.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, September 24, 2007

My 1st Caramel Pudding & Caca's 1st Laptop

Kisah 1 (aku & puding caramel)


Aku mmg suke mkn puding caramel. Biasenye thn yg sudah2... tiap2 ari dlm bulan Ramadhan ni aku mesti g pasar ramadhan beli puding caramel. Berhinggit2 gak la duit aku abis dlm 1 hari. So, thn ni aku berazam yg aku xnk beli puding caramel lagi. So, bagi merealisasikannye, aku dgn bersungguh2 membuat sniri puding caramel kegemaran aku tu... and ni la dia hasilnye... tadaaa....




Hmm... puas ati aku. Xpyh aku susah2 nak beli lagi thn ni...






Kisah 2 (caca & laptop)


Si caca lak dari aku dlm pantang lagi ari tu asyik la mintak belikan laptop. Bukan la laptop betul. Laptop mainan. Ari tu aku bawak g beli, tibe2 dia berubah ati. G amek toy yg lain. Pastu kat umah asyik la merengek mintak laptop balik smule. Geram tul aku budak ni. Last2 ari tu papa dia g belikan dia laptop. Bukan main happy lagi dia masa ckp nak bwk g beli laptop. Tup2 bile dah smpi astaka, mainan lain lagi yg dia pilih. Hangin tul aku. Aku xpedulik, aku amek gak laptop tu walaupun dia xnk mase tu. Mls aku nak dgr dia merengek lagi kat umah mintak laptop...




Kisah 3 (ridzuan & bhn buangan)

Tgk la rambut Ridzuan. Kiut x ??? Huhu... dasat sey... Dan tgk gak kesan 'bahan buangan' kat seluar dia tu... "Terase ye bahan buangannye..." (bak kate bibik...) hehe...










Kisah 4 (laki aku & doktor yg berlagak)


Alkisah... ari tu aku teman laki aku g klinik. Sakit dada. Hangin tul aku tgk doktor kat klinik jaya tu. Berlagak nak mampos. Tau la ko tu doktor. Xpyh la nak gune term2 perubatan yg patient mmg xphm tu. Cube la gune bahasa yg difahami oleh pesakit. Ni x... berlagak nak tunjuk yg dia tu terer. Berbual gune term2 ilmiah dia ngan assistant dia yg xkurang berlagak cam dia gak. Yg kite ni terpinge2 la. Bile tanye, dia ckp xpe... xde pape... Ba*** ko la doktor!!! Geram tul aku. Tau la ko doktor. Xyah la nak berlagak. Kang aku gune term2 komputer dpn ko kang ternganga mulut kao. Huhu... Tensen tul aku org yg xprofessional cani. Nak tunjuk terer xkena tempat & masa. Kalau ikutkan ati mmg aku xhingin nak g klinik tu. Tp disebabkan tu klinik panel tmpt keje laki aku, terpakse la gak pegi. Tp pape pun aku xpuas ati sbb xtau ape sakit laki aku. Nanti gaji aku nak gak bawak laki aku g klinik lain.... (ps: gambar xde kena mengena ngan cerita... huhu)





Kisah 5 (maid aku & tv)

Haku mmg jaki tul tgk maid aku skang ni. Asyik la ngadap tv kejenye. Kang aku marah kang, dia berenti, susah lak aku. Nak xnak, terpakse la aku buat2 redha. Tp redha2 pun aku terlepas gak marah dia pg td. Xde la marah sebenarnye. Tp tegur. Aku ckp kat dia, pg ni biar caca tgk channel 63 tu smpi t'hari. Asyik tgk citer melayu jek. Xberkembang otak budak tu. Huhu... cam klaka lak alasan aku. Tp aku mmg hangin la dgn dia. Caca tgh tgk Mickey Mouse, dia leh tukar channel lain. Tgk citer melayu dia yg x abis2. Citer melayu, citer indon. Tensen haku. Dia blh ckp kat caca, asyik tgk katun jek. Biar la. Budak tu bukan tgk katun bkn2. Drp tgk citer indon yg mengarut tu. Yg paling sakit ati tu, aku tgh tgk tv pun dia sibuk suh bukak citer melayu. Eh... aku majikan ke dia majikan ? Kang aku geram kang aku bawak kad astro tu g keje baru dia tau. Sian lak anak aku nk tgk tv. Bengang la cani... Dah le jage budak cincai2 jek. Weekend aku mandikan budak, berkerak tinge budak tu. Tah cane dia bersihkan budak tiap2 ari tah. Kang tegur byk2 kali kang dia bosan, dia blah lak, aku gak yg susah. Pastu budak dah tido, bukan dia nak g bt keje lain. Dia duk la tepuk budak tu sambil mata tgk tv. Kekadang tu dia pun tido same. Hangin... hangin...

(ps : gambar ni pun xde kena mengena ngan citer)

Thursday, September 20, 2007

aku mau...

Satu lagi keunikan suara & lirik yang puitis dari ONCE...


kau boleh acuhkan diriku
dan anggap ku tak ada
tapi tak kan merubah
perasaanku kepada mu

ku yakin pasti suatu saat
semua kan terjadi
kau kan mencintaiku
dan tak akan pernah melepasku

(dear papa...)
aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
selalu bersedia bahagiakan mu
apa pun terjadi
ku janjikan aku ada...

kau boleh jauhi diriku
namun ku percaya
kau kan mencintaiku
dan tak akan pernah melepasku

aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
aku yang rela terluka untuk masa lalu..

Wednesday, September 19, 2007

Aku...

