.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Wednesday, February 28, 2007

5 Things Meme (tagged by zack)

5 things I would do if I were a millionaire:
1. Settlekan seme hutang
2. Bagi mumy sket, dady sket, papa sket, caca sket, baby dlm perut sket, adik beradik aku sket, mertua aku sket, ipar duai aku sket... (seme lah sedara mara aku yg aku rase nak bagi essp pakcik aku yg kat t'ganu yang dah byk berhabis utk aku & family selama ni...)
3. Sedekah sket kat org2 susah, anak yatim, umah org2 tua dsb
4. Melabur kat asb, pastu bt OD & gune duit aku mcm ape yg ada tulis kat forum yg aku pnh bace ttg pengurusan kewangan & at the same time, join mane2 HYIP yang aku nak
5. Shopping (pape jek yg aku suke....).. Yiehaaa!!!!

5 bad habits:
1. Aku suke maki hamun mase tgh memandu... saper yg naik keta ngan aku sure terkejut kalau dgr aku maki hamun keta lain sbb mase tu mmg terserlah lah kebiadapan aku... huhu (sbb tu aku lbh suke drive sorg2)
2. Aku lebih suke bt hal sniri... sbb aku xsuke terikat ngan jadual org lain.
3. Mulut aku celupar sket... kadang2 aku xde niat pun nak sakitkan ati org ke, nak kenakan org ke dgn kate2 aku... tp benda tu spontan... sbb aku ni jenis suke berterus-terang. Xsuke simpan2. So, kalau aku xsuke, aku ckp xsuke. Kalau x ok, aku ckp x ok... Kalau ade yg kecik ati tu sory lah yek...
4. Suke sgt pk kan sebab utk semua perkara... sampaikan tgk mainan caca pun aku pk naper gaknye diorg ni design mainan tu camtu... Naper gaknye dia gunekan warne tu... Naper x warna lain... Tu baru mainan caca. Lum mende lain lagi. Sampai kadang2 aku pun pening.. hehe
5. Aku suke buat muke sombong (atau dgn kate lain, belagak) dengan staf2 laki aku mase first time jumpe / kenal dgn diorg... huhu... buruk tul perangai aku ni...

5 things I hate doing:
1. Filing... pergh... naper la bile LAN nak dtg je kena bt filing. Tau x aku tensen sgt ngan mende ni ? Mcm satu masalah besar dlm idup aku....
2. Ubah rancangan aku semata2 sbb org lain (biasenye sbb family la... xkire la family sniri atau family mertua) Tensen tul... I hate doing that!!!
3. Bersaing dgn org yg aku tau lebih baik dari aku. Aku lebih rela tarik diri dari memalukan diri aku dgn kalah kemudian hari.
4. Tgk pompuan yg biarkan diri dia ditindas... essp oleh laki sniri (dah byk sgt berlaku dpn mate aku skang ni...)
5. Makan mi / kue tiaw / mihun yg ade toge... yaksss!!!

5 things I'll never do:
1. Bercinta dgn 2 org dlm 1 masa
2. Aku xkan curang dgn laki aku... (insyaallah...)
3. Beli majalah gosip yg berlambak2 kat pasaran malaysia nih...
4. Forward sms2 atau email2 yg aku xtau kesahihannye... essp hal2 halal-haram, gosip2 artis / selebriti, hal2 agama dsb... Aku akan biarkan je mende tu terperap dlm mailbox aku.
5. Makan babi, minum arak & mende2 yg sewaktu dgnnye... huhu...

5 things I regret doing:
1. X simpan duit banyak2 masa mule2 keje dulu... Tu la... dulu asyik enjoy jek.. kan skang dah susah... saving pun xde... kalau ade pun seciput jek... baru permulaan.
2. Bt suplementary card utk akak aku dulu.... hehehe (sory sis!)
3. Berkenalan dgn bekas pakwe aku (yg aku rase lebih jahat dari setan... b*** punye org... ). Nasib baik ade laki aku menyelamatkan aku dari tekanan perasaan (kononnye la... hehe)... pa... u are my hero..... ;p
4. Bercinte masa belajar... what a waste!
5. Xbuat pasport awal2 mase tgh byk duit dulu... skang ni pasport dah mahal baru padan muke aku...

