.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, September 19, 2007

Aku...

Dah dkt sebulan aku naik keje. Tp still xde mase nak duk diam2 update blog cam masa dlm pantang dulu. Update pun yg simple2 jek... Actually aku still dlm proses meng'tune' balik life aku. Dengan adenye ahli baru dlm family skang ni, boleh dikatakan huru hara gak la idup aku memule. Essp mase baru2 masuk keje.

Ade beberape perkara yg aku nak update kat sini :

1. Aku dah kurus balik... hehe... tp kurus tu xde kurus sgt la... Kurus la berbanding ngan mase pregnant. & kurus sket berbanding mase lps bersalin caca dulu... (pengakuan dari husband sniri tau...)

2. Afiq Ridzuan dah pandai senyum, mengagah, berbual (dlm bhs dia la) & yg latest dah pandai menyiarap. Yg dia kekalkan sejak mule lahir... menangis & mengamuk. Mmg expert ah. Tensen la mama... uwaaaa!!! (meh tgk video dia... background tuh suara aku ngan caca... huhu)


3. Skang ni jadual keje laki aku dah berubah. Xmcm mase dia keje 7-E dulu. Tensennye haku. Weekend dia kena keje. Pastu time keje x same ngan aku. Xbest sgt2. Yg kesiannye anak2 la. Caca dah xdpt g tanjung main buai ptg2 atau weekend cam slalu. Adik dia lagi kesian... x merasa nak kuar jalan2 cam Caca mase kecik2 dulu. Ye la... papa dia asyik keje jek. Nak harap aku bawak ? Hmm... alamat terbalik la bandar Muar ni. Mane la aku nak ctrl 2-2 org tu sekali. Xreti ah. Dgn caca yg xreti duk diam. Pastu dgn afiq yg kuat mengamuk. Boleh meroyan aku nanti... huhu.... Kawan2 slalu tanye, bile nak bawak Afiq g cosmo ? Hmm... nanti la kengkawan ek... tunggu dia dh blh duk kat car seat baru kite leh bwk rasenye. Xpun tunggu papa & mama dia cuti serentak baru leh bawak g opis nih jumpe aunty & uncle kat sini... Bukan sng nak mengelolakan 2-2 tu serentak sorg2... Tahniah la pada zai sbb berjaya mengelolakan 3 org anak sorg2 skang ni... kagum tul lah kite... Syabbbasss... hehe...

4. Aku kena ajar C#. Hampeh tul. 2-3 minggu aku ni abis utk study mende tu jek. Takut nak ngajar benda yg kite xbaper expert nih (essp bile aku cume pnh sentuh skali je mende ni mase training zaman dulu2 tu. Tu pun ujung2 jek... huhu). So, terpakse la aku study & pastikan aku leh bt program gune C# utk tmbhkan confident sblm aku leh ngajar kat dpn student nanti. 1-2 minggu lps dlm otak aku ni xde pk lain... C# jek... Mkn ingat C#, minum ingat C#, nak tido ingat C#... lorat tul... And hasilnye... skang ni aku rase C# tu xde la susah sgt. & aku rase aku dah blh handle dah mende ni... Insyaallah.... Semoga dipermudahkan segalanye...

Byk lagi update ttg diri aku sebenarnye... tp mls ah nak citer seme kat sini... xsmpt nak mengarang... hehe...

1 comment:

aniza said...

waaaa...caca dah mintak laptop sey! memang anak zaman IT btol...cakap pelat lagi dah mintak laptop...hihihih!

apsal ridzuan kuat melalak...tu la, len kali jgn admire poster baby melalak DIGI TeenSearch tu hek! ahahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...