.....what i've felt, what i've known, never shine through in what i've shown.....

Thursday, November 30, 2006

Aku nak muntah

Aku rase, minggu ni adalah minggu paling teruk sepjg aku pregnant ni. Sepjg mase rase nak muntah. Pastu badan ni pulak... letih yg amat.... Tuhan je yg tau cane nak describe ape yg aku rase skang ni... Betape x selesanye aku rase skang ni... Perasaan tu dah le mcm2... sedih, tensen, bengang, marah.. seme lah. Bercampur aduk. Aku tau, patutnye aku kena happy2 kan diri ni.. Kalau x nanti baby dlm perut ni ikut perangai mama dia lak. Tp masalahnye, cane la aku nak happy kan diri aku dlm keadaan aku yg mcm ni ? Cube la bgtau cane kalau terer...

Friday, November 24, 2006

I miss them a lot!!!



Oh my God... I really miss them (except the new bassist). Tu la... asyik dgr Dewa jek smpi terlupe ke'best'an lagu2 Metallica. Huhu... Dulu aku mmg giler kat band ni. Aku rase ni la band yg paling best dlm dunia. Tp sejak previous bassist dia, Jason, kuar dr band ni. Then masuk lak bassist baru yang tahapebende name dia tah (x ingat sbb aku xminat), minat aku pd diorg pun terus slow.... Whatever pun, lagu diorg ttp best & music diorg ttp the best evaaaa!!!

Thursday, November 23, 2006

I live my life for you...

YOU KNOW YOU'RE EVERYTHING TO ME
AND I COULD NEVER SEE THE TWO OF US APART
AND YOU KNOW I GIVE MYSELF TO YOU
AND NO MATTER WHAT YOU DO
I PROMISE YOU MY HEART

I BUILD MY WORLD AROUND YOU AND I WANT YOU TO KNOW
I NEED YOU LIKE I'VE NEVER NEEDED ANYONE BEFORE

I LIVE MY LIFE FOR YOU
I WANNA BE BY YOUR SIDE IN EVERYTHING THAT YOU DO
AND IF THERE'S ONLY ONE THINGYOU CAN BELIEVE IS TRUE
I LIVE MY LIFE FOR YOU...

I DEDICATE MY LIFE TO YOU
AND KNOW THAT I WOULD DIE FOR YOU
BUT OUR LOVE WOULD LAST FOREVER
AND I WOULD ALWAYS BE WITH YOU
AND THERE IS NOTHING WE CAN'T DO AS LONG AS WE'RE TOGETHER
I JUST CAN'T LIVE WITHOUT YOU AND I WANT YOU TO KNOW
I NEED YOU LIKE I’VE NEVER NEEDED ANYONE BEFORE...
Dear papa... I miss u so much....


Thursday, November 16, 2006

9 minggu

Lilypie Expecting a baby Ticker
Waiting for the 2nd... 9 weeks & 1 day pregnant. Only 180 days to go.
(Ni yg kuar masa aku tgh taip post nih....)

Ooo... dah sembilan minggu rupenye aku pregnant ek. Smalam tgk kat 1 website tu, dia kate baby aku baru jek berukuran lbh kurang 2.5 atau 2.3 cm. Hmm... kecik jek. Tp apesal perut aku mcm dah 1/4 perut kiah nih ? Huhu... Baby aku kembar gaknye... tu la besar... (hehe... sukati aku jek bt kesimpulan....). Dlm minggu ke 9 ni, mengikut fakta dlm website tu... baby aku dah mula bertukar dari embrio kepada zigot. Means, dah nak mule ade bentuk dah baby aku... Tgn & kaki dah nak mula membentuk. Hmm... bestnye. Ni la lebih kurang bentuk baby dlm perut aku skang....

Wednesday, November 15, 2006

Taken from Zack's Blog...

Lucky To be The First One, hehe...

THE BIRTH ORDER OF CHILDREN
This is quite an old joke but each time I read it, it never fails to put a smile on my face. And some of you out there have more than 3 kids!

Your Clothes:
1st baby: You begin wearing maternity clothes as soon as your OB/GYN confirms your pregnancy.
2nd baby: You wear your regular clothes for as long as possible.
3rd baby: Your maternity clothes ARE your regular clothes.

Preparing for the Birth:
1st baby: You practice your breathing religiously.
2nd baby: You don't bother because you remember that last time, breathing didn't do a thing.
3rd baby: You ask for an epidural in your eighth month.

The Layette:
1st baby: You pre-wash newborn's clothes, color-coordinate them, and fold them neatly in the baby's little bureau.
2nd baby: You check to make sure that the clothes are clean and discard only the ones with the darkest stains.
3rd baby: Boys can wear pink, can't they?

Worries:
1st baby: At the first sign of distress -- a whimper, a frown – you pick up the baby.
2nd baby: You pick the baby up when her wails threaten to wake your firstborn.
3rd baby: You teach your three-year-old how to rewind the mechanical swing.

