.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, June 15, 2007

Hapdet di ujung2 waktu...

Phewww... akhirnye siap pun keje haku. Tinggal tunggu budak2 ni antar outcome kul 9 kang ngan esok. Ada pun mase nak update blog ni...

Lately ni aku sgt2 bz ngan keje. Rase mcm xabis2 jek keje ni. Al maklum lah... nak cuti 2 bulan. Pastu kelas2 + seme keje2 aku nak kena handover kat lect baru - satu perkara yg aku xsuke buat iaitu pass keje aku kat org lain. Aku mmg pantang bt keje x abis nih. Sbb mak aku slalu kate, kalau kite suke bt keje x abis, nanti sok luse org amek laki kite... Tp nak bt cane... diorang (admin) ni yg menggatal bagi aku kelas, pastu lecturer yg ganti aku dia xbg masuk awal2. Xpe lah... walaupun org akan sambung keje aku nanti, at least target aku nak siapkan outcome 1 mane yg terdaya. Setakat ni tinggal 1 kelas jek yg lum siap. Tu pun sbb sok baru diorg nak antar assg.

Now ni aku mmg betul2 tgh sarat. Kalau ikutkan expected date, lagi 5 hari jek aku nak bersalin. Tp xtau la kalau tibe2 mlm kang aku bersalin ke kan. Sbb kalau ikut family history, akak aku 4-4 anak bersalin awal. Aku jek yg xreti2 nak bersalin ni ha... Hehe... Tah lah... baby ni xpuas lagi duk dlm perut gaknye. Xpun Tuhan nak bg aku peluang siapkan keje2 aku dulu. Ataupun dia nak tunggu father's day baru dia nak kuar. Nak bg present kat papa & dady dia. Hadiah hari bapa : new baby utk papa dan new grandchild utk dady.

Hmm... ckp pasal papa... td laki aku ckp Isnin nanti dia kena training kat Melaka. Alhamdulillah... senang sket hati aku. Boleh la dia berulang jek. Hopefully dia ada kat sisi aku waktu aku bersalin nanti. Dan yg paling penting, dia ada tiap2 mlm masa aku dlm pantang nanti - saat di mana aku mmg sgt2 perlukan dia kat sisi aku utk bg sokongan moral & fizikal.... Satu lagi yg bt aku sng ati is... caca xperlu berjauhan ngan papa dia. Kalau x, xtau la mcmn jenuh aku nak menjawab bile dia tanye papa mane time tersedar tgh2 mlm nanti...

Tp td aku ada rase kecik ati sket ngan laki aku... Aku tgh tunggu masa nak bersalin, dia nak pegi segamat lah... then nak g balik kluang lak pastu sbb nak antar brg adik dia. Bukan aku xbg, cume... x boleh ke dia tunggu lps aku deliver ? Kenape aku slalu jadik yg no 2 slps family dia ? Aku sgt2 kecik ati..... :( Berdose ke aku Tuhan sbb kecik ati mcm ni??? Tuhan... kalau aku berdose, ampunkan aku. Dan semoga papa ampunkan segala dosa aku supaya aku mudah bersalin nanti.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...