.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, July 31, 2007

Tetamu


Ari tu zai & family dtg. Lawak tul tgk kerenah ank2 dia, tmbh lak dgn kerenah caca. Huru hara dibuat'y. Si kaknam caca, aku tgh b'bual2 dgn zai, dia dh pandai2 bwk bdk 3A (alif, aina, aqeem) masuk bilik tgk bb. Mase aku jengah si aqeem tgh beriya2 nk memanjat katil nk kejekan bb. Yg kakak dia tarik xbg panjat. Huru hara dibuat'y. Tp mmg tu satu scene yg paling lawak la aku rase. Dgn muke aqeem yg teruja. Ridzuan mesti ngeri lah dikelilingi kanak2 xcukup umur tu seme. Hehe. Papepun tq zai & family sbb sudi dtg. Dan jgk tq kpd group student projek sem lps sbb sudi m'jenguk aku kt umh ni td..

Wednesday, July 25, 2007

Cerewet sgt ke aku?


Aku xtau la sama ada aku yg t'lalu cerewet skang ni atau dia yg bt keje x ikut standard aku atau mmg dia xreti bt keje...
2-3 ari ni aku mcm xb'kenan je dgn kakak yg keje sini. Byk keje yg dia bt yg xkena je pd pandangan aku. Tensen tul.

Ape yg aku xpuas ati?
1 - dia x jg kebersihan. Botol susu bdk dia biar je togel. Kan ke bb tu. Very fragile. Kang kalau dh sakit aku gak yg susah.
2 - cuai dan boros. Ada ke susu bdk lum betul2 abis dia nk buang je tin susu tu. Check la dulu. Tau la dia xkuar duit. Aku mmg pantang bazir2 ni. Lg lak aku yg tanggung seme tu sbb laki aku xde gaji ari tu.
3 - caca berubah sejak dia jg. Lg la aku frust. 2 thn aku jg ank aku biar jd ank yg baik, yg dgr kate. Tibe2 bile org jg, caca totally berubah. Degil, melawan. Tensen aku. Bdk tu dia didik dgn perkataan JGN. Seme'y jgn. Dia xtau perkataan jgn tu sgt m'pengaruhi mental bdk dan sgt2 effect pd perkembangan minda dia. Pastu caca dh xreti nk b'dikari. Seme dia bt'n sbb nk biar keje dia cpt siap. Pastu blh tgk tv. Smpi bile pun ank aku xpandai. Dan yg paling sakit ati. Caca dh mula biadap skang ni. Nk tendang org lah, ckp menengking2 lah. Tensen aku. Smpi caca kena lempang dgn aku ari tu. Sian caca..
Byk lg lah yg aku xb'kenan sebenar'y. Hish.. Sbb tu la aku lbh suke jg sniri ank2 aku. Sbb aku tau aku cerewet...

Monday, July 23, 2007

Kena buli ke dik?


Ari ni ridzuan genap sebln. Dpt hadiah calar kt bwh mata tu ha. Sian. Punca luke xdpt dikenalpasti. Cume ada 2 kemungkinan. 1 - kena kuku dia (tp agak mustahil sbb dia pakai sarung tgn). 2 - kakak dia cubit. Kalau ikut'n kesan luke tu mmg mcm kena cubit. Dan stlh disoal siasat, suspek tlh mengaku bersalah w'pun tidak dipakse. Huhu. Caca.. Caca.. Naper la cubit adik syg? Pening pale mama la cani.. Tp tah leh caye ke x pengakuan si kakak tu sbb dia tu spesis imaginasi tinggi a.k.a kuat berangan. Tah le..

Sunday, July 22, 2007

Sleep with 1 eye open, gripping your pillow tight..


Now i lay me down to sleep,
Pray the Lord my soul to keep,
If i die before i awake,
Pray the Lord my soul to take.

Hush little baby don't say a word. And nevermind that noise u heard. Its just a beast under your bed, in your closet, in your head..

Exit light,
Enter night,
Take my hand,
We're off to never never land..

