.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, June 29, 2007

Muhammad Afiq Ridzuan bin Junaidi


Stlh puas pk, puas bt list, puas b'tukar2 nama, akhir'y muncul la nama ni. Nama afiq tu aku yg pilih, ridzuan lak laki aku yg pilih.. Maksud dia? Tah. Punye byk rujukan smpi aku sniri xingat maksud dia. Hehe..

Thursday, June 28, 2007

Hari ke-6 b'pantang


Bosan'y. Ni br 6 hari. Lum 6 minggu. Ape la aku nk bt sok luse ek? Tgk la muke si budak bulat ni. Hehe. Tido je keje'y. Kuat nangis lak tu. Xmcm kakak dia. X b'bunyi pun mase dlm hari. Tp dia.. Mandi pun nangis. Takut air. :-D Skang ni aku still xbp sihat. Br je 2hari berurut. So, bdn still sakit2. Dh lh. Ngantuk. Nk tido. Adios.

Wednesday, June 27, 2007

My new baby


Alhamdulillah.. Setelah 2 hari duk wad, dan setelah bertarung selama hampir 8 jam di labour room.. Ank bertuah ni lahir kedunia pd 23 jun 07, 4.59pm. Dgn berat 3.7kg, aku rase mcm ni la 1st n last aku nk b'salin normal. Mmg serik lah. Tp perasaan bile baby tu slamat kuar bt aku kiv je niat aku. Indah'y perasaan tu hanye Tuhan je yg tau. W'pun baby ni lahir dgn ada sikit kekurangan, aku tetap b'syukur sbb baby aku sihat dan comel. Yg paling aku suke, idung dia cm idung papa dia. ;-)

Thursday, June 21, 2007

Masuk wad ke?


Perghh.. Tensen giler! Perkara yg paling aku xsuke. Tp nk xnk t'pakse gak lalui. Sian caca. Ngamuk sakan dia bile aku ckp aku nk g spital. Xpnh dia ngamuk smpi cm2. Nangis t'sedu2 smpi bengkak2 mata. Mlm ni xtau la cane dia nk tido tanpa mama dia ni. Ke aku yg xleh tido tanpa caca mlm kang? Sayu'y ati ni tuhan je yg tau. Kitorg xpnh b'pisah sjk dia lahir. :'( uwaaa.. Rase cm nk nangis jek.. Tuhan.. Tabah'n ati aku..

Wednesday, June 20, 2007

Caca demam


Today is my expecting date. Aku dh start cuti dh. Xlarat nk g keje sbb dh mule sakit2 kt ari2 ni sejak smlm. Lgpun caca demam lak. Panas bdn dia. Sejak smlm. Demam nk dpt adik gak'y..

Tuesday, June 19, 2007

Keluhan...

Now ni...
Aku rase sakit...
Rase x selesa sgt..
Sakit pinggang...
Rase ngilu...
Mcm2 lah...
Dah nak bersalin ke aku ni ?
Eh... baru aku prasan...
Baby mcm kurang gerak ari ni...
Ke aku yg lupe kire ?
Sbb terlalu xde keje smpi aku pun lupe nak kire...
Caca pulak demam...
Buat aku bertambah risau...
Tu lah satu-satunye buah hati aku...
Bile caca sakit... aku jadik x keruan...
Aku sayang caca..
Walaupun akan muncul yg baru dlm idup aku...
Mudah2an caca cepat sembuh...
Mudah2an baby aku selamat...
Mudah2an aku jugak selamat....
Tuhan... permudahkanlah segalanya....
Aminnn....

Tadaa... aku lum bersalin lagi daa...

Hmm... 1 hari lagi. Penantian tu mmg satu penyiksaan. Huhuhu... Bosannye. Dah 2 hari aku g keje tp xbuat pape. Chatting, main Monopoly Tycoon (tp xmenang2... bengang tul!!). Makkk... boringnye bile xde keje. Ye la... slalu kelas berlambak2. Tibe2 dari smlm xde kelas sbb dah ade org yg ganti. Bosannye. Rase mcm nak je masuk kelas ngajar. Xleh tahan la duduk je cani. Xsakit pun leh jadik sakit.