5 fave toys or thing:
1. My encet
2. UNO card laki aku
3. Papa (nyum nyum.... muahahahha..... )
4. Caca
5. Pen aku (yang ilang kat kelas 0401 tu... yg niza xnak tlg carikan tu... uwaaaa!!!)

5 people to tag:
1. Niza
2. Zura
3. Zai
4. Lock
5. dan lain-lain... hehe...

Monday, February 26, 2007

Betul ke ape yg aku buat nih ?

Perut ni rase cam lenguh la... Apesal tah. Smlm ada mcm rase pedih sket2 kat tmpt yg kena operate dulu tu... Xtau la betul2 sakit ke atau aku yg suke pk bukan2 sampai xsakit pun rase sakit. Tah le...
Now ni aku dah masuk 23 minggu. So far, aku rase selesa sgt dgn life aku. Xmcm minggu2 sblm ni... skang ni aku rase lebih confident dgn diri aku sniri. Aku dah ade selera mkn balik smule... Semenye sbb aku dah mule yakin balik ngan laki aku... Aku xtau naper sblm ni aku jadik xyakin dgn dia... I know there might be sumthing wrong. Aku percaya pd instinct aku. Kalau aku rase there's sumthing, mmg ade sumthing. And aku dpt buktikan bile aku ikut laki aku g keje (for the 2nd time) ari tu...
Laki aku xtau pun aku buat 'lawatan mengejut' kat stor dia mase dia ade kat dlm uruskan handover stor. Aku mmg xnk masuk, tp aku rase xsedap bile tgk gaye dia yg mcm rahsiakan sesuatu dari aku... sbb tibe2 je dia parking keta jauh2 dari stor tu. Mase 1st time aku ikut dia dulu pun same. So, aku yg mmg xsuke mende2 cani, terus je masuk stor dia tu bile dia dah ade kat backroom. Hmm... tau ape jadik ? Ade org yg terkejut bile dpt tau aku isteri En Junaidi. Hmm... naper yek. Sampai 2 kali dia tanye aku... "Ni isteri En Junaidi ?" dia tanye sambil tgk perut aku (huhu)... Aku angguk jek... then dia tgk caca & tanye... "Ni anak dia ?"... "Yup.." aku jawab dgn penuh riak lagi takabur... hehe... and yang paling best, ade pompuan yg xsecantik aku & kawan2 aku kat sini (hehe) yg bermasam muke bile tgk aku ngan caca berkampung kat dlm stor tu tunggu laki aku... Dgn sifat pendengki yg dah sebati dlm diri aku ni, aku saje stay kat situ tayang muke aku. Nasib aa... mmg pun niat aku nak sakitkan ati saper2 yg berkenaan. Dan yg paling best skali, laki aku pun terkejut aku ade kat dlm stor tu bile dia kuar dari backroom. And tau x... muke dia lain mcm jek mase tu. Mcm muke org yg tembelang dia dah pecah... "Yeaa... aku menang..." Aku xtau ape yg dia dh bt sblm ni, tp aku tau aku dah berjaye merosakkan "agenda" dia selama ni... Aku perhatikan je gerak geri & tingkah laku seme 'pesalah' masa tu... essp laki aku... Yess... aku berjaya buat dia rase semacam hari tu... (Control nih.. tp dlm hati rase mcm nak guling2 gelakkan dia... huhu)
Lps tu, sepjg ari dia mcm senyap jek... Mcm org pk sumthing... Pegang tgn aku pun mcm xde feel. Kosong. Ni yg aku xpuas ati ni... So, dgn sikap berterus terang yg ada dlm diri aku ni, aku tanye dia direct... "Papa ngaku papa bujang ke kat sini ?" Dia terkejut aku tanye mcm tu. Aku citer la ape yg berlaku mase dia kat backroom & ape yg aku pk bile seme tu berlaku. Dia mmg la xkan ngaku kalau betul pun. Aku cume ingatkan dia jek... Aku sms kat dia esoknye, aku ckp... ape pun yg dia dh bt sblm ni, aku boleh maafkan... tp, kalau dia bt lagi lps ni, aku xrase aku boleh terime. Kalau dia rase dia nak bt sesuatu yg bodoh mcm yg aku pk kan selame ni, anytime aku boleh bawak anak-anak blah dari idup dia. Dia tau aku cane... kalau aku kate aku buat, aku akan buat....
Start from that day... sampai ke hari ni.. aku sentiasa dpt layanan yg istimewa dari dia. Semoga layanan tu ikhlas.... aminnn....