Huhu.. Lame xlayan lagu metallica.. Aku tgh boring. Nk tido tp mls. Kena himpit dgn bdk 2 org ni. T'sepit aku kt tgh2 xleh gerak. Diorg ni mmg ada magnet ngan aku. Mesti nk melekat essp si kakak. Adusss..

Saturday, July 21, 2007

Ilang boring aku..


Smlm kwn2 cosmo dtg melawat baby dgn kakak baby dgn mak baby skali. Huhu. Seronok'y. Rase cm b'sinar blk je idup ni dgr riuh rendah suara kwn2 aku yg kepoh2 semenye tu. Betape bosan'y aku dok umh selama ni. Huwarghh.. Xsbr'y nk masuk opis blk. Rindu kt kwn2 sebilik lect seme. Kpd yg dtg smlm - linda, ana, nani, dila, kiah, zam, zu, k.zarul, zura n niza, tq very much sbb sudi b'kongsi bau param & pilis kite ni. Hehe. Sori la sbb lunch mkn keropok jek. Nk mkn sdp lain kali ye. Huhu.
Alamak.. Smlm lupe amek gmbr la. Letak gmbr ridzuan je la ye. Diorg pun smlm kate nk sain kaki transformer ridzuan tp lupe gak. Xpe la. Lain kali jumpe leh sain ek.

Wednesday, July 18, 2007

Orthopedik pt.2


Smlm g ortho lg. Diorg simen kaki ank aku. Xpe. Aku rela. Dr pakai splint yg xbp b'kesan tu. Biar la dia simen dr kecik cani. Tp.. Ketabahan dan kesabaran aku diduga lg. Bb nangis sejak blk dr simen smpi la pg td. Tido kejap2 je. Tu pun jap tido kt bahu aku, jap kat bahu papa dia. Gilir2. Aku dh la br nk sihat. Pg ni br dia ok. Agak'y simen tu dh kering n ringan dan dia dh blh gerak kaki dgn aktif mcm biasa. Skang ni dia tgh tido lena. Pastu kakak yg jg dia leh dpt dtg lak pg td. Huru hara aku. Smpi'n zam nk dtg pg ni pun aku xbg. Nasib baik kakak tu b'hati perut. Br jap ni dia dtg. Lega aku. Leh la aku ganti tido yg t'ganggu smlm.
Tgk. Kiut x? Ridzuan in pink. Hehe. Baju kakak dia tu sebenar'y. Ari ni 1st time dia pakai suar. Hmm.. Skali pandang cm transformer lak kaki ank mama ni. Huhu.

Sunday, July 15, 2007

Bentan ke rentan?


Tah camane ari ni blh demam. Penat sgt bdn ni. Dgn caca yg byk kerenah, degil m'jd2, aku xdpt nk rest. Bb pulak jenis b'jg tgh mlm. Nangis lak tu. B'salin dan b'pntg kali ni bt aku serik. Xtau nk ckp. Bkn sakit b'salin yg bt aku serik. Tp tempoh 44hari ni yg bt aku serik. Bdn ni rase lemah je sbb xcukup rest (w'pun aku mkn segala datok ubat). Ditmbh lak dgn emosi aku yg xmenentu.. :'(

Thursday, July 12, 2007

Pesta batik yg m'bosan'n


Ari ni ari ke-20 aku b'pantang. B'pantang kali ni aku rase sgt m'bosan'n, sgt2 xde semangat w'pun ada bb baru. Aku x se excited dulu la. Seme'y sbb aku kena lalui kebanyakan masa sendiri. Laki aku makin sibuk keje. 9am - 12m/nite. Everyday. Tuhan je la yg tabah'n ati aku. Tiap2 ari aku nangis. Sejak aku pregnant ridzuan smpi la skang mmg aku kuat nangis. Apesal tah. Aku tau xelok nangis2 dlm pantang ni. Tp tah le. Aku ni ada masalah emosi gak'y. Xpun hormon2 aku tgh dlm proses nk stabil blk. ;-) ala bkn selama'y pun papa kena keje camtu. Xlame lg kan opening giant. Sbb tu dia bz. Smpi itam legam laki aku bt keje. Sian dia. Lps ni bile seme dh ok, kitorg dh plan nk g b'cuti. Dgn family member yg baru. Yahooo!!