Pg td aku bgn dengan rase yg lebih sihat dari smlm. Aik.. makin dah nak bersalin, makin sihat lak aku. Amazing sungguh. Ingatkan smlm dah nak bersalin dah. Baper kali rase cam contraction. Rupe2nye false contraction jek. Ye la... aku kan naif. Dulu mane ade sakit2 nak bersalin nih. Jadik skang ni aku mcm ala-ala jakun la sket. Surprise la pulak... Yg aku tau, dari ckp2 org jek sakit tu cane. Masih xleh bayangkan sakit yg sebenarnye tu mcmn sbb setakat ni mmg la ade sakit, baby pun ade rase mengeras... tp xde la sakit yg amat mcm ape yg aku dgr dr mulut2 org nih. Maybe lum mase'y lagi la kot. Huhu... takutnye... cane la gaknye sakit nanti ek ? Pape pun... mudah2an aku & baby selamat nanti... dan lagi satu... Baby kalau nak kuar pun tunggu papa balik ptg nanti ek... jgn kuar skang tau. Xde saper nak antar kite g spital kang. Xkan baby nak kuar kat cosmo ni kot? Sabar ye baby... Hehe.....

Hmm.. sempena aku dah nak bersalin ni, aku ade create satu mobile blog. Bukan ape... saje nak update ttg diri aku walaupun aku cuti sakan kat umh tu. Rajin2 jengah la mobile blog aku ek.... http://olynnmobile.blogspot.com ataupun klik jek kat link kat bhgn blogger tu.... Kompem sentiasa update sbb aku leh update gune hset jek... hehe... belagak sey.... skali tu xde kredit ek... Huhu... Insyaallah... aku akan sentiasa update mobile blog haku tu...

Monday, June 18, 2007

Ni la kakak


Ni si manje caca yg semakin manja sejak nk dpt adik ni. Mcm2 perangai dia bt. Aduhai caca.. Jgn la dera mama cani...

Saturday, June 16, 2007

Yahooo... siap pun!!!

Kawan2... kite dah siap outcome 1 !!! Secara x langsung tanggungjawab aku selesai utk semester ni... Td Ronizam dtg jap. Lega sbb dpt handover & bg amanat2 penting kat dia. Alhamdulillah... Lps ni Insyaallah dpt bersalin dgn aman... Hmm... mane2 yg terkurang tu harap maap ye kawan2 seme...

Utk seme kawan2 cosmo (essp kawan2 sebilik lecturer nih) termasuk la Ronizam yg bakal jadik 'ahli kelab', doakan kite selamat bersalin nanti... Kite & baby 2-2 selamat... In case kite bersalin sebelum Isnin nanti, mintak ampun & maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki yek... Kite dah maapkan dose korang seme yg menimbun kat kite tu... hehehe... essp dose si bibik joora yg sgt biadap tu... huhuhu....

Nanti kite cuti 2 bulan... Mesti rindu kat kebisingan kat sini. Tlg jage cosmo baik2 yek. Jgn biarkan org buli ahli2 kelab kite. Kalau diorg buli lebih2, g jek pejabat buruh... huhu... Jgn nanti bile kite naik cuti seme dah jadik lain lak. Pape update jgn lupe sms kite...

Yahooo.... xsabo nak tunggu baby kuar lak skang ni.... Adios seme!!! Emmmmuuuackkkssss!!!!

Friday, June 15, 2007

Update lagi : Happy Father's Day!!!

In case aku dah bersalin ahad nanti.... Aku bt entry ni in advance....


HAPPY FATHER'S DAY

to
Mr Junaidi bin Othman
Thanx for being a good father to my caca & future baby (maybe).

and

Mr Hashim bin Ahmad
Thanx for being such a good dady to me...

I LOVE BOTH OF YOU FOREVER.....


p/s : sok kalau aku lum bersalin (plus kalau aku rajin) aku hapdet lagi... hehe...

Hapdet di ujung2 waktu...

Phewww... akhirnye siap pun keje haku. Tinggal tunggu budak2 ni antar outcome kul 9 kang ngan esok. Ada pun mase nak update blog ni...