Pacifier:
1st baby: If the pacifier falls on the floor, you put it away until you can go home and wash and boil it.
2nd baby: When the pacifier falls on the floor, you squirt it off with some juice from the baby's bottle.
3rd baby: You wipe it off on your shirt and pop it back in.

Diapering:
1st baby: You change your baby's diapers every hour, whether they need it or not.
2nd baby: You change their diaper every two to three hours, if needed.
3rd baby: You try to change their diaper before others start to complain about the smell or you see it sagging to their knees.

Activities:
1st baby: You take your infant to Baby Gymnastics, Baby Swing and Baby Story Hour.
2nd baby: You take your infant to Baby Gymnastics.
3rd baby: You take your infant to the supermarket and the dry cleaner.

Going Out:
1st baby: The first time you leave your baby with a sitter, you call home five times.
2nd baby: Just before you walk out the door, you remember to leave a number where you can be reached.
3rd baby: You leave instructions for the sitter to call only if she sees blood.

At Home:
1st baby: You spend a good bit of every day just gazing at the baby.
2nd baby: You spend a bit of everyday watching to be sure your older child isn't squeezing, poking, or hitting the baby.
3rd baby: You spend a little bit of every day hiding from the children.

Swallowing Coins (a favorite):
1st child: When first child swallows a coin, you rush the child to the hospital and demand x-rays.
2nd child: When second child swallows a coin, you carefully watch for the coin to pass.
3rd child: When third child swallows a coin you deduct it from his allowance!

Ahhh… the joy of motherhood… :)

Friday, November 10, 2006

Lawak

Cube tengok gambar kat bawah ni...

Persoalannye di sini ialah :
1. Kenapa ayam jantan tu suke2 nak cekik ayam betina tu ?
2. Kenapa gajah tu kuar dari kulit telur ?
3. Siapakah ayam betina tu di sisi ayam jantan tu ?
4. Apakah status gajah tadi tu ?
5. Adakah ini lakonan semata-mata ?

Monday, November 6, 2006

Caca = kakak ?

Ari tu dah g klinik. Hehe... Alhamdulillah... aku dah 7 minggu pregnant dan dijangka bersalin pada 20 Jun 2007 (ikut kiraan doktor tu laa...). Hmm... caca dah nak jadik kakak... hehe... Aku yg mmg sejak raya lagi dah mual2, makin teruk weekend ari tu. Maybe sbb cuaca panas sgt kot. Rase xlarat sgt badan ni. Tensennye... Setiap kali pregnant, ni le lagunye... Uwaaaaaaa!!! Dugaan.. dugaan... Tp kali ni rasenye kurang sket dr yg dulu la. Mual2 tu mmg ade cume aku tahan. Xnak muntah2 sbb takut kena masuk spital cam dulu. Huhu... Serik tu... Yg pastinye, aku mmg alah sgt2 bau org masak... essp kalau masak ikan... Arghhhh.. rase nak ngamuk jek. Tensen aku. Yg sedihnye, bau caca yg aku rase best sgt2 dulu (sampaikan kalau boleh nak masukkan bau tu dlm bekas, bwk g keje... hehe) dah jadik satu bau yg sgt2 'menyengat' idung aku... Uwaaaaaaaa... cian caca...

Ape yg sama antara pregnant caca & skang ni :
- aku mual2 (walaupun xseteruk dulu)
- alah pada bau2 wangi (essp bau pewangi cosmo nih...)
- takut makan ubat
- suke minum ais

Yang berbeza :
- aku benci nes o
- cepat marah
- xjage pemakanan (dulu makan sentiasa pastikan seimbang. Skang xdenye...)
- x se'cengeng' dulu... hehe...

Pape pun yg bestnye bile pregnant nih, aku akan dpt the best ever foot massage dari laki aku... anytime... huhu... dan ckp jek nak makan ape, nanti laki aku mesti carikan punye... hehe... (Aku kembali menjadik puteri raja... hehe) TQ papa... Luv u sooo much!!!

Wednesday, November 1, 2006

Orang baru...

Insyaallah thn dpn, aku akan tambah lg sorg anggota keluarga... Alhamdulillah... Am I ready for this ? Hmm... rasenye kot. Rasenye aku dah bersedia. Caca pun dah setahun lebih. Thn dpn dah dua thn. Caca pun suke bile aku tanye nak baby ke x... hehe... Aku blm g klinik pun sebenarnye... tp aku dah test dah ari tu... positive... xtau la pregnancy test tu posibility utk tepat baper percent... Hopefully betul la... Tp cane kalau xbetul ek ? Xpe.. xbetul pun aku terime gak.. Still got time utk cube lagi... huhu (eh... 18sx ke ayat aku ni ? x kan?) Pape hal pun... Sabtu ni aku nak g klinik... utk nak dptkan confirmation dari mulut DR sendiri... hehe... Doakan yg terbaik utk aku yek... ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...