Wednesday, July 11, 2007

Cosmorianz


Smlm bb ridzuan dikunjungi abg2 n kakak2 angkat dia dr cosmo. Rajin bdk2 ni dtg. Siap bwk hadiah bb lg tu. Kpd yg sudi dtg (ana, arif, epul, amirul, along, echa, sham, sarah, intan dan mamat - kt blakang kamera.. Hehe..) Dan yg sudi kem slm (hadi dgn zu), time kasih byk2 ye. Tgk la.. Aku dgn pilis kat dahi pun sibuk nk b'gmbr gak. Yg ridzuan lak bantai tido je time org dtg. Same cm kakak dia dulu...

Monday, July 9, 2007

Hset free


Ari tu register line celcom under friends n family plan. Dpt le hset bodo ni. Bengang tul. Mentang2 la free. Tahpape hset yg dia bg. Cani baek aku gune hset mcm k.zarul tu. Lg user friendly. Tahpape samsung nih.
Now ni aku dh mule rase boring duk umh. Laki aku sibuk keje. Maghrib br blk. Blk pun bkn dia pedulik'n aku sgt. Asyik dgn game soccer manager ke c'ship manager dia tu. Tiap2 ari aku tensen. Ape tah aku ni. Xde la ape sgt pun perkara tu. Aku je yg over-react. Maybe aku masih lg dlm proses menyesuai'n diri dgn suasana baru. Dr b'3 kpd b'4. Dgn bb ridzuan yg kuat melalak. Aduh.. Besar'y dugaan. Agak'y Tuhan dh bg aku sng yg amat mase pregnant, b'salin dan 2 thn besar'n caca. Skang ni br le aku tau bkn sng nk besar'n ank. Semoga Tuhan kuat'n semangat aku..

Saturday, July 7, 2007

Ni kakak..


Baby, ni tatak (kakak). Tatak tayang baby (kakak syg baby). Baby janan nanis ek. (Baby jgn nangis ek). Huhu. Diam xdiam dh 2 minggu caca jd kakak. Sian. Org xpuas b'manje. Mcm2 dia bt nk tarik perhatian org. Skang ni dia dh ok sket. Dh blh terima kenyataan gak'y. Paling sian mase aku kt wad 5 hari. Sakit jiwa buah hati aku ni. Mlm2 bgn nangis cari mama. G hospital xnk blk. Kt umh mengamuk je keje'y. Ye la.. Kitorg xpnh b'pisah sejak dia lahir. Jgn kate dia. 1st nite aku kt wad, aku xleh tido. Nangis rindu'n caca. Huhu. Bile aku blk umh, seminggu caca x g mana2. Takut aku ilang lg. Sian dia. Tiap2 hari, tiap2 mase aku kena bgtau dia yg aku syg dia n x tinggal'n dia lg. Skang ni br la dia berani nk tinggal'n aku kt umh. Sian caca..

Thursday, July 5, 2007

Ortopedik


On july 3rd, aku n hubby bwk bb jumpe pakar ortopedik utk tgk abnormality pd kaki bb. Tahape name sakit dia aku pun lupe. Sng ckp kaki bb aku lbh kurang kaki uncle boi dia mase lahir dulu. Luckily xseteruk boi. But unluckily abnormality tu pd 2-2 kaki. Poor bb. Agak'y mase pregnant aku asyik teringat n kesian kt kaki boi. Tu yg t'kenan tu. Xpela. Dh takdir. Mane tau nanti dia jd engineer cm uncle boi dia gak one day. :-)

Perasaan aku sbg ibu?
Of course aku sedih. Sian bb aku. Tp aku redha. Lgpun benda ni blh baik. Dan aku n hubby dh pun mula'n our 1st step utk bt yg t'baik 4 our bb. :-) n hasil dia, tu kaki bb aku kena pasang splint. Kiut x? Hehe. Lg 2minggu kena g ortho lg. Nanti aku update lg ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...