.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Friday, May 4, 2007

Bebelan setelah gaji float...

Yahooo!!! Gaji dah float!!! At last... 4hb baru nak float. Ape la cosmo ni... Xpe lah... pape pun... bersyukur sgt2 sbb gaji float gak akhirnye.... Alhamdulillah... leh la balik kluang sok... huhu...
Hmm... Skang ni aku dah masuk week 33. Hmm... x lame lagi je nak bersalin. Cane perasaan aku ek ? Nak kate takut tu xde la takut sangat... cume berdebar... Walaupun ni anak kedua, tp Insyaallah ni first time aku bersalin normal (kalau xde pape komplikasi laa... mudah-mudahan...) At the same time, aku rase xsabar gak nak tunggu baby ni kuar. Hopefully betul baby boy mcm ape yg nmpk mase scan ari tu. Tuhan tau betapa aku nak sgt baby boy... :) Tp kalau xdpt xpe... aku xkisah. Aku terime je. Boy ke girl ke... semenye rezeki dari Allah. Yg penting, bile baby lahir, caca dah ade kawan baru.
Caca skang ni dah mule buat perangai. Xboleh berenggang langsung dgn aku. Manje yg amat. Agaknye dia tau xlame lagi dia nak dpt adik. Sian dia. Lum puas bermanje dah nak dpt adik. Skang ni kalau aku duk umah, mmg xleh nak bt keje ape. Melayan dia jek sepanjang masa. Dia xnak org lain langsung. Sian caca. Don't worry caca... mama tetap sayang caca walaupun baby dah kuar nanti. Caca lah penghibur mama kan (essp bile mama tgh bersedih...), caca yg lap air mata mama kalau mama nangis, caca yang suke menyampuk bile mama nak berbual, caca yg tlg amekkan brg2 mama bile mama suruh... Caca yg tanye mama ade duit ke x time2 gaji lum masuk (buat mama tensen tau x... ). Tapi... walau ape pun caca buat, mama tetap sayang caca.... :)
Caca skang ni bukan je dah jadik "kak nam + minah becok" kat umah tu... tp jugak dah pandai nyanyi dah. Mulut dia xleh nak tahan la... mcm org tua. Pantang orang salah ckp sket, semenye x baik, doce (dosa). So, skang ni kalau nak bercakap tu kena la carefull. Lagi2 lak aku yg suke maki hamun org (essp time driving atau tgk tv). Nanti mule la dia membebel... Ei... nyangan (jgn) ckp b***... tak baik tau... doce (dosa).. nanti Tu'an mayah (marah).. nanti Tu'an (Tuhan) motong yidah (potong lidah)... Huhu... padan la muke aku... mulut celupar sgt...
Semoga kehadiran baby baru nanti menambahkan lagi keceriaan hidup aku... aminn....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...