.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, June 5, 2007

Keluhan ibu mengandung...

Aduss... ingatkan dah nak bersalin ni xdapat kelas lagi. Skali tu belambak2 kelas aku. Sampaikan 36 kredit daa... Mau terberanak awal kalau cani. Mcm nak patah pinggang ni turun naik tangga. Dah le masa ngajar berdiri. Bukan xnk duduk, tp x siok la ngajar duduk. Mcm ilmu x sampai jek. Huhu... Yang lagi haru nye, sem ni ade kelas yg smpi 3 jam. Adusss... rase mcm nak berdarah tekak ni bercakap. Tuhan... kuatkan semangat aku. Kalau ikutkan ati ni, nak je aku mc ari ni. Sakitnye badan, Tuhan je yg tau. Bukan hari ni je... kalau boleh nak mc tiap2 hari. Tp memikirkan xde saper nak ngajar student aku nanti, aku gagahkan jugak badan ni utk g keje. HQ pun giler kejam... lecturer baru yang akan ganti aku cume boleh start keje pada 18hb nanti, ataupun bile aku dah bersalin nanti. Hangguk + mangkuk betul. Tensen aku. X simpati langsung kat pompuan mengandung cam aku ni... huhu... dgn terboyot2 membawa perut, naik tangga turun tangga dgn badan seberat 68.7 kg nih. Aduh... sakitnye Tuhan je yg tau. Smalam rase mcm nak tertanggal je perut ni. Mcm nak terkeluar pun ade gak baby dlm perut ni. Punye la penat. Kelas straight 9-11, 11-1, 1.30-3.30. Cube kire baper kali aku turun naik tangga. Minimum pun 3 kali. G surau lagi, g fotostat lagi... Uwaaaaaa... patah pinggang....

Tp xpe la... baper ari je lagi pengorbanan aku utk cosmo ni. Pastu nanti aku berehat panjang... kompem boring giler duk umah 2 bulan nanti... Kepada kawan2 seme... doakan aku selamat nanti... Mintak mahap kalau ade salah silap yek...

Pregnant kali ni aku rase berbeza sgt ngan masa pregnant caca dulu.,,
- Dulu badan aku xseberat ni - 68.7kg (setakat ari isnin ari tu). Dah naik lbh seploh kilo nih.
- Dulu aku sgt2 berselera bile tang makan. Skang ni susah sket la. Tp berat bdn naik gak.
- Dulu aku sihat bile dah ujung2 waktu cani... tp skang ni... Tuhan je yg tau kesihatan aku cane..
- Dulu perut aku kecik jek. Xde rase berisi sgt pun. Tp skang ni... penuh sgt rasenye perut ni. Nak duduk pun payah. Besor gamaknye baby aku kali ni...
- Dulu mase pregnant caca aku takut sgt kat amin (sbb tu la caca takut kat amin skang ni), tp skang xdenye... rase cam nak ketuk2 je pale si amin tu... punye la x takut... hehe....
- Dulu aku leh ctrl mulut aku, skang ni payah tul... suke sgt maki org... adusss...

Dan pregnant kali ni aku sgt2 pemalas. Essp bab kemas mengemas. Seme laki aku yg buat. Kemas bilik, susun baju, seme lah. Kalau harapkan aku, smpi seploh tahun la kain baju tu xmasuk dlm almari. Biar je kat atas meja. Tp kalau bab masak, rajin lak aku. Sebabnye... aku cume berselera ngan masakan aku jek. Huhu... Cam best sgt masakan aku tu. Dah le aku pemalas, selekeh lak tu. Kalau makan tu, x bersepah kat tepi pinggan memang x sah. Pastu ngantuk la sepanjang mase. Kalau boleh, sepjg mase nak tido. Eeeii... buruknye perangai aku pregnant kali ni. Baby jgn ikut perangai mama yek. Nanti org nyampah. Huhu.... Tp pregnant kali ni aku kurang la sket alah kat bau laki aku. Kalau time caca dulu, aku mmg nyampah giler kat bau laki aku. Xleh nak dekat kalau ikutkan ati ni. Essp kalau dia pakai minyak wangi ke. Sampaikan dulu dia mandi pun aku xbagi gune sabun. Nanti kombinasi bau sabun ngan bau badan dia tu buat aku mual. Hehe... Sian dia. Skang ni xde la smpi camtu. Kadang2 mcm xde bau lak aku rase laki aku tu... hehe...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...