.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, February 28, 2007

5 Things Meme (tagged by zack)

5 things I would do if I were a millionaire:
1. Settlekan seme hutang
2. Bagi mumy sket, dady sket, papa sket, caca sket, baby dlm perut sket, adik beradik aku sket, mertua aku sket, ipar duai aku sket... (seme lah sedara mara aku yg aku rase nak bagi essp pakcik aku yg kat t'ganu yang dah byk berhabis utk aku & family selama ni...)
3. Sedekah sket kat org2 susah, anak yatim, umah org2 tua dsb
4. Melabur kat asb, pastu bt OD & gune duit aku mcm ape yg ada tulis kat forum yg aku pnh bace ttg pengurusan kewangan & at the same time, join mane2 HYIP yang aku nak
5. Shopping (pape jek yg aku suke....).. Yiehaaa!!!!

5 bad habits:
1. Aku suke maki hamun mase tgh memandu... saper yg naik keta ngan aku sure terkejut kalau dgr aku maki hamun keta lain sbb mase tu mmg terserlah lah kebiadapan aku... huhu (sbb tu aku lbh suke drive sorg2)
2. Aku lebih suke bt hal sniri... sbb aku xsuke terikat ngan jadual org lain.
3. Mulut aku celupar sket... kadang2 aku xde niat pun nak sakitkan ati org ke, nak kenakan org ke dgn kate2 aku... tp benda tu spontan... sbb aku ni jenis suke berterus-terang. Xsuke simpan2. So, kalau aku xsuke, aku ckp xsuke. Kalau x ok, aku ckp x ok... Kalau ade yg kecik ati tu sory lah yek...
4. Suke sgt pk kan sebab utk semua perkara... sampaikan tgk mainan caca pun aku pk naper gaknye diorg ni design mainan tu camtu... Naper gaknye dia gunekan warne tu... Naper x warna lain... Tu baru mainan caca. Lum mende lain lagi. Sampai kadang2 aku pun pening.. hehe
5. Aku suke buat muke sombong (atau dgn kate lain, belagak) dengan staf2 laki aku mase first time jumpe / kenal dgn diorg... huhu... buruk tul perangai aku ni...

5 things I hate doing:
1. Filing... pergh... naper la bile LAN nak dtg je kena bt filing. Tau x aku tensen sgt ngan mende ni ? Mcm satu masalah besar dlm idup aku....
2. Ubah rancangan aku semata2 sbb org lain (biasenye sbb family la... xkire la family sniri atau family mertua) Tensen tul... I hate doing that!!!
3. Bersaing dgn org yg aku tau lebih baik dari aku. Aku lebih rela tarik diri dari memalukan diri aku dgn kalah kemudian hari.
4. Tgk pompuan yg biarkan diri dia ditindas... essp oleh laki sniri (dah byk sgt berlaku dpn mate aku skang ni...)
5. Makan mi / kue tiaw / mihun yg ade toge... yaksss!!!

5 things I'll never do:
1. Bercinta dgn 2 org dlm 1 masa
2. Aku xkan curang dgn laki aku... (insyaallah...)
3. Beli majalah gosip yg berlambak2 kat pasaran malaysia nih...
4. Forward sms2 atau email2 yg aku xtau kesahihannye... essp hal2 halal-haram, gosip2 artis / selebriti, hal2 agama dsb... Aku akan biarkan je mende tu terperap dlm mailbox aku.
5. Makan babi, minum arak & mende2 yg sewaktu dgnnye... huhu...

5 things I regret doing:
1. X simpan duit banyak2 masa mule2 keje dulu... Tu la... dulu asyik enjoy jek.. kan skang dah susah... saving pun xde... kalau ade pun seciput jek... baru permulaan.
2. Bt suplementary card utk akak aku dulu.... hehehe (sory sis!)
3. Berkenalan dgn bekas pakwe aku (yg aku rase lebih jahat dari setan... b*** punye org... ). Nasib baik ade laki aku menyelamatkan aku dari tekanan perasaan (kononnye la... hehe)... pa... u are my hero..... ;p
4. Bercinte masa belajar... what a waste!
5. Xbuat pasport awal2 mase tgh byk duit dulu... skang ni pasport dah mahal baru padan muke aku...

5 fave toys or thing:
1. My encet
2. UNO card laki aku
3. Papa (nyum nyum.... muahahahha..... )
4. Caca
5. Pen aku (yang ilang kat kelas 0401 tu... yg niza xnak tlg carikan tu... uwaaaa!!!)

5 people to tag:
1. Niza
2. Zura
3. Zai
4. Lock
5. dan lain-lain... hehe...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...