.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Tuesday, April 10, 2007

Hari ini dalam sejarah...

Punye la lame aku x g tgk wayang. Dah 2 thn lbh rasenye. Sejak caca lahir smpi dia dah 2 thn lbh. Semalam nak jadik cerite bawak la caca g tgk wayang. Citer Mr Bean. Excitednye dia mase nak g tu. Heboh satu umah dia citer... "Caca nak g ayok (tgk) Tebin (Mr bean) kat ayang (wayang)". Huhu. Dia xtau wayang tu cane... huhu... Mumy bt2 la marah. Biase lagi kecik2 dah pandai nak merayap tgk wayang. Melalak la dia sampai terbalik2 bibir... "Uwaaa... mumy yayah (marah)"... Punye la excited nak g...

Masa dlm keta aku ckp kat dia, kat dlm wayang tu gelap tau caca. Saje je muke dia. Sibuk dia bebel... "Caca nak ayok tebin... caca nak ayok tebin..." Skali tu sampai kat wayang dah gelap la pulak. Aku dah terdetik dlm hati ni... Jgn dia takut sudah... Aku tgk muke caca dah semacam. Mcm culture shock pun ade. Huhu... sian anak aku. Dlm seploh minit citer tu start, dia dah mule gelisah... dia cakap kat aku... "Mama... citer ni x dap (sedap) ah... jom bayik (balik) ma"... huhu... dah agak dah mesti jadik cani. Aku buat xphm jek. Papa dia pun bt xphm. Memule dia duk kat seat dia. Pastu nak duk atas riba papa dia, pastu nak pindah atas riba aku, pastu nak duk balik kat seat dia... Skali tu ade part lawak dlm citer tu, org lain pun ketawa la kuat2. Dia pun ape lagi... dia mmg takut bunyik org ketawa kuat2 ni. Terus dia duduk atas riba papa dia, suh dukung. Masa tu xnangis lagi. Skali tu masuk part lawak lagi. Org lain pun ketawa kuat2 lagi. Dia pun mule je la... melalak ajak balik. Kebetulan lak time dia melalak tu, part lawak tu dah abis. So, syp la sket kat sana. Maka... kedengaran la suara caca yang nyaring tu dlm panggung. Huhu... Papa dia pun mule la naik hangin. Dia bawak budak tu kuar. Lamenye... mane la papa ni pegi... Aku call rupe2 nye dah nak smpi umah dah 2 beranak tu. Siannye 2-2 anak & bapak tu... Last2 papa dia tinggalkan dia ngan mumy & dady. Papa dia ajak kuar balik nak amek mama, dia xnak. "Akut (takut)... geyap (gelap)" dia kate... hehe... Sian anak aku...

Hmm... nmpknye kompem la caca ni phobia nak g tgk wayang lagi... alamatnye lps ni xde can la aku nak g tgk wayang lagi... uwaaaaaaaa!!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...