Lately ni aku sgt2 bz ngan keje. Rase mcm xabis2 jek keje ni. Al maklum lah... nak cuti 2 bulan. Pastu kelas2 + seme keje2 aku nak kena handover kat lect baru - satu perkara yg aku xsuke buat iaitu pass keje aku kat org lain. Aku mmg pantang bt keje x abis nih. Sbb mak aku slalu kate, kalau kite suke bt keje x abis, nanti sok luse org amek laki kite... Tp nak bt cane... diorang (admin) ni yg menggatal bagi aku kelas, pastu lecturer yg ganti aku dia xbg masuk awal2. Xpe lah... walaupun org akan sambung keje aku nanti, at least target aku nak siapkan outcome 1 mane yg terdaya. Setakat ni tinggal 1 kelas jek yg lum siap. Tu pun sbb sok baru diorg nak antar assg.

Now ni aku mmg betul2 tgh sarat. Kalau ikutkan expected date, lagi 5 hari jek aku nak bersalin. Tp xtau la kalau tibe2 mlm kang aku bersalin ke kan. Sbb kalau ikut family history, akak aku 4-4 anak bersalin awal. Aku jek yg xreti2 nak bersalin ni ha... Hehe... Tah lah... baby ni xpuas lagi duk dlm perut gaknye. Xpun Tuhan nak bg aku peluang siapkan keje2 aku dulu. Ataupun dia nak tunggu father's day baru dia nak kuar. Nak bg present kat papa & dady dia. Hadiah hari bapa : new baby utk papa dan new grandchild utk dady.

Hmm... ckp pasal papa... td laki aku ckp Isnin nanti dia kena training kat Melaka. Alhamdulillah... senang sket hati aku. Boleh la dia berulang jek. Hopefully dia ada kat sisi aku waktu aku bersalin nanti. Dan yg paling penting, dia ada tiap2 mlm masa aku dlm pantang nanti - saat di mana aku mmg sgt2 perlukan dia kat sisi aku utk bg sokongan moral & fizikal.... Satu lagi yg bt aku sng ati is... caca xperlu berjauhan ngan papa dia. Kalau x, xtau la mcmn jenuh aku nak menjawab bile dia tanye papa mane time tersedar tgh2 mlm nanti...

Tp td aku ada rase kecik ati sket ngan laki aku... Aku tgh tunggu masa nak bersalin, dia nak pegi segamat lah... then nak g balik kluang lak pastu sbb nak antar brg adik dia. Bukan aku xbg, cume... x boleh ke dia tunggu lps aku deliver ? Kenape aku slalu jadik yg no 2 slps family dia ? Aku sgt2 kecik ati..... :( Berdose ke aku Tuhan sbb kecik ati mcm ni??? Tuhan... kalau aku berdose, ampunkan aku. Dan semoga papa ampunkan segala dosa aku supaya aku mudah bersalin nanti.....

Wednesday, June 13, 2007

Berkat doa caca....

Syukur Alhamdulillah. Hari ni aku happy sgt2. Laki aku dpt keje yg stabil setelah 2 bulan resign kat 7-e. Head of Dept kat Giant Muar (yg xlame lagi nak bukak tu...) Rezeki baby... Syukur.... Tp ada 1 berita sedih... dia kena antar training sebulan start from 18hb ni... samada kat segamat atau plentong. My God... camane kalau aku bersalin time dia xde nanti ? Xpelah... aku redha... asalkan dia dpt keje yg menjamin masa dpn aku & anak2. Alhamdulillah....

Tuesday, June 5, 2007

Keluhan ibu mengandung...