Monday, February 12, 2007

Bermulanya mimpi ngeri...

Oh my God... ari ni budak2 sem 1 start kelas. Means... tiap2 ari kelas aku full. Giler ah. Tensen la wei.... Ape la punye malang. Lagi aku dah makin sarat, makin byk lak keje aku. Dgn kelas yg nak kena ganti. Aku ade 3 kelas baru. And each class aku kena ganti sebanyak lbh kurang 16 jam. Semput nye... Xlarat rasenye badan ni. Xpe la... kuatkan semangat.... Yg jadik masalahnye, aku xde slot utk bt replacement class ni. Tiap2 ari aku ade 3 kelas. Xkan aku nak keje dari pagi smpi mlm kot. Byk cantek. Kalau gaji aku rm3000 boleh la aku bagi komitmen lebey2 (pun belum tentu lg... huhu). Ni dah le gaji xnaik, bonus xde, pastu kena "marah" sesuke hati.... Mcm la kitorg seme ni buruh kasar... (malas ah nak citer panjang pasal ni... dah kecik ati sgt2). Tah kenape kali ni aku kurang melenting sgt bile org bt sesuke ati cani. Kalau dulu, rasenye kompem aku jumpe org yg berkenaan tu. Tp skang ni aku simpan je dlm ati.... Lagi parah rasenye... sbb aku ni kalau dah simpan dlm ati, mmg la aku akan berdendam smpi bile2.. Hmm... Ilang semangat aku nak ber'amal jariah' utk cosmo cam dulu2....

Now ni, badan rase cam xlarat sgt2. Pg td lps laki aku g keje, aku xtido balik. Apesal tah. Excited nak keje gaknye. Huhu.... Konon la. Skali lum kul 9 aku dah rase cam nak pengsan. Mcm pening2 lalat pun ade ni. Aduhai.... Xlarat laa... Dlm kelas pun aku senyap jek. Bukan xde mood. Tp badan ni mcm menggigil la pulak. Nak kate lapar, dah makan. Uwaaaaaa... tensennye.

Ops... lupe lak... ari tu g wedding visa. Xde mende nak komen, cume ni gmbr yg aku sempat amek... (huhu... first time aku g wedding kaum lain...). Hmm... susah tul la nak snap gambo. Penuh sgt org kat "pelamin" dia tu...



Friday, February 9, 2007

Happy B'day Caca - Feb 8, 2007

Alhamdulillah... genap 2 thn umur caca. Ni bermakna, genap 2 thn gak la aku jadik seorang ibu. Xsangke.

Smlm aku amek halfday. Saje je nak luangkan masa ngan B'day Girl. Mlm tu bawak dia & family g Pizza Hut. Caca mkn xde la byk mane... org lain yg tukang abiskan. Hehe... Walau apepun, suke sbb tgk caca happy sesangat. Siang tu kitorg bawak dia g beli hadiah dulu. Thn ni belikan dia motor lak... huhu...

Hmm... semoga caca jadik anak yg solehah & menyenangkan mama & papa. We luv u so much!!!

Ni masa kat pizza hut

B'day girl dgn motor baru...

Friday, February 2, 2007

Gemuknye haku!!!

Laa... cani ke rupe aku skang ? Slalu tgk kat cermin cam slim jek. Xsangke aku dah gemuk. Pregnant caca dulu pun cani ke ? Laa.... tgk tu... bulatnye perut haku. Xsangke sungguh. Dulu masa caca aku jarang bergambar. Bergambar pun mase perut lum besar. Skang ni bile bergambo, baru la aku tau... cani rupenye aku pregnant. Huhu... Gambo yg 1st tu masa week 14 kot kalau xsilap... and gambo yg 2nd tu yg latest... week 20... besar x perut haku ?? hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...