.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Monday, February 26, 2007

Betul ke ape yg aku buat nih ?

Perut ni rase cam lenguh la... Apesal tah. Smlm ada mcm rase pedih sket2 kat tmpt yg kena operate dulu tu... Xtau la betul2 sakit ke atau aku yg suke pk bukan2 sampai xsakit pun rase sakit. Tah le...
Now ni aku dah masuk 23 minggu. So far, aku rase selesa sgt dgn life aku. Xmcm minggu2 sblm ni... skang ni aku rase lebih confident dgn diri aku sniri. Aku dah ade selera mkn balik smule... Semenye sbb aku dah mule yakin balik ngan laki aku... Aku xtau naper sblm ni aku jadik xyakin dgn dia... I know there might be sumthing wrong. Aku percaya pd instinct aku. Kalau aku rase there's sumthing, mmg ade sumthing. And aku dpt buktikan bile aku ikut laki aku g keje (for the 2nd time) ari tu...
Laki aku xtau pun aku buat 'lawatan mengejut' kat stor dia mase dia ade kat dlm uruskan handover stor. Aku mmg xnk masuk, tp aku rase xsedap bile tgk gaye dia yg mcm rahsiakan sesuatu dari aku... sbb tibe2 je dia parking keta jauh2 dari stor tu. Mase 1st time aku ikut dia dulu pun same. So, aku yg mmg xsuke mende2 cani, terus je masuk stor dia tu bile dia dah ade kat backroom. Hmm... tau ape jadik ? Ade org yg terkejut bile dpt tau aku isteri En Junaidi. Hmm... naper yek. Sampai 2 kali dia tanye aku... "Ni isteri En Junaidi ?" dia tanye sambil tgk perut aku (huhu)... Aku angguk jek... then dia tgk caca & tanye... "Ni anak dia ?"... "Yup.." aku jawab dgn penuh riak lagi takabur... hehe... and yang paling best, ade pompuan yg xsecantik aku & kawan2 aku kat sini (hehe) yg bermasam muke bile tgk aku ngan caca berkampung kat dlm stor tu tunggu laki aku... Dgn sifat pendengki yg dah sebati dlm diri aku ni, aku saje stay kat situ tayang muke aku. Nasib aa... mmg pun niat aku nak sakitkan ati saper2 yg berkenaan. Dan yg paling best skali, laki aku pun terkejut aku ade kat dlm stor tu bile dia kuar dari backroom. And tau x... muke dia lain mcm jek mase tu. Mcm muke org yg tembelang dia dah pecah... "Yeaa... aku menang..." Aku xtau ape yg dia dh bt sblm ni, tp aku tau aku dah berjaye merosakkan "agenda" dia selama ni... Aku perhatikan je gerak geri & tingkah laku seme 'pesalah' masa tu... essp laki aku... Yess... aku berjaya buat dia rase semacam hari tu... (Control nih.. tp dlm hati rase mcm nak guling2 gelakkan dia... huhu)
Lps tu, sepjg ari dia mcm senyap jek... Mcm org pk sumthing... Pegang tgn aku pun mcm xde feel. Kosong. Ni yg aku xpuas ati ni... So, dgn sikap berterus terang yg ada dlm diri aku ni, aku tanye dia direct... "Papa ngaku papa bujang ke kat sini ?" Dia terkejut aku tanye mcm tu. Aku citer la ape yg berlaku mase dia kat backroom & ape yg aku pk bile seme tu berlaku. Dia mmg la xkan ngaku kalau betul pun. Aku cume ingatkan dia jek... Aku sms kat dia esoknye, aku ckp... ape pun yg dia dh bt sblm ni, aku boleh maafkan... tp, kalau dia bt lagi lps ni, aku xrase aku boleh terime. Kalau dia rase dia nak bt sesuatu yg bodoh mcm yg aku pk kan selame ni, anytime aku boleh bawak anak-anak blah dari idup dia. Dia tau aku cane... kalau aku kate aku buat, aku akan buat....
Start from that day... sampai ke hari ni.. aku sentiasa dpt layanan yg istimewa dari dia. Semoga layanan tu ikhlas.... aminnn....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...