Aduss... ingatkan dah nak bersalin ni xdapat kelas lagi. Skali tu belambak2 kelas aku. Sampaikan 36 kredit daa... Mau terberanak awal kalau cani. Mcm nak patah pinggang ni turun naik tangga. Dah le masa ngajar berdiri. Bukan xnk duduk, tp x siok la ngajar duduk. Mcm ilmu x sampai jek. Huhu... Yang lagi haru nye, sem ni ade kelas yg smpi 3 jam. Adusss... rase mcm nak berdarah tekak ni bercakap. Tuhan... kuatkan semangat aku. Kalau ikutkan ati ni, nak je aku mc ari ni. Sakitnye badan, Tuhan je yg tau. Bukan hari ni je... kalau boleh nak mc tiap2 hari. Tp memikirkan xde saper nak ngajar student aku nanti, aku gagahkan jugak badan ni utk g keje. HQ pun giler kejam... lecturer baru yang akan ganti aku cume boleh start keje pada 18hb nanti, ataupun bile aku dah bersalin nanti. Hangguk + mangkuk betul. Tensen aku. X simpati langsung kat pompuan mengandung cam aku ni... huhu... dgn terboyot2 membawa perut, naik tangga turun tangga dgn badan seberat 68.7 kg nih. Aduh... sakitnye Tuhan je yg tau. Smalam rase mcm nak tertanggal je perut ni. Mcm nak terkeluar pun ade gak baby dlm perut ni. Punye la penat. Kelas straight 9-11, 11-1, 1.30-3.30. Cube kire baper kali aku turun naik tangga. Minimum pun 3 kali. G surau lagi, g fotostat lagi... Uwaaaaaa... patah pinggang....

Tp xpe la... baper ari je lagi pengorbanan aku utk cosmo ni. Pastu nanti aku berehat panjang... kompem boring giler duk umah 2 bulan nanti... Kepada kawan2 seme... doakan aku selamat nanti... Mintak mahap kalau ade salah silap yek...

Pregnant kali ni aku rase berbeza sgt ngan masa pregnant caca dulu.,,
- Dulu badan aku xseberat ni - 68.7kg (setakat ari isnin ari tu). Dah naik lbh seploh kilo nih.
- Dulu aku sgt2 berselera bile tang makan. Skang ni susah sket la. Tp berat bdn naik gak.
- Dulu aku sihat bile dah ujung2 waktu cani... tp skang ni... Tuhan je yg tau kesihatan aku cane..
- Dulu perut aku kecik jek. Xde rase berisi sgt pun. Tp skang ni... penuh sgt rasenye perut ni. Nak duduk pun payah. Besor gamaknye baby aku kali ni...
- Dulu mase pregnant caca aku takut sgt kat amin (sbb tu la caca takut kat amin skang ni), tp skang xdenye... rase cam nak ketuk2 je pale si amin tu... punye la x takut... hehe....
- Dulu aku leh ctrl mulut aku, skang ni payah tul... suke sgt maki org... adusss...

Dan pregnant kali ni aku sgt2 pemalas. Essp bab kemas mengemas. Seme laki aku yg buat. Kemas bilik, susun baju, seme lah. Kalau harapkan aku, smpi seploh tahun la kain baju tu xmasuk dlm almari. Biar je kat atas meja. Tp kalau bab masak, rajin lak aku. Sebabnye... aku cume berselera ngan masakan aku jek. Huhu... Cam best sgt masakan aku tu. Dah le aku pemalas, selekeh lak tu. Kalau makan tu, x bersepah kat tepi pinggan memang x sah. Pastu ngantuk la sepanjang mase. Kalau boleh, sepjg mase nak tido. Eeeii... buruknye perangai aku pregnant kali ni. Baby jgn ikut perangai mama yek. Nanti org nyampah. Huhu.... Tp pregnant kali ni aku kurang la sket alah kat bau laki aku. Kalau time caca dulu, aku mmg nyampah giler kat bau laki aku. Xleh nak dekat kalau ikutkan ati ni. Essp kalau dia pakai minyak wangi ke. Sampaikan dulu dia mandi pun aku xbagi gune sabun. Nanti kombinasi bau sabun ngan bau badan dia tu buat aku mual. Hehe... Sian dia. Skang ni xde la smpi camtu. Kadang2 mcm xde bau lak aku rase laki aku tu... hehe...

Sunday, June 3, 2007

Welcome

Geng... memandangkan kite nak cuti 2 bulan ni... (means aktiviti blogging tergendala la kan), do kite create mobile blog nih.... Nanti kite masukkan gambar baby baru kite kat sini yek bile dah lahir nanti (Insyaallah...)

Adios....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...