah 2 (caca & laptop)


Si caca lak dari aku dlm pantang lagi ari tu asyik la mintak belikan laptop. Bukan la laptop betul. Laptop mainan. Ari tu aku bawak g beli, tibe2 dia berubah ati. G amek toy yg lain. Pastu kat umah asyik la merengek mintak laptop balik smule. Geram tul aku budak ni. Last2 ari tu papa dia g belikan dia laptop. Bukan main happy lagi dia masa ckp nak bwk g beli laptop. Tup2 bile dah smpi astaka, mainan lain lagi yg dia pilih. Hangin tul aku. Aku xpedulik, aku amek gak laptop tu walaupun dia xnk mase tu. Mls aku nak dgr dia merengek lagi kat umah mintak laptop...




Kisah 3 (ridzuan & bhn buangan)

Tgk la rambut Ridzuan. Kiut x ??? Huhu... dasat sey... Dan tgk gak kesan 'bahan buangan' kat seluar dia tu... "Terase ye bahan buangannye..." (bak kate bibik...) hehe...










Kisah 4 (laki aku & doktor yg berlagak)


Alkisah... ari tu aku teman laki aku g klinik. Sakit dada. Hangin tul aku tgk doktor kat klinik jaya tu. Berlagak nak mampos. Tau la ko tu doktor. Xpyh la nak gune term2 perubatan yg patient mmg xphm tu. Cube la gune bahasa yg difahami oleh pesakit. Ni x... berlagak nak tunjuk yg dia tu terer. Berbual gune term2 ilmiah dia ngan assistant dia yg xkurang berlagak cam dia gak. Yg kite ni terpinge2 la. Bile tanye, dia ckp xpe... xde pape... Ba*** ko la doktor!!! Geram tul aku. Tau la ko doktor. Xyah la nak berlagak. Kang aku gune term2 komputer dpn ko kang ternganga mulut kao. Huhu... Tensen tul aku org yg xprofessional cani. Nak tunjuk terer xkena tempat & masa. Kalau ikutkan ati mmg aku xhingin nak g klinik tu. Tp disebabkan tu klinik panel tmpt keje laki aku, terpakse la gak pegi. Tp pape pun aku xpuas ati sbb xtau ape sakit laki aku. Nanti gaji aku nak gak bawak laki aku g klinik lain.... (ps: gambar xde kena mengena ngan cerita... huhu)





Kisah 5 (maid aku & tv)

Haku mmg jaki tul tgk maid aku skang ni. Asyik la ngadap tv kejenye. Kang aku marah kang, dia berenti, susah lak aku. Nak xnak, terpakse la aku buat2 redha. Tp redha2 pun aku terlepas gak marah dia pg td. Xde la marah sebenarnye. Tp tegur. Aku ckp kat dia, pg ni biar caca tgk channel 63 tu smpi t'hari. Asyik tgk citer melayu jek. Xberkembang otak budak tu. Huhu... cam klaka lak alasan aku. Tp aku mmg hangin la dgn dia. Caca tgh tgk Mickey Mouse, dia leh tukar channel lain. Tgk citer melayu dia yg x abis2. Citer melayu, citer indon. Tensen haku. Dia blh ckp kat caca, asyik tgk katun jek. Biar la. Budak tu bukan tgk katun bkn2. Drp tgk citer indon yg mengarut tu. Yg paling sakit ati tu, aku tgh tgk tv pun dia sibuk suh bukak citer melayu. Eh... aku majikan ke dia majikan ? Kang aku geram kang aku bawak kad astro tu g keje baru dia tau. Sian lak anak aku nk tgk tv. Bengang la cani... Dah le jage budak cincai2 jek. Weekend aku mandikan budak, berkerak tinge budak tu. Tah cane dia bersihkan budak tiap2 ari tah. Kang tegur byk2 kali kang dia bosan, dia blah lak, aku gak yg susah. Pastu budak dah tido, bukan dia nak g bt keje lain. Dia duk la tepuk budak tu sambil mata tgk tv. Kekadang tu dia pun tido same. Hangin... hangin...

(ps : gambar ni pun xde kena mengena ngan citer)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...