Dah dkt sebulan aku naik keje. Tp still xde mase nak duk diam2 update blog cam masa dlm pantang dulu. Update pun yg simple2 jek... Actually aku still dlm proses meng'tune' balik life aku. Dengan adenye ahli baru dlm family skang ni, boleh dikatakan huru hara gak la idup aku memule. Essp mase baru2 masuk keje.

Ade beberape perkara yg aku nak update kat sini :

1. Aku dah kurus balik... hehe... tp kurus tu xde kurus sgt la... Kurus la berbanding ngan mase pregnant. & kurus sket berbanding mase lps bersalin caca dulu... (pengakuan dari husband sniri tau...)

2. Afiq Ridzuan dah pandai senyum, mengagah, berbual (dlm bhs dia la) & yg latest dah pandai menyiarap. Yg dia kekalkan sejak mule lahir... menangis & mengamuk. Mmg expert ah. Tensen la mama... uwaaaa!!! (meh tgk video dia... background tuh suara aku ngan caca... huhu)


3. Skang ni jadual keje laki aku dah berubah. Xmcm mase dia keje 7-E dulu. Tensennye haku. Weekend dia kena keje. Pastu time keje x same ngan aku. Xbest sgt2. Yg kesiannye anak2 la. Caca dah xdpt g tanjung main buai ptg2 atau weekend cam slalu. Adik dia lagi kesian... x merasa nak kuar jalan2 cam Caca mase kecik2 dulu. Ye la... papa dia asyik keje jek. Nak harap aku bawak ? Hmm... alamat terbalik la bandar Muar ni. Mane la aku nak ctrl 2-2 org tu sekali. Xreti ah. Dgn caca yg xreti duk diam. Pastu dgn afiq yg kuat mengamuk. Boleh meroyan aku nanti... huhu.... Kawan2 slalu tanye, bile nak bawak Afiq g cosmo ? Hmm... nanti la kengkawan ek... tunggu dia dh blh duk kat car seat baru kite leh bwk rasenye. Xpun tunggu papa & mama dia cuti serentak baru leh bawak g opis nih jumpe aunty & uncle kat sini... Bukan sng nak mengelolakan 2-2 tu serentak sorg2... Tahniah la pada zai sbb berjaya mengelolakan 3 org anak sorg2 skang ni... kagum tul lah kite... Syabbbasss... hehe...

4. Aku kena ajar C#. Hampeh tul. 2-3 minggu aku ni abis utk study mende tu jek. Takut nak ngajar benda yg kite xbaper expert nih (essp bile aku cume pnh sentuh skali je mende ni mase training zaman dulu2 tu. Tu pun ujung2 jek... huhu). So, terpakse la aku study & pastikan aku leh bt program gune C# utk tmbhkan confident sblm aku leh ngajar kat dpn student nanti. 1-2 minggu lps dlm otak aku ni xde pk lain... C# jek... Mkn ingat C#, minum ingat C#, nak tido ingat C#... lorat tul... And hasilnye... skang ni aku rase C# tu xde la susah sgt. & aku rase aku dah blh handle dah mende ni... Insyaallah.... Semoga dipermudahkan segalanye...

Byk lagi update ttg diri aku sebenarnye... tp mls ah nak citer seme kat sini... xsmpt nak mengarang... hehe...

Tuesday, September 18, 2007

Mintak mahap yek kawan2...

Sori ek kengkawan... kite terpakse gak publish video ni... sbb rasenye ni la antara detik terindah dalam hidup kite. TQ kengkawan sbb bt kite happy walaupun terpakse berkongsi kek lagi ngan amin... (hish... bile la budak ni nak pindah ni.... huhu..)


Wednesday, September 12, 2007

Sampah Masyarakat...

Sem ni ada sampah-sampah masyarakat lak kat kelas aku. Saper lagi kalau bukan si BE***, A** dgn si 'SITI ASMAH' tu. Aduhai... cane la sampah2 masyarakat ni leh masuk kat kelas aku sem ni ? Alamat jatuh la percentage aku sem ni... huhu... Si 'siti asmah' tu nmpk cam buleh ejas awal2 sem ni... tp si merpati dua sejoli (be*** & a**) tu mmg sah kotoran degil. Dah minggu ke dua masih x masuk kelas lg. Hish... pelik tul aku perangai budak2 ni. Buat ngabihkan duit mak bapak jek. Kalau setakat datang cosmo utk bercenta, baik la korang kawen je budak... Tensen haku! Aku kalau ikutkan ati nak je aku tendangkan b***** masing2. Baru puas ati aku. Nak je rasenye aku jumpe mak bapak si a** tu. Bukan hape... nak tlg antar rombongan meminang ke umah be***. Huhu...

Hmm... nmpknye next sem terpakse la aku pinjam report nani ek nani... hehhe...

Wednesday, September 5, 2007

Happy B'day To Me....

Tibe2 terasa diri ni mcm dah tua sgt....
Hmm... tua sgt ke aku ?
ataupun soalan aku yg sebenarnye...
Nmpk cam tua sgt ke aku skang ni ?

Tuhan... aku dah tua rupenye...
Dah puas ke aku nikmati nikmat dunia ni ?
Dah byk ke amal aku selama 31 tahun aku hidup dlm dunia ni ?
Tuhan... terasa diri ni kerdil sgt....

Ya Allah...
Kau panjangkan lah umur ku... supaya aku dapat beribadah kepada Mu...
Kau murahkan lah rezeki ku... supaya aku dapat membesarkan anak2ku dgn sempurna...
Kau ampunkan lah segala dosa ku... agar hidup aku lebih diberkati...
Kau kekalkan lah kebahagiaan yang aku kecapi sekarang ni....
Semoga setiap orang yang aku sayang menyayangi aku sepertimana aku menyayangi mereka....
Aminnn....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...