.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, August 16, 2007

Akhirnye..


Stlh lbh sebln keje 15jam sehari, 7 hari seminggu, dan stlh 2 kali cuti dibeku'n, akhir'y laki aku dpt cuti smlm. Bahagia'y idup. Lg best, lps ni pun dia keje ikut normal working hour. 9jam sehari, 1 ari full day dan 1 hari cuti.
Smlm dpt la bwk ank2 b'jln. Plan nk g pantai ari tu tp cancel. Nasib baik la mmg xjd nk pegi. Tibe2 pg smlm simen si kecik tu tanggal lg. Huhu. Utk kali yg ke-4 tau. Jd pg tu mmg x g memane. G hospital je. Lps tu br dpt b'jln. Tu pun g serom je. Xkisah lah.. Yg penting.. Tq papa. Kerinduan kitorg terubat jugak akhirnye.. (Huhu.. Terharu tu.. )

Tuesday, August 14, 2007

Tasya.. Tasya..


Sian iwan. Ari ni kena pukul ngan kakak dia smpi merah pipi & dahi. Naper la caca bt adik cmtu syg? Dh la sblm tu dia bg adik dia mkn cococrunch. Aku g dapur jap, bile g dpn tgk kt tepi bibir adik dia comot warna coklat. Bile aku tanye, dgn bangge'y dia ngaku. Pastu aku g dapur bt susu, tibe2 dgr iwan nangis kuat. B'lari aku ke dpn. Iwan dh nangis smpi xde suare. Xb'nafas adik tu nangis. Aku pujuk lame br berenti nangis. Skali tgk pipi & dahi dia merah bks kena pukul. Pukul dgn reket lak tu. Sian ridzuan. Tu pun masih t'balik2 bibir menahan tangis. Sayu ati gak'y. Hai.. Siksa dibuat'y dik...

Jgn la kembang'n idung dik..


Afiq ridzuan skang ni dh pandai ketawa @ senyum bile org agah. Tgk tu smpi kembang2 idung nk ketawa punye pasal. Huhu.
Hmm.. Seme org bising. Apesal xpanggil bb ni afiq? Mmg aku nk panggil afiq. Nama afiq tu pun aku yg pilih. Tp papa dia suke sgt nama ridzuan. Panggil la gune nama tu. Ridzuan, iwan, wan. Dady dia lg best. Panggil juan. Yg mumy lak panggil boboi. Kompius ank aku. Byk sgt nama dia. Hehe..

Sunday, August 5, 2007

Laa.. Tanggal?


Ya Allah.. Cane leh tanggal ni wan? Nakal'y ank mama ni. Simen pun blh tanggal. Huhu. Pg td lps mandi, mase k.yah nk pakai'n dia suar, dia tendang2 terus tanggal.
Hmm.. Ari ni last day aku pantang. Esok merdeka! Yahooo! Yg penting sok aku nk m'cemar duli, drive. W'pun lesen lum renew. Rindu'y nk kuar umh.. Huhu.

Thursday, August 2, 2007

Manjalara


Aku bkn peminat drama melayu. Tp sejak cuti b'salin ni aku addicted tul dgn drama2 melayu essp manjalara ni. Jgn xcaye. Sembilu kasih pun aku ikut tiap2 minggu. Aduhai.. Ape nk jd ni olin? Sejak bile berubah? Mane heroes, prison break, csi segala tu? Huhu. Ni seme kak fauziah (maid aku tu) dgn mumy punye angkara la. Smpi aku pun b'jangkit. Rosak.. Rosak.. Tlg! Aku dh nk jd wanita sejati nmpk'y. Pasni jgn jenis muzik yg aku layan pun berubah sudah.. Huhu..

Wednesday, August 1, 2007

Ortopedik pt. 3


Ari ni g ortopedik lg. Bukak plaster cement ridzuan. Tgk.. Kaki dia dh ok. Alhamdulillah. Syukur sgt2. Tp still kena simen lg sbb doc takut dia bengkok blk. Tulang bb kan lembut. Hopefully dia cpt baik. Xde la lame kena simen. Kesian tgk kaki dia b'simen. T'bts aktiviti. Dh le dia jenis xreti diam. Bile kaki tu berat, asyik la nk ngamuk je kejenye. Xpe. Mama sentiasa doa agar ridzuan cpt sembuh. Syg ank mama...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...